(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GREVE GİDİYORLAR!

Zonguldak

Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) Hükümetin, Kamu Toplu İş Sözleşmelerinde istedikleri noktaya gelmemesi durumunda, 26 Ağustos’ta greve çıkacakları bildirildi.

GMİS Basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, merkezde yapılan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında konuşan GMİS GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Ankara’da gerçekleştirdikleri Türk-İş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Zonguldak Milletvekili ziyaretleri hakkında bilgiler verdi.

Tek gündem maddesi ile yapılan toplantının sonuç bildirgesinde, özellikle yeraltında çalışan madencilerin yasal hakları olan 2 asgari ücretin uygulanmaması ve sıfır zam önerilmesine yer verilirken, şunlar kaydedildi:

“Denge ödeneğinin ödenmemesi, harici servislerde ve Maden Teknik Arama’da (MTA) düşük ücretlerle çalışan arkadaşlarımıza açlık sınırındaki ücretlerin dayatılması gibi ekonomik krizin faturasını maden işçilerine ödetmek isteyen dayatmalarla bu sözleşmelerin masada bitirilemeyeceği izlenimi edinen Başkanlar Kurulumuz, grev hazırlıklarına başlama kararı almıştır.

Türk-iş bünyesinde oluşturulan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulunun; Kamuda en düşük ücretin 3 bin 500 liraya yükseltilmesi, tüm çalışanlara seyyanen 300 lira zam, ilk altı ay için yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için enflasyon  artı (+) yüzde 3 refah payı talebine karşı hükümetin ‘3500 lira altında ücret alanlara 60 lira seyyanen ve birinci altı ay yüzde 5, ikinci altı ay ise yüzde 4 zam önerisine Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, teklifi tartışmaya değer bulmadıklarını ve Hükümetten yeni bir teklif beklediklerini ifade etmişti.

Biz de GMİS olarak; Hükümetin bu teklifini kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna açıkladık. Bu kapsamda, Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) ve MTA’da 60 günlük grev sürecinin başladığını dikkate alarak 25 Ağustos 2019 tarihinde TTK’da, 26 Ağustos 2019 tarihinde MTA’da greve çıkma tarihinin son tarih olduğunu bilerek yol haritasını çizme kararı almıştır. Bu süreç içerisinde TTK ve MTA Toplu İş Sözleşmelerinde anlaşma sağlanamazsa 6 Ağustos 2019 Salı günü grev kararları alınacak ve işverene bildirilecektir.

73 yıllık mücadele tarihimizde olduğu gibi her şart altında birlik ve beraberliğini sürdürecek, üyelerimizin mevcut kazanımlarından en küçük bir taviz vermeyecek ve bugün içinde bulunduğumuz koşullarda haklı ve meşru taleplerimiz için kararlılıkla mücadeleyi sürdürecektir.”




Bu sayfayı yazdır

21.07.2019 16:37:15

Bu haber 1201 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.233

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
812 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri