(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SATILAN SUDAN TEMİZ..!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyeye ait İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden dağıtımı yapılan suyun ‘üst kalitede içilebilir’ olduğun bildirdi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Posbıyık, incelemelerde bulunduğu tesislerde, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca’dan brifing aldı.

İncelediği tesislerde görevli personele teşekkür eden Posbıyık, yaptığı konuşmada ise şunları kaydetti:

“Bu tesislerin hizmete girmesi için DSİ ile protokol yapabilmemiz için Ereğli’de 8 köyü Belediyeye katmak suretiyle nüfusumuzu 100 bine çıkartmıştık. Seçimleri kaybetmemizdeki nedenlerden biri de buydu. Çünkü, mahalle yaptığımız köyler seçimlerde oylarını bize (CHP) değil AK Parti’ye verdiler.

Ereğli’me feda olsun. 2013’de imzaladığımız protokol kapsamında 30 yıl sıfır faiz ile geri ödeme protokolü imzaladık. Önümüzdeki günlerde kesin kabul yapıldıktan sonra bu tesislerin maliyetini plan dahilinde Ereğli Belediyesi olarak ödemeye başlayacağız.

SATILAN SUDAN DAHA TEMİZ!

Sularımızın çok sağlıklı olduğunu bütün arkadaşlarımız gördü. Buradaki teknik ekipte kimyagerler de bu suların çok rahatlıkla içilebileceği, bu arıtılan suyun diğer satılan sulardan daha nitelikli olduğunu ısrarla anlatıyorlar. Biz de halkımızın çekinmeden gönül rahatlığıyla musluklarından sularını içebilecekleri tavsiyesinde bulunabiliriz.”

Koca da, verdiği brifing sırasındaki konuşmasında, Mayıs 2013’de protokolü imzalanan tesislerin geçen yıl devreye alındığını, 50 yıl, 350 bin nüfus planlanarak yapıldığını, 70 bin metreküp içme ve kullanma suyu 12 ayrı işlem sonrası halka ulaştırıldığını anlattı.

Posbıyık, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, başkan danışmanlarının da eşlik ettiği incelemelerin ardından, tesis personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.




Bu sayfayı yazdır

23.08.2019 12:50:23

Bu haber 1214 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
23.08.2019 14:13:35
Büyük başkan diyor ki;

Helal olsun başkan sen varsan ereğli guzel, sahili guzel,denizi guzel,insanı guzel seninle gurur duyuyorum kestaneci gençlik herzaman yanındadır saygılarımla...




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.044.321

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
815 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri