(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FESTİVALLERİ ANLATIRKEN..!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “yatırım yaptığımız, asfalt, parke yaptığımız parayı Erdemir Ereğli halkına vermekten vazgeçti. Bunu burada bırakacak mıyız? Bırakmak yok” dedi.

Posbıyık, Sahil Bandındaki süs Havuzu alanında düzenlenen “Festivalin Ardından” kokteylinde yaptığı konuşmada, ilçeyi ‘en iyi şekilde’ tanıtarak hareket etmek istediklerini söyledi.

5-6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen “21. Uluslar arası Sevgi, Barış, dostluk, Kültür ve Sanat Festivali”nde yaklaşık bir milyon kişinin ağırlandığını savunan Posbıyık, şöyle dedi:

“Zaman zaman büyük, zaman zaman küçük topluluklarla, müzisyenlerle, tiyatrocularla, yöremizin sanatçılarıyla sık sık etkinlikler düzenleyip kültürel hareket sağlamaya çalışıyoruz. Geçenlerde yaptığımız açık deniz yüzme yarışları inanılmaz ilgi gördü. Gelen sporcular Ereğli’yi son derece beğendiler. Eğer siz eserinizi, güzelliklerinizi, üretimlerinizi  başkalarına göstermez, sunmazsanız kapalı bir toplum olarak kendi içinizde yaşarsınız. Biz bunları açmaya, Ereğli’yi Türkiye’ye, Avrupa’ya tanıtmaya çalışıyoruz. Daha yakın zamanda Ereğli’nin 4500 yıllık geçmişi var derken bir anda geçmişimiz 2 bin yıl geriye gitti. Önümüzdeki hafta Amerika Harvard Üniversitesi’nden profesörler geliyor onları ağırlayacağız. 13 Ekim’de ilk defa caz festivalini yapacağız.”

ERDEMİR’E BİR SERT ÇIKIŞ DAHA!..

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli demir ve çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) 40 yıldır –kanuni olarak- belediye elektrik, havagazı tüketim vergisi adı altında 500 bin lira ödediğini hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz dönem iyi takip etmemişler onlar da Anayasa Mahkemesi'ne gitmişler, yatırım yaptığımız, asfalt, parke yaptığımız parayı Erdemir Ereğli halkına vermekten vazgeçti. Bunu burada bırakacak mıyız? Bırakmak yok. Alacağız, sadece eğlenmeyeceğiz. Çalışacağız, haklarımızı arayacağız, haklarımızı alacağız. Herkesi de motive etmeye çalışacağız. O paraları alacağız ki vaat ettiğimiz istihdam alanlarını açalım. Herkes aklını başına alacak. Ereğli ile hiç kimse oynamayacak. Bu güzel şehirde, herkesin, Türkiye’nin beğendiği şehirde kirliliği çekerken, denize giden akıntıları çekerken, yüksek fırındaki patlamaları izlerken, benim normal haklarımı kısmaya hiç kimse kalkmasın. Bu memlekette hukukun, hakkın, adaletin var olduğunu belediye meclis üyesi arkadaşlarımla beraber önümüzdeki aylarda ispat edeceğiz. Ereğli’de yaşayan insanlar muhlistir, iyi niyetlidir, sevgi doludur ama elindeki haklarını gasp etmeyeceksin, haklarını almaya kalkmayacaksın. Ereğli halkıyla Erdemir’in arasını açmayacaksın. İşveren-işçi barışı çok önemlidir ama halk ve işveren barışı daha fazla önemlidir. Eğer inat ederlerse bunun ne kadar tehlikeli bir iş olduğunu Ereğli halkını peşime takıp göstermezsem ben bu işi bilmiyorum demektir.”

Festival ile ilgili çekilen fotoğraf ve yapılan resimlerin sergilendiği alanda, Posbıyık tarafından eser sahiplerine teşekkür plaketleri takdim edilen program, Yerel sanatçılar Emre İşeri ve Gamze Tunç’un müzik ziyafetinin ardından etkinlik havai fişek gösterisiyle sona erdi.

 




Bu sayfayı yazdır

5.08.2019 13:51:14

Bu haber 1378 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
05.08.2019 14:47:00
Vatandaş diyor ki;

Sayın posbıyık siz fabrikanın vereceği bir senelik parayı festivale verdiniz. Festivale vereceğin parayı asfalt yol yapsaydın. Fabrika olmasa senin eregli de ne işin var. Fabrika var sen varsın. Süse eglenceye harcayacagın parayı halka yol ve kaldırım. Olarak versen iyi olur. Fabrikayı taşlamaya bırak....




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.113.199

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
232 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri