(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAPILMAYACAK DENİLMİŞTİ!

Ankara

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, elektrik ve doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağına yönelik, TBMM’ye soru önergesi verdiğini bildirdi.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, verdiği önergede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez'in 7 soruya yanıt vermesini istedi.

AK Parti iktidarı tarafından,

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde verilen sözleri de hatırlatan Demirtaş, açıklamasında şunları kaydetti:

“Aralık 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında indirim yapılacağını müjdelemiş, Mart 2019’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak siz de doğalgaz ve elektrikte önümüzdeki dönemde tarife değişikliği olmayacağını açıklamıştınız. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise doğalgaz fiyatlarında indirim yapılacağını vaat ederken, elektrikte de dar gelirliye de destek olunacağı sözünü vermişti.

Ancak yerel seçimlerin ardından verilen tüm sözler unutulmuş, vatandaşımız seçimlerden sonra adeta zam yağmuruna tutulmuştur. Son bir yıl içinde, asgari bir hayatı sürdürebilmek için ihtiyaç duyulan gıda, elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçların tamamına büyük zamlar yapılmıştır.

Bugün asgari ücretlinin aldığı 2 bin 20 liralık ücretle, geçimini karşılayabilmesi bile mümkün değilken yeni zamlarla artacak faturalarını ödeyebilmesi imkansızdır. Kamuda çalışanlar açısından da durum farklı değildir. İşçi, memur ve emekliye yüzde 4 zam verilirken, doğalgaza bir yılda yüzde 56 zam yapılmıştır. Verilen maaş artışı, yapılan zamlar karşısında, çalışanların eline geçmeden erimiştir. AK Parti kaşıkla verdiğini kepçeyle geri almıştır. AK Parti İktidarının yanlış yönetimi sonucunda ortaya çıkan bu bozuk ekonomik düzen işçiyi, memuru, emekliyi, işsizi, asgari ücretliyi, dar gelirliyi ve yoksulu kısacası emeği ile geçinmeye çalışan tüm vatandaşlarımızı vurmuştur.”

İŞTE O SORULAR:

1) AK Partili Yönetici ve Bakanların, 31 Mart Yerel Seçimlerinden önce elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yükselmeyeceğine ilişkin açıklamalarına rağmen seçimlerden sonra elektrik ve doğalgaza neden fahiş zamlar yapılmıştır?

2) Kış aylarının yaklaştığı bu dönemde elektrik ve doğalgaza yeni bir zam daha yapacak mısınız?

3) Elektrik faturalarında haksız olarak yer alan enerji fonu, TRT payı, KDV ile elektrik vergisini kaldıracak mısınız?

4) Petrol ve doğalgaz fiyatlarında ciddi bir artış olmamasına rağmen akaryakıt ve doğalgaz fiyatlarındaki fahiş artışların gerekçesi nedir?

 5) Memura, emekliye, işçiye yüzde 4 zam yapılırken, dünyada doğalgaz fiyatları düşerken, Türkiye'de son bir yılda neden doğalgaza yüzde 56, elektriğe de yüzde 37 oranında zam yaptınız?

6) Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki fahiş artışlar karşısında, vatandaşların daha fazla mağduriyet yaşamasını önlemek için elektrik ve doğalgaz fiyatlarını düşürmeyi düşünüyor musunuz?

7) Son 12 ayda borcunu ödeyemediği için doğalgaz ve elektrik hizmeti kesilen abone sayısı kaçtır?




Bu sayfayı yazdır

29.09.2019 15:36:47

Bu haber 964 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 35 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.018

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri