(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

STEM İÇİN...

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Cumhuriyet Ortaokulundan bir grup öğretmen, “Erasmus KA101 - Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi” kapsamında İtalya’ya gitti.

Alınan bilgilere göre, “Okullarımızı Uluslararası düzeyde Geliştirelim” sloganı ile okulun hazırladığı ve Türkiye Ulusal Ajans tarafından geçtiğimiz yıl kabul edilen proje kapsamında bir grup öğretmen ilk ziyaretini geçtiğimiz yıl Kasım’da İspanya’nın Madrid kentine yapmıştı.

Cumhuriyet Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Nihal Kaman ve Ali Numan Erdem koordinatörlüğünde gerçekleştirilen İtalya’nın Roma şehrinde ziyaretine katılan12 öğretmen, 5 gün süre kalacakları ülkede Science, Technology, Engineering, Maths (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) (STEM) alanında eğitimler alacaklar.

Aldıkları eğitimleri ülkeye dönüşlerinde, okullarının AB düzeyinde geliştirilmesi için çalışmalarında bulunacak olan öğretmenler, AB düzeyinde OKUL Müdürü Orhan Yorulmaz sorumluluğunda STEM laboratuarı kuracaklardır.

CAKCAK STEM’İ ANLATTI

İtalya’ya giden 2. Grup kafilede yer alan Cumhuriyet Orta Okulu Türkçe Öğretmeni Ahmet Cakcak, alacakları STEM eğitimi ile ilgili şunları kaydetti:

“STEM eğitimi, farklı disiplinleri bir araya getiren,öğrencilerin etkili ve kaliteli öğrenmesine imkan veren, öğrenilen bilgilerin günlük yaşamla ilişkisini kurarak anlamlı öğrenmeyi sağlayan bireylerin yaratıcı düşünme, hayal gücü,empati ve hoşgörü gibi becerilerinin gelişmesini sağlayan ve onları 21.yüzyıl iş gücüne hazırlayan bir eğitim sistemidir.

STEM eğitimi ekonomik ve teknolojik gelişmelere katkı sağladığı gibi öğrencilerin yenilikçi ve yaratıcı düşünme becerilerini de geliştirmektedir.

STEM eğitimi ile birlikte öğrencilerimizin fen,matematik,teknoloji ve mühendislik alanında becerileri gelişecek, kavramlar somutlaştırılarak kalıcı öğrenme sağlanacaktır.

STEM eğitimi ile öğrencilerin derslerde veya ders dışı aktivitelerde çapraz öğrenme becerileri gelişecek, disiplinler arası öğrenme yöntemine katkı sunulmuş olacaktır.

Ortaokul düzeyinde STEM'in ders içi faaliyetlerde kullanılabilmesi, birliktelik ve rekabetçi anlayış ilkesi gereği öğretmenlerimizin AB düzeyinde bu alanda yerini alabilmesi için eğitilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu proje ile yurt dışından sağlanacak eğitim ve işbaşı izleme faaliyetleri bu ihtiyacı karşılayacaktır.

Ayrıca sayın valimiz Erdoğan Bektaş ve Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu öncüğünde, İlimizde ve İlçemizde başlatılan kodlama ve yazılım geliştirmesine önemli ölçüde destek sağlayacaktır. Alınacak eğitim okulumuz açısından bu yönüyle büyük önem arz etmektedir.”




Bu sayfayı yazdır

29.07.2019 13:39:13

Bu haber 1154 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.443

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
218 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri