(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O KADAR SORUMSUZ VAR Kİ..!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, uygunsuz park eden araçlar, ilçe trafik ekipleri nezaretinde çekici vasıtasıyla kaldırılıyor.
İlçedeki trafik yoğunluğunun yanı sıra sorumsuz sürücülerin ‘umursamazlığı’nın önüne geçilemiyor.
Polisin “155 İhbar Hattı”na gün içinde gelen çok sayıda şikayeti değerlendiren ekipler, şehrin muhtelif yerlerindeki park ihlallerine karşı çalışmalar yürütüyor.
Bu kapsamda, park ihlali yapan yada uygunsuz park eden araçları önce uyaran trafik ekipleri, uyarıları dikkate almayan sürücülerin araçlarını fotoğraflayarak cezai işlem uyguluyorlar. Ekipler, Ekipler, trafik akışını engelleyici veya tehlikeye düşürücü bölgelerdeki araçları ise çekici vasıtasıyla bulunduğu yerden kaldırtıyor.

KİMİN UMURUNDA!
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerine; zaman zaman diğer ekiplerin de yardımcı olmasına rağmen, sorumsuz sürücülerin ihlalleri bitmiyor.
Özellikle, Öğretmenevi binasının da bulunduğu Süheyla Erel Sokak’ta ‘park yapılamaz’ levhasına rağmen araçlarını park eden sürücülerle mücadele edilemiyor.
Gün boyu bu güzergahta ceza işlem ve araç çektirme uygulamasına rağmen,ekiplerin ayrılmasıyla birlikte yine park ihlalleri başlıyor.
Aynı şekilde, başta Meydanbaşı Köprüsü olmak üzere bu tür park yasağı bulunan yerlerde de sorumsuzlar göze çarpıyor. Köprü üzerine park edilen araçlar da polis tarafından çekici vasıtasıyla kaldırılıyor!

YAYALARA DA CEZA!
Bu arada, polisin yayalar üzerindeki uygulamaları da devam ediyor. Gün içinde belirli program dahilinde ilçenin –daha çok kaza yaşanan yada yaşanabileceği ihtimali yüksek- belirli güzergahlarında uygulama yapan trafik ekipleri, yaya geçidini kullanmayan, sinyalizasyon sistemine riayet etmeyen yayalara da yasalar çerçevesinde cezai işlem uyguluyor.

POLİS ÜZÜLÜYOR!
Kentin yoğun trafik akışına karşı sürekli çözüm halindeki polis ise bazı vatandaşların tepkilerine ve sosyal sitelerden paylaşımlarına üzülüyor.
Bir yandan gelen şikayet ve ihbarlara çözüm arayan polisin, diğer yandan, uygulama sırasında bilinçsiz vatandaşların ‘keyfi tepkisi’ ile karşılaşması dikkat çekiyor.
Polisin, uygulamalarını görüntüleyen bazı bilinçsiz vatandaşlar, bunları sosyal sitelerden paylaşıyor. Ekipler ise bu tür paylaşımlar karşısında zor durumda kalıyor.
Öte yandan, çok sayıda vatandaş ise polisin denetimlerini yerinde bulduklarını belirterek, “polis ne yapsın, bir yanda şikayet, diğer yanda keyfiyet. Bu işin temeli elbette eğitim” diye görüş belirtiyorlar.




Bu sayfayı yazdır

26.07.2019 13:21:43

Bu haber 1254 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
27.07.2019 12:01:48
EREĞLİLİ diyor ki;

AFEDERSİNİZDE İNŞANLAR ALIŞMIŞ RAHATLIĞINA KEPEZDEN KADITARLASINDAN YAKIN MESAFELERDEN ARABASIYLA İNERSE PARK EDECEK YER BULAMAZLAR TABİKİ ! TOPLU ULAŞIM KULLANSINLAR ARKADAŞ! BİRDE OTOPARK SORUNU ZATEN VAR! DOLMUŞLAR BİLE HASTANEYE YARIM SAAT 45 DK DA ZOR GİDİYOR ! BİRAZ BİLİNÇLİ VE DUYARLI OLALIM LÜTFEN YANİ!
26.07.2019 21:23:36
Ereglili diyor ki;

Birazda ortacamideki hatalı parklara bakarsanız sevinirim




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.040.506

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri