(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK AÇIKLADI!!!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile ilgili 6 Ağustos’ta (dün) çıkarılan kararname ile Ereğli’ye ve Ereğli halkına ‘ihanet edildiğini’ bildirdi.
Posbıyık, makamında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, söz konusu kararın Ereğli’nin yok olması anlamına geldiğini söyledi.
Erdemir’in, Ereğli’nin ‘Gözbebeği’ olduğunu ve belediye olarak her zaman yardımcı olmak için adımlar attıklarını hatırlatan Posbıyık, “fakat Erdemir’in bağlı bulunduğu OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) üst yöneticileri üst noktalarda olduğu için, ‘istediğimiz kanunu değiştiririz, zulme devam ederiz’ diyorlar ve maalesef bizlerle görüşme noktasına gelmiyorlar” dedi.
Posbıyık, bunun üzerine aynı yönetimin ‘Ereğli halkına ihanetin peşinde olduğunu’ iddia ederek; şunları söyledi:

ARSALARIN ŞİRKETE TAHSİSİ
“Çıkarılan yeni kararla birlikte Erdemir, ‘Özel Endüstri Bölge’ ilan edilme gayretleri vardır. Bundan eski bir milletvekili de var. Çıkarılan karara göre her şey Erdemir’in arzu ettiği şekilde hazırlanmış, üzerinde sadece ‘Erdemir’ yazmıyor. 6 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği’ne göre, ‘Fabrika sahası içerisinde kalan Hazine’ye ait ve şahıs arsaları Devlet tarafından kamulaştırılacak ve bedelsiz olarak Erdemir’e tahsis edilecektir’ denilmektedir. Fabrika sahası içindeki tüm imar ve ruhsat işleri Bakanlık tarafından yapılacak. Yani Belediye ne ruhsat, ne de iskan veremeyecek, ne harç, ne de ruhsat bedeli alabilecek. Erdemir tüm vergi ve harçlardan muhaf olacaktır.

ŞİMDİ MURADINA ERİYOR!
Bu ne demek? Böyle bir şey olur mu? Erdemir içerisinde bulunan Hazine arsalarının bugünkü değeri 4 milyar liradır. Zaten Erdemir’in en büyük rahatsızlığı da buradadır. Çünkü bu arsalar için ‘ecrimisil’ ödüyor. Bütün davası bu ödemeden kurtulmaktı, şimdi muradına eriyor. Şimdi bu arsalar OYAK’a peşkeş çekiliyor.

EREĞLİ VE KURUMLARLA BAĞI KALMAYACAK
Erdemir. Ereğli’nin kalbinde, vücudunun bir parçasıdır. Kirliliğini, hastalıklarını burası çekiyor. Ereğli’de kanser hastaları çoğalmaya başladı. Bu zulümdür. Spor, sosyal tesisleri kapattı; hiçbir şey vermiyor, şimdi de Ereğli Belediyesi’ne para vermiyor. Ereğli halkına hizmet için verilecek gelirler tamamen yok edilecektir. Özel Endüstri Bölgesi olduğu andan itibaren Erdemir’in artık Ereğli halkı ve kurumlarıyla hiçbir bağı kalmayacak, tamamen Ereğli ve Ereğli halkına sırtını dönecektir. Ereğli halkına sadece kirliliğini, gürültüsünü verecek, yüksek fırında patlamalarla uyanacağız. Yıllık 6 milyar 500 milyon rekor kar sağlayan Erdemir’e bu kar yetmemektedir. İyice sıkmaya çalışıyorlar. OYAK yöneticileri yenilenme yapmıyor, sıkıp, biraz daha kar edip emekli subaylara daha fazla para dağıtma hesabındalar.”

İLÇE TEMSİLCİLER KURULU…
Posbıyık, çevre il ve ilçelerdeki bir çok kuruluşun bulundukları bölgelerdeki sosyal sorumlulukların ıyerine getirdiğini örneklerle anlatarak, ilçede Erdemir’in özelleştirilme sürecinde olduğu gibi “İlçe Temsilciler Kurulu” oluşturulması gerektiğini, bu konuda başkanlık gibi bir beklentisi bulunmadığını, gerekirse AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın kurul başkanlığını yapabileceğini sözlerine ekledi.




Bu sayfayı yazdır

7.08.2019 14:03:09

Bu haber 1517 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.033.734

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri