(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAYMAKAM TARAFLARI UYARDI!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği gerçekleştirildi.

İlçe Merkezindeki Devrim Bulvarı, Abdi İpekçi Sergi Salonu önündeki yaya geçidinde düzenlenen etkinlikte, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na kısa brifing verdi.

Kaymakam Çorumluoğlu da yaptığı konuşmada, etkinlikteki ana temanın, yayaya öncelik verilmesi olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Ereğli’de yayaya öncelik verildiğini memnuniyetle görüyorum. Ama özellikle sabah saatlerinde bazı yaya geçitlerinde ne yazık ki sürücülerin –işe yetişmek maksadıyla- biraz hızlı hareket ettiklerini e yayaya öncelik vermediğini de üzülerek görüyorum.  Yaya da, yaya geçidinin olduğu yerde, ‘hakkın kendisinde olduğunu düşünerek’ yola çıkıyor. Orada yapılacak en ufak bir hata da, ne yazık ki can kaybına sebebiyet verebilir.

YAYALAR DA SORUMLULUĞUNU BİLMELİ

Burada öncelik yayada olmakla beraber bir hususa da dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle bu bölgede mesai çıkışında yaya kardeşlerimiz de bu hakkı suistimal etmeden kullanmaları gerekiyor. Elinde cep telefonu, evinin salonunda yürür gibi, yaya geçidinde yürümesini de doğru bulmuyorum. Evet, hak yayanındır. Ama yayanın da tek başına geçmektense, bir arkadaşı ile beraber geçmesi önemlidir. Çünkü bu alanda herkesin şikayeti, trafik akışının tıkanması oluyor. Eğer biz daha hızlı geçsek, trafik akışını daha az işgal etmiş oluruz. Dolayısıyla biz, yayanın haklarını korumakla beraber yaya da bir sorumluluk veriyoruz. Böyle başarılı bir uygulamadan dolayı İçişleri Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bu uygulamanın kazalarda yüzde 30 azalma olduğuna ve daha da iyiye gittiğine dair gelişmeler yaşandığını biliyorum. Etkinliğe katılanlara ayrıca teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Çorumluoğlu, daha sonra beraberinde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Bülbül, kaymakamlık daire müdürleri ile birlikte, yaya kaldırımından durdurdukları araç sürücülerine, üzerinde “Yaya Güvenliliğinin Nöbetçisiyiz” yazılı el broşürü verdiler. Bu sırada, siyah kıyafetli bazı öğrenciler de, üzerlerinde “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz, Önce Yaya” yazılı pankartlarla beklediler.

Bu kapsamda ilçe merkezi ve köylerde polis ve jandarma ekipleri sürücülere uyarıcı el broşürleri dağıttı.




Bu sayfayı yazdır

2.10.2019 13:50:04

Bu haber 1236 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.062

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri