(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İÇLER ACISI!!!

Akçakoca- Yusuf Zobar bildiriyor

Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Esma Hanım ve Uğurlu Köylerindeki sel felaketinin su yüzüne çıkan tablosu oldukça korkunç.

Gazeteci Yusuf Zobar, aynı zamanda doğum yeri olan Uğurlu Köyü’nden Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, gerek Esma Hanım,, gerekse uğurlu Köyünün durumunun ‘içler acısı’ olduğunu söyledi.

Esma Hanım Köyünde kaybolan 7 kişiden birine ait olduğu sanılan bir kadının cesedinin bulunduğunu anlatan Zobar, şöyle dedi:

“Şu anda bulunduğum Uğurlu Köyü, aynı zamanda Akçakoca’nın hane sayısı en yüksek merkez köylerinden biri. Burada deyim yerindeyse taş üzerinde taş kalmamış. Esma Hanım Köyünden geçen derenin taşması sonucu sel suları köye gelerek çok sayıda otomobili, traktör ve pat pat tabir edilen tarım araçlarının sürükleyerek götürmüş. Bir çok ev ile kuruluk olarak isimlendirilen mekanları selde yok olmuş. Aynı zamanda köyün diğer köylerle bağlantı köprüsü yıkıldığından ulaşım sorunu yaşanıyor. Köyde elektrik ve içme suyu yok. Özellikle alt kesimlerdeki fındık tarlaları ile ekili bahçelerde büyük tahribat var.”

BAKAN İNCELEME YAPIYOR

Zobar, gün içinde Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun köye geldiğini belirterek, Sayın Bakan, beraberinde Düzce ve Zonguldak Milletvekilleriyle incelemelerde bulunuyor. Bir yandan hasar tespit çalışmaları sürürken, diğer yandan ise köye enerji ve içme suyu verilmesi çalışmaları var. Bunların yanı sıra İl Özel idare ekiplerince köye trafik ulaşımının sağlanması çalışmaları sürüyor. Ekiplerin, her iki köydeki hasar tespit çalışmaları da sürüyor” dedi.

Bölgeyi etkisi altına alan aşırı yağışlar, Akçakoca’nın bazı köylerinde de olumsuzluklara neden olmuş, Esma hanım Köyünde 4’ü çocuk 7 kişi kaybolmuştu.

KAYBOLANLARIN İSİMLERİ

Esma hanım Köyünde kaybolanlar şunlar:

Cengiz Töngel (53), Fatma Töngel (42), Kaan Töngel (3), Nilgün Kaplan (39), Funda Kaplan (9) Sanem- İlayda Kaplan (ikizler 7 yaşında)




Bu sayfayı yazdır

19.07.2019 16:31:26

Bu haber 1190 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 75.997.632

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
687 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
298 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1420 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri