(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

NE ARARSAN VARDI!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “2. Açık Su Yüzme Yarışmaları” düzenlendi.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Sahil Bandında hazırlanan başlama ve bitiş standında gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl ilki yapılan yarışmaların bu yıl daha güzel geçtiğini söyledi.

ÇORUMLUOĞLU: BEKLEDİĞİMDEN GÜZEL KATILIM…
Çorumluoğlu, hedefin, etkinliği daha geniş çevrelere duyurmak, geliştirmek, büyütmektir olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Buraya sadece bir yüzme yarışması olarak bakmamak lazım. Buraya gelen her bir yüzücü bizim için turizm elçisidir. Burada yaşadıklarını gittikleri yerde anlatacaklar ve ilçe turizmini bu sayede geliştireceğiz diye düşünüyoruz. Beklediğimden daha güzel katılım olduğunu gördüm. Belediyemize ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. İnşallah güzel, kazasız, belasız olarak yarışlar tamamlanacaktır. Sporcularımıza başarılar diliyorum.”

POSBIYIK: BİR MUTLU GÜNÜM DAHA…
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, ilgiden son derece mutlu olduğunu anlatarak,“Burada muhteşem bir görüntü var. Ereğli sahilinde mayolu insanları bir arada, güler yüzlü olarak görmek gerçekten çok sevindirici bir olay. Şu anda yine mutlu günlerimden birini yaşıyorum. Amacımız, Ereğli’de sürekli etkinlikler yapmak suretiyle insanlarımızı mutlu etmektir. Bunun için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

ESKİ BAKAN DA YÜZDÜ
Çorumluoğlu ile Posbıyık’ın Standın birer köşesinden çaldıkları korna ile yüzücüler denize atladılar.
Aralarında Eski Dışişleri Bakanlarından Kürşad Tüzmen’in de bulunduğu bay-bayan toplamda 350 lisanslı sporcu, 1500- ve 3000 metre mesafede yüzdüler.
Bazı sporcular ise denizde sakatlanmaları nedeniyle tekne ve botlar vasıtasıyla karaya çıkarıldılar. Kadın-Erkek, veteran ve engelli kategorilerinde, yaş sınırlamalarına göre yarışmayı tamamlayan sporcular, ayak bileklerine takılan ‘çip’ vasıtasıyla belirlenen derecelerine göre sıralandılar.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Yarışmayı tamamlayan yüzücülere katılım madalyasının yanı sıra, belediye ekiplerince hazırlanan; peynir-domates-salatalıktan oluşan sandviç, meyve suyu, muz, çikolatalı gofret ve su ikramında bulunuldu.
Yarışmalar sonunda, yarışmalar süresince hakemlerin bulunduğu yada yüzücülerin güvenliğini sağlayan aralarında Sahil Güvenlik, Ereğli Belediyesi İtfaiyesine ait bot ve tekneler ile özel bir balıkçı teknesinin gösterisi vatandaşlardan alkış aldı.
Amfi tiyatro’da düzenlenen törende ise kategorilerinde dereceye giren sporculara kupa ve ödülleri takdim edildi.
Karadeniz Ereğli Uluslar arası Açık Deniz Yüzme yarışmaları etkinliklerini, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Keleş, Ereğli belediye Başkanı Posbıyık'ın eşi Neriman Posbıyık, bazı belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, yüzücülerin aileleri ile yakınları ve vatandaşlar izledi.

SAHİBİNİN PEŞİNDEN YÜZDÜ!
Etkinliğe damgasını vuran ise sahibinin de yüzücüler arasında bulunduğu Golden Retriever cinsi köpeğin tavırları oldu.
Sahibinin suya atlaması sonrası bir süre tereddüt yaşayan köpek daha sonra denize girdi. Uzun süre yarışmacılar arasında yüzerek sahibini jetski’ye alınarak kıyıya çıkarıldı. Ancak bir süre sonra tekrar denize atlayan köpek bu kez grevli bir tekneye konuldu.




Bu sayfayı yazdır

28.07.2019 14:55:13

Bu haber 1544 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.878

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri