(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YENİ OKULLARLA EĞİTİM...

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, “Bizim okullara isim verme projemiz var. Para veren arkadaşımız, belli bir meblağı ödeyince okula isimlerini veriyoruz. Bunu iki okulda yaptık. Bunu da hayırsever, zengin vatandaşlarımıza iletmek istiyoruz” “ dedi.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

İlçe Milli eğitim Müdürü İsmail Aksoy’un Anıt’a çelenk koyduğu törende Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli eğitim Şube Müdürleri, okul öğretmenleri ile öğrencilerin katıldığı törenin ardından, Kavaklık mahallesinde inşaatı tamamlanan ve yeni dönem ile birlikte hizmete giren Kavaklık İlk Okulu’nun açılışı gerçekleştirildi.

ÇORUMLUOĞLU'NDAN ÇAĞRI...

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, burada yaptığı konuşmada, Kaymakamlık olarak İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlarla okulları yeni döneme hazırlama gayreti gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

 “Bugün açacağımız bu okul da bu okullardan bir tanesi. Bu okulla birlikte, yaklaşık 30 milyon liraya mal olan 3 okul daha bir ay sonra Ereğli’de eğitim öğretime açılmış olacak. Fiziki iyileşme güzel bir olay ama fiziki iyileşme yanında bir de okulların içinin doldurulması gerekiyor. Okul müdürümüzün, öğretmenlerimizin, okul aile birliğinin, velilerin el birliğiyle bu okuldaki eğitim öğretim seviyesini  yükseltmesi gerek. Fiziken birkaç sene içinde Ereğli’de istediğimiz seviyeye geleceğiz, tekli eğitime geçmiş olacağız. Şu anda sadece Gülüç’te bir sorunumuz var, o sorunu bitirdikten sonra tekli eğitim sorununu çözmüş olacağız.”

İlçedeki eğitim-öğretim çalışmalarında genel olarak memnun olduğunu, bazı okullarda öğrenci yığılmalarını dağıtmaya çalıştıkları anlatan Kaymakam Çorumluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu okulda Yaşar Ciğer hocamı görevlendirdik. Kendisi diğer müdürlerimiz gibi başarılı bir müdür. Ama ilk okulu açmak zordur. Burası 10-15 gün önce başlamasına rağmen güzel bir okul haline geldiğini gözlemliyoruz. Belediyemiz de okullarımızın bahçe düzenlemesi ve temizliğinde bize yardımcı oldu. Kıt imkanlarına rağmen eğitime destek olmasını takdirle karşılıyoruz. Bizim okullara isim verme projemiz var. Para veren arkadaşımız, belli bir meblağı ödeyince okula isimlerini veriyoruz. Bunu iki okulda yaptık. Bunu da hayırsever, zengin vatandaşlarımıza iletmek istiyoruz.”

POSBIYIK: ÖĞRETMENLERİMİZLE ÖVÜNÜYORUZ

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, özellikle yurt içi ve yurt dışı gezilerinde Ereğli’de eğitim gören öğrencilerin belli noktalara gelmesiyle ilgili iltifatlar aldığını belirterek, şöyle dedi:

“Ereğli’de eğitim düzeyi hayli yüksek. Merkez ve köylerimizde eğitim gören çocuklarımız birçok iyi noktalara gelmiş vaziyette. Ülkemizin geleceğini ele alacak öğrencilerimizin, değerli öğretmenlerimiz tarafından iyi yetiştirilmesi övünülecek bir durum.  Ereğli’de iyi çalışmalar var. Kaymakamımız önderliğinde yeni okullar yapılıyor. Gençlerimizin, çocuklarımızın yetişmesi ülkemizin bölünmez bütünlüğü için çok önemli. İçinde bulunduğumuz bugünlerde hep birlik içinde olmamız, sevgi, barış ve dostlukla birbirimize sarılmamız lazım. Eğitime son derece sevgiyle bakan velilerimizi, anne babalarımızı gönülden kutluyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy da, bu dönem ilçe genelinde 134 eğitim kurumunda, 33 bin öğrenci ve 2 bin 200 öğrenci ile eğitime öğretime başladıklarını hatırlattı.

Kavaklık İlkokulu öğrencilerinden Berin İnce’nin günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ardından, okul öğrencilerinden Şeyma Büyükbaş, ilköğretim haftası konulu şiirini seslendirdi.  Ardından, Kavaklık ilkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Kaymakam Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Posbıyık ve Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı tuğamiral Hüseyin Sami Uyar tarafından sembolik ders zili çalışan ve konfetiler atılan törenin ardından derse giren öğrencilere bir sür esıralarda oturan protokol üyeleri tarafından bebek tiplemeli kurabiye ikramında bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

9.09.2019 14:45:36

Bu haber 1124 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.034.131

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri