(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAYAN POSBIYIK DEĞERLENDİRDİ!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkan adaylarından Neriman Posbıyık, “CHP İlçe örgütü, bugüne kadar ki ‘ele geçirme’, ‘kontrol etme’ anlayışı nedeniyle kilitlenmiş durumda. Bizi kayyuma getiren anlayış da işte bu” dedi.

Posbıyık, CHP Genel Merkezi’nce, Ereğli İlçe Kongresinin iptal edilmesini değerlendirdiği toplantıda yaptığı konuşmada, kongreyi iptal ettirenlerin delegeye güvenmediklerini ileri sürdü.

Posbıyık, genel merkez ile ilçe yönetimlerine yönelttiği eleştirilerinde, zaman zaman sert ifadeler kullanırken, şöyle dedi:

EGEMENLİĞİM VE KONTROLÜM ALTINDA OLSUN…

“Yönetimi delegeler belirlemeyecekse, kim belirleyecek?  Genel Merkez'e yakın durup, kulisçilik yapanlar mı? O zaman neden seçim yapıyoruz, neden delegeyiz? Bu partinin en büyük gücü ilkeleri ve bu ilkeleri hayata geçirecek olan üyeleri ve delegeleri değil mi? Kendi içinde kavgalı, sen-ben çekişmesi içinde partiyi küçülten, ‘Benim egemenliğimde ve kontrolümde olsun’ anlayışı nedeniyle en büyük zararı partimiz görüyor. Ayak oyunları, arkadan çelme takma, halka gitmek yerine kulislerle, ayak oyunlarıyla iş çevirme anlayışı.”

Kendisinin, “Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi olması” nedeniyle yapılan eleştirilere, 2011’de Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyliği adaylığı dönemlerinde de Posbıyık’ın Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Bayan Posbıyık, şunları söyledi:

GENEL MERKEZ EŞİMİ BOŞAMAMI MI İSTİYOR!

“Yani 174 delege beni desteklemek için imza attığı ve destek giderek büyüdüğü için mi bu noktaya geldik.   Ben Halil Posbıyık'ın eşi olarak değil, bir Cumhuriyet kadını, bir öğretmen ve bir parti neferi olarak uzun yıllardır mücadele ediyorum. Belediye Başkanı'nın eşi olmak, siyaset yapmanın, seçilme hakkının önünde neden engel teşkil etsin? Ne yani Genel Merkez benim eşimden boşanmamı mı istiyor? Benim bir kadın olarak siyaset yapabilmem ve politikada bir yere gelebilmem için eşimden boşanmam mı gerekiyor. Yani burada bana ‘Ya eşin ya partin mi’ deniyor. Ne eşim Halil Posbıyık'ı bırakırım, ne de partideki mücadelemi. Ben, parti içindeki kaosun giderilmesi ve normalleşmenin sağlanabilmesi için delegelerin ısrarlı talebi üzerine adaylığa son anda karar verdim. Karadeniz Ereğli'de partimizin geleceği için, yeni kırgınlıkların oluşmaması ve partimizin iktidar sürecinde tartışılmaması için, seçme ve seçilme hakkının engellenmediği demokratik bir seçime bir an önce gidilmesini bekliyorum.”

HAK YEMEM, HAKKIMI YEDİRTMEM!

Posbıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hak, Hukuk, Adalet” söylemleri ile Ankara’dan İstanbul’a süren yürüyüşüne eşlik ettiklerini anımsatarak, “Seçimleri engellemeye çalışanlara sesleniyorum; Sizler de orada değil miydiniz? Hak yemem, hakkımı yedirmem” diye konuştu.

Olası seçimde oy kullanacak delegelerin, Sertan Ocakcı başkanlığı döneminde yapıldığını belirten Neriman Posbıyık, yapılanların delege iradesine karşı saldırı niteliğinde ve hakaret olduğunu ancak delegelin akıl ve vicdanla hareket ederek, -genel merkezin yanlış bilgilendirilip, yönlendirilmeye çalışılmasına rağmen- kimseye boyun eğmediğini ileri sürdü.

KÜÇÜK OLSUN, BENİM OLSUN ANLAYIŞI!

Bayan Posbıyık, parti içi mücadelelerini sıraladığı konuşmasını şöyle tamamladı:

“Genel Merkezden konuyu hemen yeniden ele almasını ve kongrenin iptaline ilişkin kararı gözden geçirmesini  bekliyorum. Gerçekleri gördüklerinde eminim bu son dakika operasyonlarına  ve haksızlığa dur diyeceklerdir. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini, bizlere emanet ettiği laik Cumhuriyeti koruyarak ve geliştirerek, demokrasiyle taçlandıracağız. Çağımızın en büyük lideri olan Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyeti, gençlerle savunacağız ve geliştireceğiz. Gençliğin enerjisi ve geleceğe bakış açısı ile partimizin deneyimli ve birikimli emektar kadrolarıyla bir arada çok çalışacağız. Kentimizde örgütümüz, ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışından kurtulacak. Dar, hizipçi, ele geçirme mantığından uzaklaşacak. Şunun partisi, bunun partisi olmaktan çıkacak; kendi ilkeleri doğrultusunda halkla bütünleşen, kapılarını halka açan ve kimseyi dışlamayan, küçümsemeyen bir yuva haline gelecek. Sevginin üzerine barışı, adaletin üzerine hak aramayı, dostluğun üzerine hukuku inşa edeceğiz.”




Bu sayfayı yazdır

20.08.2019 18:51:13

Bu haber 1597 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
21.08.2019 08:12:35
Ereğli sever... diyor ki;

Sayın hali posbıyık ve sayın nerıman hamım önce bulundukları makamı kullanarak kişisel problemlerininin oldugu insanlardan intikam almamayı öğrenmeleri lazım.x vatandaşa kızıpta, öfkesini x vatandaşın suçsuz kardeşinden ekmeğinden ederek almayacak.bizler 20 yıldır sizleri savunurken insanlara yaptıklarınızı duydukça verdiğimiz oyların kimlere gittiğini sorgular haldeyim.ve ereğlimize ikinci bir posbıyık gelmesi taraftatı değilim saygılarımla..




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.043.748

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
815 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri