(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BURASI "ALİ'NİN YERİ"

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, “Ali’nin Yeri” Piknik alanında yeni bir hizmete daha başlandığı bildirildi.

Ereğli-Zonguldak karayolunun 10. kilometresinde, ‘Soğunlu Suyu’ olarak isimlendirilen Ali’nin Yeri Piknik Alanı Sahibi Ali Ertuğrul, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, arazisinin yaklaşık 4 dönümünü 1999’da piknik alanı olarak oluşturmaya karar verdiğini söyledi.

Arazisi daha fazla olmasına rağmen, piknik alanının ise büyütmeyi düşünmediğini anlatan Ali Ertuğrul, şunları söyledi:

KALİTEYİ DÜŞÜRMEK İSTEMİYORUM

“Aslında alanımız daha da genişti ancak, istediğimiz kaliteyi düşürmemek için bu kadar yeri piknik alanına çevirdim. Bu anlamda genişlemeyi de çok düşünmüyorum. Burada vatandaşlarımız çeşitli yiyecekleriyle birlikte alanımıza pikniğe geliyorlar. Bu anlamda etlerini pişirmeleri için mangallarını ve kamelya yada masa gibi oturacak yerlerini temin ediyoruz. Bunun yanı sıra mekanımızda bulunan çeşitli et türü yiyeceklerden de sipariş alarak pişiriyor, müşterilerimize sunuyoruz.”

ETKİNLİK ALANI YARATILDI

Ertuğrul, zaman zaman müşterilerden gelen talepleri de dikkate aldıklarını, bunlardan birinin de etkinlik alanı yaratılması olduğunu anlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ali’nin Yeri piknik alanında,  bu yıl ise yaklaşık bir dönümlük kapalı ve açık alanımızda kır düğünü, nişan, sünnet, yaş günü, Ramazan aylarında toplu iftar yemekleri gibi çeşitli etkinlikler yapılabilecek alan oluşturduk. Olumsuz hava koşullarında 150 kişi kapasiteli kapalı alanımızın yanı sıra havaların müsait olması durumunda ise 450-500 kişi kapasiteli açık alanımızda hizmet verebiliyoruz.”

KIŞIN VAZGEÇİLMEZİ; SUCUK-EKMEK!

Ali Ertuğrul, mekanın yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da oldukça aktif olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Kış aylarında, her dönem Ereğli’de kar yağışı olmadığı halde, buradaki mekanımızda ve çevrede kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetreyi buluyor. İnsanlarımız da kış aylarının tadını kar ile çıkarmak istediğinde mekanımıza geliyorlar. Bu tür zamanlarda kendi mutfağımızda hazırlanıp pişirilen sucuk-ekmek ise gelen müşterilerimizin vazgeçilmezi oldu. Ekmek arası sucuğu yetiştiremediğim zamanlar oluyor. O nedenle alanımızda ikinci bir mangal oluşturduk. Dolayısıyla kış aylarında da mekanımız oldukça hareketli geçiyor. Halkımıza ve müşterilerimize bekledikleri hizmeti sunabiliyorsak, bundan da son derece mutlu oluyoruz.”

ALİ'NİN YERİ'NDE NELER VAR?

Ali’nin Yeri Piknik Alanı’nda, geniş piknik yapılabilecek yerlerin yanı sıra Bungalov evler, oturma grupları, yeşil alanlar yer alıyor. Doğada tavuk, kaz gibi bazı kümes hayvanları ise özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. Bölgeye ismini veren ‘Soğanlı Suyu’, iş yeri sahibi tarafından  piknik alanı içinde oluşturduğu çeşmeden talep edenlere ücretsiz sunuluyor.

Dalından koparıp yenilebilen çeşitli meyve ağaçlarının, çocukların rahatlıkla oynayabilecekleri oyun parklarının yer aldığı Ali’nin Yeri piknik alanına ana yoldan giriş ve çıkış rahatlığının yanı sıra park sorunu olmayışı ise müşterilerin memnuniyetini artırıyor. Doğal ateşte pişirilen çayın içimi farkını da bu mekanda yaşayabiliyorsunuz.




Bu sayfayı yazdır

1.09.2019 11:37:54

Bu haber 4445 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 76.033.932

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri