(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YIKILMA SEBEBİ BELLİ OLDU!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, şehirlerarası otobüs firmalarının, belediye tarafından tahsis etmeyi düşündükleri bilet satış noktalarının, koşullara uygun olmadığını savundukları bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Mendeş, firma yetkilileri ile yaptığı toplantıda, bilet satış noktaları olarak, merkez pazaryeri üzerindeki, eski yumurtacılar Pazarı olarak bilinen alanda yapılan dükkanları önerdiği belirtildi.

Firma yetkililerinin ise söz konusu yerlerin ‘ekonomik gerekçe’ göstererek kabul etmedikleri kaydedildi.

MEĞER SİT ALANI OLDUĞUNDANMIŞ!

Açıklamaya göre Mendeş, söz konusu mekanları inceleme sırasında yaptığı açıklamada, amaçlarının, vatandaşın yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İlk göreve geldiğimiz zaman Şehirlerarası Otobüs İşletmeleri’nin Elif Otel karşısında bilet satış yerleri vardı. Burasının SİT alanı olması nedeniyle kullanılamayacağı şeklinde Devlet birimlerinden bize uyarı geldi ve firmalara belli bir süre vererek yasal olarak boşaltmak zorunda kalındı. Otobüs firmaları bizden alternatif bir yer göstermemizi istediler. Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’ın talimatıyla kendilerine pazaryerinde yeni yapılan dükkanlardan yer gösterdik. Gerek İstanbul, gerekse Ereğli büyüklüğündeki yerleşim yerlerinde otobüs firmaları şehir merkezinde herhangi bir yerde kiraladıkları ofisler aracılığıyla bilet satış işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Ereğli’de de bunun yapılması gerekiyor. Biz yine de firmalara yardımcı olmak için özellikle belli yaşın üstündeki ve internet üzerinden bilet almayı gerçekleştiremeyen vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına pazaryeri dükkanlarımızdan yer gösterdik. Yasal olarak çok cüz-i kira bedeli karşılığında buradan bilet satış yapabileceklerini belirttik. Firma temsilcileri bugün bize cevaplarını ilettiler. Gösterdiğimiz bütün kolaylıklara rağmen çeşitli gerekçeler göstererek bilet satış yeri açamayacaklarını belirttiler ve vatandaşlarımızı mağdur etmeye devam ediyorlar.”




Bu sayfayı yazdır

7.09.2019 11:21:43

Bu haber 1040 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.024.185

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
806 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1435 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri