(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

40 İŞÇİ YARALANDI!!!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, otopüslerin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanan 40 işçiye müdahale anları ‘endişe ve korkulu gözlerle’ izlendi.

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinde Afet Planı çerçevesinde uygulanan tatbikat  kapsamında Kandilli Beldesindeki maden ocağında çalışan işçileri taşıyan iki otobüsün ‘tatbiki çarpışması’ sonrası planlanan tatbikat ile yaralılara müdahale edildi.

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi arka bahçesinde temsili trafik kazasında yaralanan maden işçileri 112 ambulanslarla hastanelere  sevk edilirken, olay yerine gelen AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerin sevkini sağladı. Hastanenin acil servisinin önü ise yaralı yakınları ile doldu. Ambulansların sirenlerini çalarak peş peşe geldikleri Acil Servis önündeki tatbiki hasta yakınlarının çığlıklar atarak endişelerin göstermeleri, ‘gerçek olay’ gibi yansıdı.

Bu sırada sağlık ekipleri ise gelen yaralıların durumuna göre aldıkları bölümlerde gerekli müdahalede bulundular.

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Vildan Türkeli, tatbikatla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı bünyesinde her yıl rutin olarak gerçekleştirdiği etkinlik olduğunu söyledi.

Tatbikatlardaki amacın; AFAD, UMKE, 112 ve İtfaiye birimlerinin olası trafik kazası yada deprem gibi doğal afetlerde yaralı veya hastalara en kısa sürede ulaşabilmek ve yardımcı olabilmenin sağlanması olduğunu belirten Türkeli, şunları söyledi:

“Zaman zaman maalesef doğal afetler, patlamalar trafik kazaları veya benzeri sebeplerle hastanelerimize kısa sürede beklenenden çok daha fazla yaralı başvurabilmektedir. Bu tür durumlarda hastaneler normal işleyişlerinin dışına çıkarak daha öncesinden tedbiren hazırlanmış olan Hastane Afet Planlarına göre hareket etmektedirler. Biz de, bölgemizde meydana gelen bir trafik kazası nedeniyle hastanemize kısa sürede çok fazla yaralı getirilmesini konu edinen tatbikatımızla, hastanemiz acil servisi başta olmak üzere tüm tetkik, tanı ve tedavi birimlerinin kapasitelerini ve birimler arasındaki koordinasyonda meydana gelebilecek aksaklıkların tespitini hedefledik.

Tatbikatı başarı ile tamamlayan tüm personelimize; desteklerini bizden esirgemeyen AFAD, UMKE, 112 Ambulans Komuta merkezi birimlerine, İtfaiye ve Emniyet ekiplerine ayrıca siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederim.”

 




Bu sayfayı yazdır

2.10.2019 20:07:55

Bu haber 1607 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.003.231

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
793 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
305 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1424 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri