(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEK YETKİLİ KURUM...

Ereğli

 Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı Abdullah Hasçelik, bu yıl da kesilen kurbanların derilerini toplayacaklarını bildirdi.

Hasçelik, düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz Ramazan ayında şube olarak fitre ve zekatlardan sağlanan 33 bin lirayı THK Genel Merkez hesabına yatırıldığını hatırlattı.

Yaptıkları çalışmalarda katkılarından dolayı başta (THK Ereğli Şubesi Fahri başkanı) Kaymakam İsmail Çorumluoğlu olmak üzere; belediye başkanlarına, İlçe Milli eğitim ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine, sivil toplum kuruluşlarına, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve muhtarlara teşekkür eden Hasçelik, şunları kaydetti:

“THK, her Kurban Bayramında olduğu gibi, bu bayramda da gönüllülük esasına ve 2860 sayılı yardım toplama Kanunun ilgili maddesine göre verilen izin gereği kurban derisi toplayacaktır. THK Ereğli Şube Başkanı olarak arkadaşlarım ile birlikte tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ancak, Ereğli Belediyesi ve diğer Ormanlı ,Gülüç  Kandilli Belde belediyelerimize Mahalle ve Köy muhtarlarımız ve vatandaşların  desteğine ihtiyacımız vardır. Türkiye çapında makbuz karşılığı kurban derisi toplama yetkilerimiz vardır. Ülke çapındaki THK şubelerimiz ile havacılık faaliyetlerini halkın ve özellikle gençlerin ayağına götürüyoruz. Cumhuriyetten hemen sonra Atatürk’ün önderliğinde kurulan THK,  Milli bir kurumdur. Türk milletinin kurban derilerini makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla verilebileceği en önemli yerlerden biri THK'dır. 94 yıllık şanlı bir maziye sahip olan THK, kadirşinas Türk halkının bağışları ile gönüllük esasına göre çalışmaktadır.

KESİMDEN SONRA DERİLERİ TUZLAYIN

Sıcak hava nedeniyle kesimden sonra tuzlanmayan deriler, 1-2 saat içinde bozulmaktadır. Bu yüzden vatandaşlarımızdan Milli servet olan kurban derilerini kesimden hemen sonra tuzlamalarını rica ediyoruz.  THK yapılan bağışlar ile Türk halkının hizmetinde kullanılmak üzere, ambulans helikopterler ve Ateş Kuşu adı verilen yangın söndürme uçakları almaktadır. Orman yangını söndürme faaliyetlerinde bulunulduğu, ülkedeki pilot açığını kapatıp gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için eğitim kamplarında havacılık kursları düzenlemektedir. 

Kurban derileri, 11-14 Ağustos tarihlerinde, 09.00-19.00 saatleri arasında başkanlığımızca oluşturulan 10 araç ve 10 personel vasıtasıyla ‘makbuz karşılığı’ toplanacaktır. Vatandaşlarımız, 0 372 316 20 70  nolu telefon vasıtasıyla şubemizi arayarak bilgi alabilirler.

Kurban derisi toplama merkezimiz Eski Hükümet Konağı yanında bulunan eski Adliye binasının bodrum katında görevli personelimize teslim edebilirler.”




Bu sayfayı yazdır

6.08.2019 15:23:44

Bu haber 760 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.091.240

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
200 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
544 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1466 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri