(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAYRAMLAŞMADA DUYGU YÜKLENDİ!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki bayramlaşma programında duygulu anlar yaşandı.

Kurban Bayramı dolayısıyla İlçe Kaymakamlığı ile Ereğli Belediyesinin İnönü Parkı’ndaki Cam Kafe’de düzenlediği programda, protokol üyeleri ile bayramlaşıldı.

ÇORUMLUOĞLU: EREĞLİLİ İMKANLARIN FARKINDA DEĞİL!

İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Birlik ve beraberlik bir ilçenin, bir İlin, Bir ülkenin kalkınmasında çok önemlidir” dedi.

Çorumluoğlu, insan hayatında farklı düşünceler olabileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bir aile içerisinde dahi, anne, baba ve kardeş ile farklı düşünenler olabilir. Ama ilçemize ve yöremize hizmet etme konusunda bu birlik ve beraberliği biz Ereğli’de bugüne kadar sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da bu birlik ve beraberliğimizi siyasi parti başkanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, kaymakamlığımız ve komutanlığımızla beraber devam etmeye çalışacağız. Ereğli, geldiğim günden beri söylüyorum güzel, başarılı bir ilçe. Ama daha iyi yerlere getirebilmek için önümüzde bir hizmet modelimiz oluştu. Neleri yapacağımızı az çok belirledik. Bunları kısmen basın huzurunda paylaşıyoruz, olgunlaştıkça da sizlerle paylaşacağız. Belki burada yerel olarak yaşayan arkadaşlar, Ereğli’deki imkanların çok farkında değiller. Ama biz görevimiz gereği çok yer gezdiğimiz için; Ereğli’de ciddi bir potansiyel, ciddi bir imkan malzemesi var. Dolayısıyla biz bunları daha iyi hizmet etme anlamında kullanmamız gerekiyor. İşte biz birlik ve beraberliğimizi bugün bayramlaşmaya gelen bu çocuklarımız için sağlayacağız. Yoksa herkes vakti saati geldiğinde bu koltuklardan ayrılacak. Bu makamlar kimseye baki kalmayacak ama neyi hatırlayacağız; herkes kendi döneminde imza atmaya çalıştığı, yapmaya çalıştığı, katkı vermeye çalıştığı hususları hatırlayacak. Onun için ben bugüne kadar Ereğli’de kamu kurumları, sivil toplum kurumları ve siyasi partilerin bir araya gelmesi konusunda son derece memnunum.”

KAYMAKAM’DAN PAŞA’YA…

Kaymakam Çorumluoğılu, konuşmasında, emekliliği nedeniyle ilçedeki Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’ndan ayrılan emekli Tuğamiral Cemal Özden Yazıcı ile ilgili ise duygu dolu sözler sarf etti.

Tuğamiral Yazıcıoğlu ile bir yıllık görev süresince güzel işler yaptıklarını hatırlatan Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

“Bugün sayın Komutanımızdan sizlere hitap etmesi için ricada bulundum. Eğer bir hizmet yapılıyorsa, ekip ile yapılıyor. Burada da, ekibimizin önemli ayaklarından bir tanesi de değerli Bölge komutanımızdı. Bugün belki sizinle son görüşmesi olacak ama resmi olmayan zamanlarda da biz kendisiyle gerek Ereğli’de, gerekse Türkiye’nin değişik noktalarında, görüşmeye, irtibat kurmaya devam edeceğiz. Askeri bilgi ve becerisi yanında, özellikle sivil toplum ilişkilerinde şehre verilebilecek, yapılabilecekler konusunda görev yaptığı bir yıllık süre zarfında kendisinden ziyadesiyle memnunduk. Hangi proje, hangi çalışma dediysek, komutanımız bizimle beraber, Kaymakamlığımızın diğer birimleriyle beraber oldu. Bu açıdan ben, hem temsil etitğim görev, hem de çalışma arkadaşlarım adına değerli komutanımıza, eşine ve çocuğuna, yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum, bundan sonraki hayatında ad güzel, mutlu ve huzur içinde bir yaşam diliyorum.

YAZICIOĞLU PAŞA’NIN GÖZLERİ DOLDU!

Kaymakam Çorumluoğlu’nun konuşması sırasında duygulanan Tuğamiral Yazıcıoğlu’nun gözlerinin dolduğu, ağlamamak için kendini zor tuttuğu dikkat çekti.

Yazıcıoğlu da konuşmasında, halkın Kurban Bayramı’nı kutlayarak, şunları kaydetti:

“Resmi anlamda sizinle son bayramlaşmamız olacak. Ama birlikteliğimiz ve gönül birlikteliğimiz hiçbir zaman sona ermeyecek. O anlamda da size arz-ı veda etmek istiyorum. Bizim mesleğimiz bir ‘Bayrak Devir-Teslimi’ dir. Biz de aldığımız bayrağı arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Her şey en iyi ve koordineli şekilde devam edecektir. Burada geçirdiğimiz günler içerisinde çok iyi dostluklar ve anılarımız oldu. Bu güzel anılarımla birlikte ayrılıyorum. Ereğli’nin yeri benim için çok ayrı ve özel olacaktır. Ve şartlar mümkün olduğu ölçüde de sizle tekrar birlikte olmak ve burada bulunmak için gayret göstereceğim. Bu süre zarfı içerisinde bana, Karadeniz Bölge Komutanlığının tüm personeline ve aileme gösterdiğiniz yakın, sıcak  alaka ve ilgi için teşekkür ediyor, arz ve veda ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun.”

Belediye Başkanı Halil Posbıyık da ilçede siyasi ayrımı gözetmeden birlik, beraberlik içinde olunması gerektiğini tekrarlayarak, “sevgi, Barış, dostluk” söylemleri ile halkın bayramını kutladığını ifade etti.

BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Başsavcı Vekili Zeynel Abidin Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Fikret Fota, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İyi Parti İlçe Başkan Vekili Hüseyin Uğuş, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Ereğli TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu,  Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları, Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Harun Özdemir, Türk Metal Şube Yöneticileri, Kaymakamlık daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, Eski CHP İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, CHP İlçe Başkanı adaylarından, Neriman Posbıyık, Ali Kocamanoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldığı programda, çaş vi iyecek ikramında bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

11.08.2019 17:16:41

Bu haber 2925 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.408

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri