(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O PİYANO ÇALACAK!!!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Rotary Kulübü Dönem Başkanı Aykut Ateş, etkinliklerle dolu yoğun bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Ateş, Hakimiyet yayın Grubu’nu ziyaretinde, Gazeteci Fikri Kapan’a yaptığı açıklamalarda, önümüzdeki günlerde “Fotoğraftaki Kahramanlar” ve “Piyano Günleri” gibi etkinlikleri ile ilçe gündeminde yer alacaklarını belirtti.

Temmuz Ayı başında 2018-2019 Dönem Başkanı Eray İlhan’dan Dönem Başkanlığı görevi almasıyla birlikte çalışmalara başladıklarını anlatan Ateş, şöyle dedi:

“Rotary Ailemiz ile birlikte Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıt Kabir’de ziyaret ile başladığımız süreçte, 10 ülkeden gelen öğrencileri ilçemizde ağırlayarak Uluslararası Kısa Dönem Yaz Kampı’nı gerçekleştirdik. Ardından, bölgede ilk kez ‘Baba-Çocuk Yaz Kampı’ ile sürdürdüğümüz etkinliklerimizde, yine Uzun Dönem Öğrenci değişim Programımızı uyguladık. Arjantin ve Brezilya’dan gelen 2 öğrenciyi dönem boyunca en az 3 farklı ailede misafir olacaklar, eğitimlerini ise TED Karadeniz Ereğli Koleji’nde sürdürecekler. Aynı proje kapsamında Adana’dan yurt dışına gidecek bir öğrencinin de Meksika’da misafir edilmesi sağlandı. 13 Eylül’de ‘Dünya SEPSİS Günü’ dolayısıyla ilçemizdeki birçok okul hastane ve eczanelerde el ilanları dağıttık, afişler astık.”

ÇOK ÖNEMLİ PROJELER GELİYOR

Ateş, 2020 Haziran Sonu’na kadar sürecek Başkanlık döneminde, daha bir çok etkinliğe imza atacaklarını belirttiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

FOTOĞRAFTAKİ KAHRAMANLAR

Söz konusu etkinlikler arasında en duygulu ve anlamlı olanın “Fotoğraftaki Kahramanlar Projesi” olduğuna dikkat çeken Ateş, şunları kaydetti:

“19 Ekim’de, “Fotoğraflardaki Kahramanlar” konulu projemizi hayata geçireceğiz. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda, aralarında babam Gazi Burhan Ateş ve Ereğli Belediye Meclis Üyesi Gazi Fehmi Karaarslan’ın da yer aldığı, o yıllarda ulusal gazetelere de yansıyan Kıbrıs’ta bir gazeteci tarafından çekilmiş fotoğraf karesinde yer alan Gazilerimizi ilçemize davet ettik. Kendilerini ilçemizde ağırlamaktan onur ve gurur duyacağımız Gazilerimiz ile aynı zamanda Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde, Emine Sömek’in kaleme aldığı ve Kıbrıs Mücadelesinde yer alan Dr. Selçuk Sömek ile ailesinin anılarını konu alan “Kıbrıs Türklerinin Mücadelesi” isimli kitabın anlatılmasını ve aynı zamanda katılımcılarla Gazilerimizin söyleşi yapmalarını amaçlıyoruz.”

54 YAŞINDAKİ KUYRUKLU PİYANO İLE…

Ateş, Kasım ayı başında organize edecekleri, kulübün geleneksel hale getirdiği “Uzunmehmet’i Anma ve Hamsi Günü” etkinliklerini bu yıl daha kapsamlı yapmayı hedeflediklerini anlattığı konuşmasında, yeni bir etkinliğe daha imza atacaklarını dile getirdi.

“Rotary Kulübü’nün 1989’da önce Erdemir Kültür Merkezine, ardından ise 2004’de, “öğrencilerin piyano eğitimlerini yapabilmeleri amacıyla”  ilçedeki Güzel Sanatlar Lisesi’ne emanet ettikleri 1965’de imal edilmiş Rus yapımı Kuyruklu Piyano’ya yeniden hayat vereceklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“Yıllar içinde bozulduğunu öğrendiğimiz piyanoyu alıp, yeniden toplumun hizmetine kullanabilecek duruma getirmek istiyoruz. Öncelikle Zonguldak Bölgemizdeki 6-18 yaşlarındaki belirli seviyede piyano eğitimine sahip katılımcıların becerilerini göstermelerine olanak sağlayacağız. İlkini Mart 2020’de gerçekleştirmeyi planladığımız etkinlikle başlayarak, her yıl düzenleyeceğimiz bu etkinliğimizden elde edilen gelirlerle sanat eğitimi alanında bağışlamak istiyoruz.”

VE DİĞER ETKİNLİKLER

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Aykut Ateş, 11 Temmuz 2020’de kadar sürecek Dönem Başkanlığı süresince bunların yanı sıra; Organ Bağışı Eğitimcileri Etkinliği, Engelsiz Dünya Çalıştayı, Haydi Tiyatroya Gidelim, Kullanmadığın Eşyaların Değerlensin, Hayal Kütüphanesi, beraberinde ilçedeki bazı sosyal projeleri de hayata geçirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan da, Ateş’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yayın Grubu olarak yıl içinde düzenlediğiniz etkinlikleri yakından takip ediyoruz. Birçoğuna da bizzat katılarak gözlemliyoruz. Başarılı çalışmalar yapıyorsunuz. Hakimiyet Yayın Grubu, ilçede yapılan her olumlu adıma desteğini sürdürüyor” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

8.10.2019 22:13:23

Bu haber 886 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.389

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri