(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRTAŞ’TAN NET ÇIKIŞ!

Ereğli

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Bozhane mevkisinde, Belediye tarafından işletilen Çilek Kafe dinlenme tesislerinin ihale yoluyla özelleştirilmesinin doğru olmayacağını savundu.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarının maaşlara yüzde 6 zam yaptığını, gıda, benzin, doğalgaz, elektrik gibi giderlere ise yüzde 50’in üzerinde yap yapıldığını belirtti.

Zamlarından sonra Ereğli’miz de emekli, işsiz, küçük esnaf, işçi, memur gibi dar gelirli vatandaşların geçim sıkıntısı çok daha büyük boyutlara ulaştığını anlatan Demirtaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hal böyle iken Bozhane’ de özel işletmelerden çok daha düşük fiyata (bir lira) çay satışı yapılan ve Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından işletilen  ‘Çilek Kafe’nin, özellikle dar gelirli vatandaşlarımıza  ucuz çay satışını yaparak  hizmete devam etmesi çok daha önem kazanmaktadır.

SOSYAL BELEDİYECİLİK GÖSTERİLMELİDİR

Hatta böyle bir ekonomik ekonomik ortamda,   Karadeniz  Ereğli Belediyesi  ‘Sosyal Demokrat Belediyeciliği’ tüm Türkiye’ye göstermek için,  aynen  Yaşlılar ve Gençler Evi’nde olduğu gibi çayı, Bir liradan, 50 Kuruşa indirmelidir. 

VATANDAŞ TEPKİ VERİYOR

Ancak son günlerde vatandaşlarımızın çok yoğun olarak şahsıma yaptığı şikayetlerden ve Ereğli basınında çıkan haberlerden Ereğli Belediyesi’nin, genellikle dar gelirli vatandaşlarımızın hizmet aldığı   Çilek Kafe’yi, 10 yıllığına özel bir şirkete kiralamak için karar aldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Tabi bu özelleştirme gerçekleşirse,  özel şirket kira, hava parası vs. gibi bir takım ödemeler yapmak zorunda kalacağından çay fiyatları en az 3 lira gibi rakamlara çıkma ihtimalinin  yüksek olduğu ifade edilmektedir. Bu da, bu kafeden dar gelirli vatandaşlarımızın  yeterince hizmet alamaması veya hiç hizmet alamaması demektir.  Çilek Kafe’nin  ‘zarar ettiği gerekçesiyle’ özelleştirileceği  iddiaları,  kamuoyuna yansımıştır. Bu iddialar doğru olsa bile, alınacak birtakım işletmesel kararlarla çilek Kafe’nin zarar etmesi önlenebilir.

KAR-ZARAR HESABI YAPILMAZ!

Yine özelleştirme gerekçesi bu olsa bile,  dar gelirli vatandaşlarımızın yararlandığı hizmetlerde kar zarar hesabı yapılmaz, yapılmamalıdır da. Bu sebeple özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın yararlandığı Çilek Kafe’nin özelleştirilmemesi ve çay filatlarının 50 kuruşa indirilmesi,  Ereğli halkımızın yararınadır ve partimizin ilkelerine uygundur.

YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Buna göre  Çilek Cafe’nin  kiralanarak 10 yıllığına özelleştirilmesi kararı,  Belediye yönetimimizce yeniden gözden geçirilerek, Sosyal  Demokrat Belediyecilik  hem tüm Ereğli halkımıza , hem de tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde gösterilmelidir. Bu sebeplerle Çilek Kafe’nin özelleştirilmesinden vazgeçilmeli ve Çilek Kafe’de  de, çay tüm dar gelirli vatandaşlarımızın yararlanacağı şekilde 50 kuruşa indirilmelidir.”

POSBIYIK, ‘ÖZELLEŞECEK’ DEMİŞTİ!

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye tarafından işletilen; Çilek Kafe, Yaşlılar Gençler Evi, eski Su Ürünleri Çay Bahçesi ve benzeri mekanlarda çok sayıda işçi istihdam edildiğini, bunun da verimli olmadığını savunmuştu.

Bu doğrultuda hareket eden Başkan Posbıyık,  önce, eski adı ‘Sevgi, Barış Dostluk Kafe olan Sahil Kafe’yi özelleştirmiş, ardından ise Çilek Kafe’yi özelleştireceğini açıklamıştı.

CHP’li Belediye Başkanı Posbıyık’ın bu kararına ilk karşı çıkan ise yine CHP Milletvekili Ünal Demirtaş’ın olması dikkat çekti.




Bu sayfayı yazdır

2.10.2019 23:15:55

Bu haber 2263 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
04.10.2019 15:43:15
ZAİT KİREN diyor ki;

BİR ÇAYIN 50KRŞ.VERİLMESİ BİRAZ ABARTILI OLUR DEMİRTAŞIN BEYANINA ÖZDE KATILIYOR VE DESTEKLİYORUM.
03.10.2019 23:21:06
Saban diyor ki;

Çilek kafe özele verilmesi Ereğli halkina kötülük olur herkesin tek cay kahve icebildigi sosyal tesis çok çok yanliş bir karar
03.10.2019 20:18:23
İMAMOĞLU diyor ki;

AKP GEÇECEK ADAY YAPILMASI YANLIŞ TERCİH






Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 75.741.422

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
398 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri