(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRTAŞ'A DA, ÇİVİCİ'YE DE, ŞAHİN'E DE..!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, partilisi CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın, “belediye uhdesindeki dinlence mekanlarında çay 50 kuruş olsun” şeklindeki demecine, Belediye Meclisi Ekim Ayı 2. Oturumu’ndan cevap verdi.

Atatürk Kültür Merkezindeki Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen 2. Oturumda gündem maddeleri üzerine yaptığı konuşmalarda, çeşitli konulara değindi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi grubunun yaptığı itirazlar üzerine Ereğli Belediyesi'nin geçmiş yönetim tarafından mali olarak oldukça zor bir duruma düşürüldüğünü ileri süren Posbıyık kiraya verilecek yerlerde çayın yine 1 liradan satılması için ihale şartnamesine madde konulacağı söyledi.

KONU KONU KONUŞMALAR…

Posbıyık, maddeler üzerindeki görüşlerini şöyle aktardı:

“Müftü Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan büfe, tuvalet ve spor salonu alanı 10 yıllığına kiraya verilecek. Bölgede seçim çalışmalarında da söylemiştim, amacım nikah salonu yapmaktı. Ancak kıyı kenar çizgisi tam ortadan geçtiği için izin vermediler. Buraya geçmiş dönemde çok güzel bir eser kazandırılmış. Fakat tam olarak kullanılmıyor. Sebebi yapılan bölümlerin hepsi, eğitim elemanları tarafından yönetilmesi gereken işler. Maalesef belediyemize bu konuda liyakati olan çalışanlar alınmadığı için çöpten, kanalizasyondan adamlar gönderilmiş durumda. Tırmanma alanı var kullanılmıyor, eğitmen yok. İhaleye çıkarmamızın amacı para kazanmak falan değil. Şartnameye yazıyoruz, kaykay yapılan yerde, tırmanma şeridinde ve bunun gibi alanlarda eğitimli, sertifikalı görevliler olacak. Çay 1 lira olacak, bunlara ilişkin ayrıntıları yazacağız. Alacak olan da bunları bilerek alsın. Ereğli'nin en güzel yerlerinden biri olan yerde bu tesis eğitimli ve sertifikalı elemanlar tarafından yönetilecek, gelecekler de ucuz çay içecek.

EN ZENGİN BELEDİYEYDİ

Belediyeye 400 fazla çalışan alınmış. Onlara nasıl maaş ödeyeceğiz diye geceleri uyuyamıyorum. Ben bu memlekette 20 yıl belediye başkanlığı yaptım. Türkiye'nin en zengin ilçe belediyesiydi burası. Alacağı olan gelir parasını alır giderdi. Şimdi parayla uğraşıyorum. Ben buraya çay satmaya gelmedim. Ereğli’yi kurtarmaya geldim. Ben Ereğli halkına söz verdim, 'Ereğli'ye yenilikler getireceğim' dedim. Asfalt, istinat duvarı, beton, parke ihalesini yapamadım. 16 trilyon da kalan borç var.

DEPOYA GELENLER ORADAN SATILMIŞ!

Para yok, belediyeyi batırmışlar. 10 ton pirinç gelmiş, 500 kilosu alınmış; 9,5 ton da Meydanbaşı'nda depoya konmuş. Depoya gelenler oradan satılmış. İnsaf denilen bir şey var. Gariban vatandaşların yerleri iskan sahası olmuş. Gariban vatandaşların yerlerini izale-i şuyu ile yerlerinden kapmışlar. Bunların hiçbirini dava edemiyorum, meclisten de encümenden de geçmiş, resmileştirmişler.

SANAYİ DÜKKANLARI SATILACAK

Kışla Sanayi Sitesi'nde bulunan, mülkiyeti belediyeye ait 25 dükkan var. Buraları 300-500 lira kiraya veriliyor, kiralar alınamıyor ama 30-40 bin liraya devrediliyor, belediyenin bir menfaati olmuyor.

MODERN KÜLTÜR MERKEZİ

Eski belediye binası yıkıldı. 5 senedir de öyle duruyor. Burası için arkadaşlarımız çok güzel bir proje hazırladılar. Alt taraftaki hamamın etrafı camlarla kaplanacak, 5 katlı çelik yapı ile kültür merkezi olacak. Burası tarihi eser olduğu için Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan geçiyor. Safranbolu'ya gittik, hocalarla görüştük. Ön iznini aldık sayılır. Bir takım yerlerde değişiklik yapılmasını söylediler. Önümüzdeki ayın sonunda muhtemelen bize izin verecekler. Amacımız burada ihaleye çıkmak, 4 trilyon liraya mal oluyor, sanayi sitesinden de 2 trilyon lira civarında bekliyoruz.

TELEFERİK YENİDEN GÜNDEMDE

5 sene göz açıp kapayana kadar geçer. 6 Ayımız geçti, borçları ödemekle uğraşıyoruz. Benim kaybedecek vaktim yok, ne kadar yaşayacağımı da bilmiyorum, Ereğli'ye eserler kazandırmak istiyorum. Turist geldiği zaman ilk olarak hamamı ziyaret edecek sonra yeni yapılan Bozhane Hamamı'na geçecek. Askeriyenin Piyale Paşa Konağı müze oluyor, inşallah Göztepe'ye teleferik yapmak istiyoruz. Turist oraya gelecek, esnafa para kazandırmak istiyoruz.

ÇAY BİR LİRADAN DEVAM…

Orhanlar Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan Çilek Kafe 10 yıllığına kiraya verilecek. Çilek Kafe'de ilk 9 ayda toplam gelir 403 bin 210, gider 551 bin 283 lira. Yani biz 9 ayda 148 bin lira civarında bir zarara uğruyoruz. Yaşlılar Evi'nde çayımız 50 kuruş. Bahçesi de içinde emekliler için güzel bir yer var, 50 kuruştan çay içiliyor. Türkiye'de bir örneği yok. Kiraya verdiğimiz zaman şartnameye fiyat konusunda düzenleme koyacağız. Çay yine 1 liradan içilecek.

SU ÜRÜNLERİ DEĞİŞECEK

Su Ürünleri Kooperatifi'ni önümüzdeki günlerde tadilat için kapatacağız. Yeni bir proje hazırlanıyor, komple orayı bakıma alacağız. Alanı genişleteceğiz, camlı olacak, mutfak ile tuvaletler modern ve hijyenik hale getirilecek. Belediyenin 1 liradan esas çay içme yeri Su Ürünleri'dir. Emeklilerin 50 kuruştan çay içme yeri de Yaşlılar Gençler Evi'dir.

DENİZE GİRİLEMİYOR!

Bir kızımız mektup yazdı, deniz analarından dolayı denize giremediğini ifade etti. Erdemir denize cüruf atıyor, bu malzemenin biz de bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyorduk. Denizimizi de bitiriyorlar. Bunun ile ilgili ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Çok üzüldüm, yakında deniz analarından denize giremeyeceğiz.!

VE ‘DEMİRTAŞ’A YANIT!

Konuşmasında, dün,, geç saatlerde basın açıklaması yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın, ‘belediye undesindeki dinlence mekanlarında çayın 50 kuruşa satılması’ yönündeki görüşüne sert tepki göstererek, şunları kaydetti:

“Memleket batıyor, siyasilerin hiçbir şey yaptığı yok. Demir Çelik anamızı dinimizi ağlatıyor. Bu konuda ses çıkaran milletvekili, siyasi parti yok. Ünal Demirtaş da sabahtan akşama kadar çay 50 kuruş olsun diye yazıyor. Adamın işi gücü bitmiş, alışmış mecliste 50 kuruşa çay içmeye, Ereğli'de de 50 kuruş olsun diyor.

Sayın Ünal Demirtaş seçimlerde benim aleyhime çalıştı, aynı partiden olmamıza rağmen. Bir yerlerini yırttı ama başaramadı. Şimdi yine benim aleyhimde çalışmaya uğraşıyor. Gelip bana ‘Belediye başkanım bu çay parası nasıl oluyor’ diye sorabilir. Ama o açıklama yapıyor 50 kuruşa çay satılsın, diye. Mecliste alışmışlar bunlar 1 liraya döner yemeye, 50 kuruşa çay içmeye. Memleket batmış, uyuyor musunuz Ünal Demirtaş, diğer milletvekilleri? Ereğli halkı için belediye meclis üyelerimle beraber vicdanımın ve beynimin yettiği kadar hiçbir engel tanımadan yoluma devam edeceğim. Ereğli halkı önünde ant içiyorum.”

"YALAKALAR" DEDİ!!!

Ünal Demirtaş’a yönelik eleştirilerini sürdürürken, bazı gazetecilere atıfta da bulunan Posbıkı, Ereğli’de 2-3 gazetcinin Demirtaş gibi Çilek Kafe’nin kiralanmasına karşı çıktığını ileri sürerek, “Onlar da Ünal Demirtaş’ın yalakaları, Ünal ne derse hemen savunurlar. Sonra da nemalanırlar. Bunların diploması var mı? Bilmiyorum Ama sanki yazarken Oxford mezunu gibi yazıyorlar, psikolojiden, edebiyattan acayip anlıyorlar. Diplomaları ne acaba?” dedi.

ESKİ TÜFEKLER VAR!

Bir de eski tüfekler var. Aslında onlara eski tüfek de denmez. İki kişi bile değiller, bir buçuk kişiler, her olayda ortaya çıkar provokatörlük yaparlar. Şimdi de çıkmış emeklilerin ucuz çay içme hakkını ortadan kaldıramazsınız diye konuşuyorlar.”

ÇİVİCİ, BOZKUŞ VE ŞAHİN’E..!

Posbıyık Ereğli’nin çıkarlarını kendisi dışında kimsen savunmadığını, siyasetçi ve iş adamlarının sustuğunu ve kişisel kazanç için haksız mal edindikleri ileri sürdüğü konuşmasında, suçlamalarına örnek verirken belediye başkanlığı aday adaylığı döneminde partili rakibi Erol Çivici, seçimdeki rakibi AK Parti Adayı Erol Şahin ve Eski Meclis Üyesi Halil Bozkuş’u, “Vatandaşın yeşil alanını beyaz alana çevirmişler. İzaleyi şuu davalarıyla garibanların arazilerini ellerinden almışlar” diye konuştu.

AK PARTİ GRUBUNA ELEŞTİRİ

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık gündem maddelerinde zaman zaman itiraz eden AK Parti grubuna da “buraya siyaset yapmak için gelmeyin. Baştan yanlış yaparsınız. Grupta alınan karar göre burada oy verecekseniz olmaz. Korkmayın, ben Ereğli’nin çıkarlarını savunuyorum. Bana güvenin, destek verin. Yoksa sırf grup kararı var diye karşı çıkarsanız Ereğli’ye zarar verirsiniz” şeklinde konuştu.

 “BENİ PROVOKE Mİ EDİYORSUN!"

Bu arada, Posbıyık, toplantının sonuna doğru konuşmasını tamamlamak üzereyken başkanlık divanının arkasında bulunan ve gündem maddelerine ilişkin görsel sunumun yapıldığı perdeyi uzaktan kumandayla kapatma girişiminde bulunan belediye çalışanına da “şimdi sırası mı beni proveke etmek mi istiyorsun” diyerek azarladı.

2019-2024 Belediye Stratejik Planı'nın da görüşüldüğü toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı.




Bu sayfayı yazdır

3.10.2019 15:55:33

Bu haber 2998 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
04.10.2019 02:06:40
Lutfı özcan diyor ki;

La bu unal demırtasda kim varmı tanıyan ereglılıymıs Zonguldak millet vekili nerelıymıs arastırın ne anlar belediyecilikte abuk sabuk konusu yalan guluc dede cok lLanlar attı gokhan baskan için ereglı in yolunu bilmez şerden ereglı ye hayır gelmez sayım Halil baskanım sen calısmana devam et
03.10.2019 18:29:35
Ereğli diyor ki;

Sayın milletvekili önce kendi seçildiği günden beri ereğli ve halkı için ne yapmış onları açıklasın. Ben birşey yaptığı ı hiç görmedim. Wosvagen manisaya fabrıka açıyor?




Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 76.046.316

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
816 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri