(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU BİR “BAŞKALDIRI”DIR!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, partisi CHP’nin olası ilçe kongresinde yeniden aday olacağını bildirdi.

Posbıyık, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel merkezine yönelik sert ifadelerde bulundu.

Kendisinin uzun yıllar CHP çatısında altında Ereğli ve Zonguldak’ta siyasi ve toplumsal mücadele verdiğini belirten Bayan Posbıyık, “İlçe başkanlığına aday olmama rağmen, beni Halil Posbıyık'ın eşi olarak görme anlayışı devam ediyor” dedi.

20 Ağustos’ta yapılacak ilçe kongresinin, kendisinin ilçe başkan adaylığının, “Posbıyık’ın eşi olması nedeniyle’ CHP Genel Merkezi tarafından iptal edildiğini hatırlatan Bayan Posbıyık, şöyle dedi:

HALİL POSBIYIK İLE GÖRÜŞMÜŞLER!

“Hatta, adaylığımla ilgili gelişmeleri benimle doğrudan konuşmak yerine, benim adıma eşim Halil Posbıyık'la görüştüklerini öğreniyorum.Yani hem diyorlar ki ‘ilke olarak belediye başkanları ilçe yönetimine karışmasın’, hem de sorunun çözümü için gidip belediye başkanıyla görüşüyorlar. Öğreniyoruz ki; Zonguldak ve Ereğli’yi dizayn etmek isteyenler Genel Merkez vasıtasıyla Halil Posbıyık'a mesaj gönderiyor. Hani belediye başkanları ilçe politikalarında devrede olmayacaktı, ilke olarak bu karar alınmıştı.

BURADAYIM, ADAYIM...

Ben buradayım. Adayım. Genel merkezden randevu talebim olduğu biliniyor. Ama mesaj eşime gönderiliyor ve ondan yanıt bekleniyor. Deniyor ki ‘Halil Abiyi çok severiz. Halk tarafından çok destekleniyor. Politikayı ilçede tabi ki o yapacak. O yönlendirecek. İsterse bir yakını olsun, bir partili olsun kimi istiyorsa o atansın. Aksi durumda yeni bir heyet atanacak. Bu durumda delege yeniden oluşur ve seçim ondan sonra yeni delegelerle yapılır.’ Yani ben aday olmayayım da kim olursa olsun.

ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYORLAR!

Bakar mısınız! Aba altından sopa gösteriliyor. Bir taraftan ‘demokratik bir düzenden yanayız’ deniyor, diğer taraftan atamalarla ilçe yönetimi diyazn edilmek isteniyor. Üstelik ‘Yakınlarınızı da getirebilirsiniz’ denerek ilke milke tanınmıyor. Kadın olduğum için ben muhatap alınmıyorum, beni eşimin arkasındaki, gölgesindeki insan olarak görme anlayışında ısrar ediliyor. CHP'ye ‘kadınları, eşinin arkasındaki gölge olarak kabul etme’ anlayışını yakıştırmıyorum. Şiddetle bunu reddediyorum. Sırf beni seçtirmemek için delegeleri değiştireceklermiş. Bu nasıl bir demokratik yönetim anlayışı! Delegeleri değil önce zihniyeti değiştirmek lazım.”

EREĞLİ ALAPLI BİR OLURSA..!

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Neriman Posbıyık, Ereğli ve Alaplı teşkilatlarının birlikte hareket etmesiyle, partinin Zonguldak genelinde en güçlü kanadı oluştuğunu hatırlatarak, “Çünkü bizim sayımız hepsinden daha fazla. Her zaman olduğu gibi önceki il ilçe başkanları, milletvekilleri bunlar Ereğli'de de bazı kişileri yanlarına alarak Ereğli'yi dizayn etmek istiyorlar” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

26.08.2019 13:08:30

Bu haber 1608 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (5)
27.08.2019 15:19:36
samet diyor ki;

YAKİŞİR ABLA MA YAKIŞIR,CHP LILER İŞTİMAYA,,,,POSBIYIK AİLESINE EREGLİDE ANIT HEYKEL ŞART OLDU SADECE GÜLÜYORUM,,BIR HANIMDAN KORMAYAN BIR BELEDIYE BAŞKANI GÖRMEDEN ÖLECEM ŞU EREGLİDE , HÜSEYIN UYSAL,HALIL POSBIYIK , CÖBEK OGLU BEKARDI,HERALDE ,,,,
27.08.2019 13:15:10
hasereğlili diyor ki;

başladılar yine
26.08.2019 16:35:19
Sadettin deva diyor ki;

Bu ne hırs ya illa Bi makamda olmanız mı gerekiyor siyaset için doğru hem eşiniz başkan hem siz yakışık alır mı bir sevdiğinize destek olun daha uygun düşer
26.08.2019 14:57:20
Secmen diyor ki;

Bi git evinde otur ne bu hırs yeter artık..
26.08.2019 14:57:19
Secmen diyor ki;

Bi git evinde otur ne bu hırs yeter artık..




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.563

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
224 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri