(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ TOPLANTISINDA KONUŞULANLAR!

Zonguldak’ın Ereğli İlcesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “biz, ERDEMİR’e karşı değiliz, Ereğli halkı olarak ERDEMİR için yapamayacağımız bir şey yok. Biz, OYAK yönetiminin anlayışına; Belediyeyi, Ereğli’deki siyasileri ‘adam yerine koymayan’ OYAK Yönetimine karşıyız” dedi.
Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezindeki Belediye Nikah Salonu’nda düzenledikleri “Karadeniz Ereğli Geleceğini Konuşuyor” başlıklı toplantıda, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ardından yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı’ndaki şehitlere Allah’tan Rahmet diledi.
ilçenin çok önemli günlerden geçtiğini söyledi.

KEŞKE YANABCILAR ALSAYDI!
Ereğli’nin önemli günlerden geçtiğini, ‘var’ veya’ yok olma’ya doğru gittiğini savunan Posbıyık, şunları kaydetti:
“Geçmişte bir takım hatalar yaptık. Özelleştirmede maalesef dediklerimizi yaptıramadık. Ve OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) ERDEMİR’i (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ.) satın aldı. OYAK’ın ERDEMİR’i aldığı zaman sevindik, ‘Milli bir kuruluşumuz aldı’ dedik. Şimdi ise herkesin söylediği, Keşke yabancılar alsaydı’ deniyor. Biz, ERDEMİR için canımızı veririz. ERDEMİR, Ereğli’nin büyümesini, gelişmesini sağlamıştır. ERDEMİR, sadece Ereğli’nin değil, Türkiye’nin, Avrupa’nın, Dünya’nın öncü üretim merkezlerinden biridir. ERDEMİR ile iftihar ediyoruz.

ERDEMİR İÇİN NE GEREKİYORSA YAPARIZ!
ERDEMİR’in büyümesi için Belediye olarak yapacağımız bir şey varsa, Meclis üyelerim ve ekiplerimle birlikte gece-gündüz, plan tadilatı, imar konuları gibi; üzerimize düşen görevlerin tümünü yapmaya hazırız. ERDEMİR’in Ereğli’ye verdiği katkıları anlatmak mümkün değildir. İki yolumuz var. Karadeniz Ereğli’ye ERDEMİR’in kazandırdıkları, OYAK’ın kaybettirdikleri. Ana temamız budur. Kaybetmeye devam ediyoruz. Esnafımız, kamyoncumuz, işçiler perişan vaziyette. Her gün fabrikadan adam atılıyor.

ERDEMİR’E DEĞİL, OYAK’A KARŞIYIZ!
Burada kalmayacak, daha da atılacak. Bugüne kadar çok mücadeleler verdik ama bu mücadelelerde tam birlik ve beraberlik içinde olmadığımız için maalesef bunların kötü odaklarını görmeye başladık. Çalışanın yüzde 35 parasını kestiler, kuzu gibi dinledik. Şimdi işçi zararda, esnaf zararda; ERDEMİR bize bir şey veriyor mu? Daha da boğazımızdaki lokmayı almak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Onun için şunu ayırt etmemiz lazım; biz, ERDEMİR’e karşı değiliz, Ereğli halkı olarak ERDEMİR için yapamayacağımız bir şey yok. Biz, OYAK yönetiminin anlayışına; Belediyeyi, Ereğli’deki siyasileri ‘adam yerine koymayan’ OYAK Yönetimine karşıyız.Bu karşı duruşumuz.sadece bu toplantı ile olmayacak, devam edecek. Bu iyin peşini asla bırakmayız.”

ŞAHİN: BİR TESİSE GÖBEKTEN BAĞLI OLURSANIZ!
Toplantıya konuşmacı olarak katılanlardan, Yeminli Mali Müşavir Erol Şehin ise ülkede yaşanan ekonomik krizin, Ereğli’de de ‘derinden’ hissedildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Ereğli Belediyesinin, yani Ereğli halkının yasal hakkı olan kaynaklarının kesilmeye çalışıldığı bir zaman diliminde burada bulunmak benim için ayrı önem arz ediyor. Ülkemizde ve Ereğli’de ekonomik kriz çok derinden hissedildi, Bugün ise kriz ortamından yavaş yavaş kalkıyor. Peki Ereğli bundan nasıl pay alacak, neler yapmalıyız? Belediye başkanının anlattıklarından bir ders çıkarmamız lazım. Eğer bir tesise göbekten bağlı olursanız büyük sıkıntı içine girmiş olursunuz. Biz gelir kaynaklarımızı çeşitlendirmemiz, ilçe ekonomisinin güçlenmesi için neler yapılması gerektiğini düşünmeli, yapmalıyız. Yatırımcı huzur ve birliktelik arar. Kentimizde ulaşım, enerji, nitelikli iş gücü ve limanın yanı sıra huzur ortamının oluşması olmazsa olmazdır. Hiçbir siyasi kaygı yada beklenti Ereğli menfaatleri üzerinde olamaz, olmamalıdır. Ereğli’de yeni fabrikalar kurulması konusunda yoğunlaşmalıyız.”

POSBIYIK MÜDAHALE ETTİ!
Konuşması sırasında, Posbıyık’ın, ‘konunun ERDEMİR olduğunu, bu kapsamda varsa söyleyeceklerini aktarmasını istemesi üzerine Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ERDEMİR, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Belediye ve bizler destek vererek, üniversite binaların kurulmasını sağlamalıyız Gördük ki, sadece sanayi kenti olmamız bize yetmiyor. Gelir kaynaklarımızı artırmalıyız. Eğitimden kültüre, spora, geçmişte ERDEMİR kentimize her konuda destek oluyordu, ben günleri arıyorum. Özel Endüstri Bölgesi ile ilgili tabi ki sanayimize büyük yatırımlar olacak. Ki çocuklarımız işsiz kalmasın. Ama ortada şöyle bir durum var; şu anki OYAK yönetimi Ereğli halkına zulmediyor. Sayın Belediye başkanımızın seçim döneminde verdiği sözler var, bunları belediye bütçesinden yapacak. Ama ERDEMİR olarak belediyenin kaynaklarını kesiyorsanız. Ben bunun düzeleceğine inanıyorum, bir an önce OYAKyönetiminin valimiz, kaymakamımız ve belediye başkanımız ile bir araya gelip sorunları çözmesini istiyorum.”

ERDEM’DEN ANEKTOT!
Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem de, OYAK’ın Erdemir’deki limanı özelleştirerek taşerona devrettiğini hatırlatarak, şöyle dedi:
“Ereğli’de 11 büyük acenta vardı. OYAK, buradaki acentelerin işlerini aldı. Bugün liman kapasitesinin ancak yüzde 50’sini kullanıyor. Hani ERDEMİR ‘Sosyal Paylaşım’dan yanaydı? Askeri kurumları temsil edebilirsin ama bu sana insanların hakkını yeme hakkı vermez. TSO Ereğli başkanı (Arslan) Keleş ile görüştük, bu konuları anlattık. Kendisinin anlatmasını rica ettik. OYAK Yönetim Kurulu başkanı Savaş Erdem, Arslan Keleş’e, ‘Beni buraya Reis getirdi, bana böyle taleplerle gelmeyin. Reis kim? herkesi reis olan Cumhurbaşkanının böyle bir şey söylediğine inanmıyorum.

ŞAHİN’E ATIFTA BULUNDU!
Ama çok dikkatimi çekti. Benden önce konuşan Seayın Şahin, OYAK’ı şikeyet etti! Türkiye’yi kim idare ediyor? sizin yönetime getirdiğiniz kişiler yönetiyor. Herkesin şikayet etme hakkı var, sizin yok. Çünkü iktidarda AK Parti Hükümeti var.

ÖĞRENCİLER STAJ YAPAMIYOR!
Ereğli’de, Türkiye’de hiçbir ilçe hatta birçok vilayette olmayan 4 tane Denizcilik Okulu var.
Kanun gereği bu okullarda okuyan öğrenciler ikinci ve üçüncü sınıflarda mutlaka staj yapmak zorunda. OYAK yönetimi limanını taşerona verdiği için son üç yılda staj yapılamıyor. Öğrencileri gemlik, İzmit gibi yerlere gönderiyoruz. Bu bir sosyal barış, bir hizmet değil mi? Ben eğitim istiyorum, OYAK onun da yanında yok.

ERDEM’DEN EYLEM ÇAĞRISI!!!
Bu toplantılardan verim almak istiyorsak sık sık yapalım ve radikal kararlar alalım. Yürüyeceksek yürüyelim, liman, kapı kapatacaksak kapatalım. Bunu yapacak mercide belediye başkanıdır, diğer sivil toplum kuruluşlarının buna gücü yetmez. Halil Başkanın yanında birleşelim, aldığı kararlara uyalım.

POSBIYIK’TAN EYLEME DESTEK
Erdem’in sözleri üzerine Posbıyık da, eylemlere başlayacaklarına dikkat çekerek, “Burada elemlere başlatacağız, kimsenin kuşkusu olmasın. Ereğli’yi, çocuklarının, torunlarının geleceğini düşünenlerle hep beraber, ERDEMİR’in kapısının önünde yürümeye başlayacağız. Ben ERDEMİR’den para istemiyorum, ERDEMİR’in parasına da ihtiyacım yok. Belediyenin hukuki haklarını talep ediyorum.
Hamsi festivalinde kullanılacak mangallar için sac talep ettim vermediler. Pazartesi’den itibaren belediyenin ve Ereğli’hnin hakları konusunda gerekli hukuksal müracaatlarımızı dayapacağız” diye konuştu.

ŞAHİN’DEN CEVAP HAKKI
Yine İrfan Erdem’in konuşmasına atfen söz alan Erol Şahin ise, konuşmasına başlarken, “siyasi değil, Yeminli Mali müşavir olarak buradaşım” söylemini hatırlatarak, “Merak etme bu kardeşin üzerime düşeni yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza bütün gerçekleri de anlattım. Siz de ticaret yapıyorsunuz, ERDEMİR’in de bir şirket olduğunu ve Cumhurbaşkanının müdahale etmediğini biliyoruz. Cumhurbaşkanımıza ERDEMİRi’ şikayet ettim, etmeye de devam edeceğim” dedi.

YAZICIOĞLU'NDAN TAM DESTEK
Ereğli TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ise herkesin ERDEMİR ile çocukluk, gençlik yıllarında hatıraları olduğunu anımsatarak, yurt içindeki ve yurt dışındaki bazı şirketlerden verdiği örneklerle birlikte, “Bizim ERDEMİR’den çok fazla beklentimiz yok. Çevre hassasiyet göstersin. ERDEMİR ile görüşecek muhatap da bulamıyoruz. ERDEMİR’deki bir çok birim İstanbul’a taşınmış. Sac tüccarımız, nakliyecimiz kalmadı. Ereğli TSO olarak Ereğli Belediye Başkanı’nın yanındayız” şeklinde konuştu.
CHP İlçe Başkanı İsmail Fota, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İYİ Parti Temsilcisi Saadet Partisi’nden Gökhan Göktaş, Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Müstakil İşadamları Derneği Başkanı Abdulkadir Çınar’ın konuşmacı olarak yer aldığı platformda bazıları görüşlerini aktarırken, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın ‘ismi yazılı olmasına rağmen’ toplantıya katılmayışı dikkat çekti.
Bu arada, bina dışına kurulan dev ekran vasıtasıyla dışarıdaki vatandaşlar da konuşmaları izledi.




Bu sayfayı yazdır

12.10.2019 15:51:55

Bu haber 1488 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
13.10.2019 10:47:21
Siyasetten dertli diyor ki;

Burdan Şahini uyarıyorum Ereğlide çok kötü bir krizin olduğunu söylüyor mensup olduğu akp böyle demiyor her şey dört dört lük olduğunu söylüyorlar.Yinede tebrik ediyorum gerçekleri konuştuğu için.
12.10.2019 16:11:12
Türk askeri diyor ki;

“KEŞKE YANABCILAR ALSAYDI!“ Bu cümleyi kuran kafa şu an savaştaki askere karşı bunu söyleyebiliyor. Ağızlarından salyalar saçarak, !! Kafa bu zihniyet bu ! Bakalım hangi yazarını bunu eleştirebilecek






Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.605

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri