(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜLERYÜZ'ÜN TANITIMINDAN 'İNCE' VURGULAR!

Ereğli

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Her 5 yılda bir ben bir peçeteye yazarım. Önümüzdeki 5 sene şunu yapacağım diye. Bütün peçetelere yazdıklarım tuttu son seçimi kaybettim o tutmadı” dedi.

İnce, Emekli Fransızca öğretmeni ve yazar Gül Güleryüz’ün, Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Alemdar Müze Gemisi’nde, “Unutmadım” isimli kitabının tanıtım ve imza gününde yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin en büyük uğraşısının ‘cehalet, yoksulluk, ayrımcılık ve keyfiyet olduğunu söyledi.

Bunlarla mücadele edebilmek için okumak ve yazmak gerektiğini savunan İnce, şunları kaydetti:

“Anadolu’nun ortasındaki köylü devletten modern bir cumhuriyete, fabrikaları olan, kadın erkek eşitliği olan, kadının insan yerine konulduğu, köy enstitülerinde çocukların keman çalmasını öğrendiği bir cumhuriyet... Bir öğretmenin çocuğunun keman çalması değil, Anadolu’daki kasabadan aldığın bir çocuğa keman çalmasını öğretmek... Şeker fabrikaları... O şeker fabrikaları çayı içerken yanında tatlı olsun diye kurulmadı. Bebelerimiz ölüyordu, o bebelerimize enerji lazımdı, şekerli su lazımdı. Kuruluş amacı bebelerin ölmemesi içindi. Cehalet konusunda bir gazeteci arkadaşımızın yazdığı ‘Şehvetiye tarikatı’ diye bir kitap var. Bu çağda bu cehalet. Yoksulluk devam ediyor ama işin kötüsü keyfiyet. Yasaların değil, kuralların değil keyfiliğin hüküm sürdüğü bir yapı. Ayrımcılık; kişilerin, ailelerin, zümrelerin, sınıfların ayrımcılığı son hızıyla devam ediyor son yıllarda. İşte bütün bunlardan kurtulmak için yapmamız gereken bir iş var. Okuyacağız. Biz Gül öğretmenimizle, 35 yıldır öğretmenliğe ilk başladığımız yıldan itibaren çocuklarımızı beraber büyüttük. Şimdi torun sahibi olduk. Her 5 yılda bir ben bir peçeteye yazarım. Önümüzdeki 5 sene şunu yapacağım diye. Bütün peçetelere yazdıklarım tuttu son seçimi kaybettim o tutmadı. Şimdi Gül peçeteye yazacak önümüzdeki 5 yıl Romanı nasıl olacak bakacağız. Kendisini kutluyorum. Ereğli’de bulunmaktan ayrıca mutluyum.”

POSBIYIK: TOPLUM İÇİN ÇALIŞMAMIZ LAZIM

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, kültürel değerlerin şehirleri ve ülkeleri ayakta tuttuğunu savunduğu konuşmasında, şöyle dedi:

 “Yerel yönetici için en büyük keyif o bölgede sanatçıların, sporcuların, kültür ve sanat işleriyle uğraşan insanların yoğunluğunun artmasıdır. Ne kadar zengin olursanız olun, ülke, ilçe istediği kadar zengin olsun eğer o kentte sportif ve kültürel değerlere önem verilmiyorsa sıkıntı oradadır. Para biter ancak bu tür kültürel değerler bir şehri,  ülkeyi ayakta tutar. Ereğli’de belediye başkanı olmaktan mutluluk duyuyorum çünkü bölgede gerçekten çok değerli sanatçılarımız var. Değerli sporcu ve yazarlarımız var. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan biz de etkilendiğimiz için belki yeterince destek olamadığımız anlar oluyor ancak biz desteklerimizi her zaman sürdüreceğiz. Gül hanım başarılı bir eğitim döneminin ardından yine boş durmuyor. Bu toplum için çalışmamız lazım. Yeniden bir hamleye geçmemiz lazım. Ülke elden gidiyor. Tplum yararına olan işleri yüreklice söylemek lazım. Sizden sonra gelecek çocuklarımız ve torunlarımız için ülkesini seven, parti ayrımı olmadan Atatürkçü, Cumhuriyetçi, devrimciyim diyen her insan topyekun harekete geçmemiz lazım.”

Chp Ereğli İlçe Başkanı İsmail Fota, bazı belediye başkan yardımcıları, CHP İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, bazı belediye daire müdürleri ile davetlilerin katıldığı etkinlikte, Eğitimci-Yazar Güleryüz, “Unutmadım” isimli romanını imzalayarak talep edenlere sundu.




Bu sayfayı yazdır

7.10.2019 12:07:50

Bu haber 792 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.035.558

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri