(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

3 GÜN BİTTİ AMA ..!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 5 yıl aradan sonra tekrar başlatılan ve 21’incisi gerçekleştirilen “Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’nin ardından, bazı oda ve dernek başkanları görüşlerini bildirdi.

KELEŞ: ÇOK GÜZEL OLDU
Ereğli Belediyesi basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre; Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, festival ile birlikte ilçeye yeniden heyecan geldiğini savundu.
Keleş, festivalin şehrin tanıtımında, popülaritesini geri kazanmasında ve şehirde yaşayanların hayata ortak olması konusunda çok önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:
“Bu kapsamda festivalin gerçekleşmesini sağlayan Ereğli Belediye Başkan Halil Posbıyık’a teşekkür ediyorum. Geçirmiş olduğumuz 3 günlük sürede, ortada süper bir deneyim vardı. Ereğli’nin bu en güzel günlerinin başlamasından ötürü, Ereğli’de yaşayan bir yurttaş ve TSO Başkanı olarak çok mutlu oldum. Tüm etkinlikleri ailemle birlikte izleme fırsatı da buldum. Gerek organizasyon, gerek organizasyonda görev alan güvenlik görevlileri, belediye çalışanları, herkes işini dört dörtlük layıkıyla yapmaya çalıştı. Tekrar heyecanın Ereğli’ye gelmiş olması, şehrin en yüksek mertebede tanıtımının yapılmış olması en büyük kazanımdır. Bir taraftan da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın (Ekrem İmamoğlu) Ereğli’ye gelmiş olması bence festivale damga vuran en önemli olaylardan bir tanesiydi. Kendisini yakinen tanıma fırsatı bulduk, sohbet etme imkanımız oldu. Görmüş olduğumuz, Türkiye’nin de yeni bir lider kazanmış olduğuydu. Bu anlamda Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a, kendisine Sevgi, Barış, Dostluk ödülü vermesinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

TEZEL: EKONOMİYE KATKISI OLDU
Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar, Kredi ve kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel de, festival sonucunda çok sayıda esnaf ve vatandaştan olumlu tepkiler aldıklarını belirttiği açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Halk, esnaf, Posbıyık’ın geçmişte yaptığı festivalleri ne kadar özlediğini kanıtladı. Gerçekten Türkiye’nin en büyük festivali Ereğli’de yapıldı. Ereğli halkı, göremediği sanatçıları festival sayesinde gördü. Ereğli’nin bu festivale ihtiyacı olduğunu gezen insanların kalabalığından, memnuniyetinden gördük. Bu kalabalığın aynı zamanda Ereğli ekonomisine, Ereğli’nin tanıtılmasına, esnafımıza çok büyük katkıları olduğunu bizzat gördüm. Halil beye ve çalışma arkadaşlarına, bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda 1 Temmuz'da uzun zamandır yapılmayan yağlı direk yarışlarını Ereğli halkının ne kadar özlediğini Halil beyin geri kazandırmasıyla gördük. Ereğli’nin tanıtılması, turizmi için gelecek için çok önemli. Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı olarak Halil beye teşekkür ediyoruz.”

KILIÇ: KÖYLÜMÜZLE, KENTLİMİZLE, MİSAFİRLERİMİZLE…
Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ise köyden gelen vatandaşların, şehirde yaşayan insanların ve ilçeye gelen misafirlerin gönüllerince eğlendiklerini savunduğu konuşmasında, “Festivalimizin güzel geçeceği daha baştan festival kortejinden belliydi. Devleti temsilen başta valimiz olmak üzere herkes korteje katıldı. 3 gün boyunca biz festivale bizzat iştirak ettik. Esnafa güzel bir katma değer sağladı. Tüm muhtar arkadaşlarım ve halkımız adına bu festivali düzenlediği için Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HER YÖNÜYLE KONUŞULUYOR
Diğer yandan, 21 Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri, festival sonrasında halkın da gündeminde yerini koruyor.
Vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde konser alanı ve sahil bandında oluşan kalabalığa istinaden “Ereğli festivali özlemiş” yorumlarını sıklıkla yaparken, bu yıl açık hava konserlerine gösterilen ilginin yanı sıra, şehre yayılan tüm etkinliklerin ilgi gördüğünü dile getiriyor.
Festival etkinlikleri, özellikle İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen “Sevgi, Barış; Dostluk Ödülü” ile yaygın basında da yer buldu.

BELEDİYE BASIN BÜROSU, ODA BAŞKANLARI VE VATANDAŞLARLA, FESTİVALE İLİŞKİN YORUMLARIN YER ALDIĞI VİDEOYU KAYDINI DA BASIN İLE PAYLAŞTI.




Bu sayfayı yazdır

12.07.2019 13:09:06

Bu haber 1403 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
12.07.2019 14:25:26
EREĞLİ diyor ki;

5yıl aradan sonra gerçekleştirilen festivalde, tabiki aksaklıklar,gözden kaçan ufak tefek hatalar olacaktır. 3 ay gibi kısa zamanda bu kadar büyük bir oraganizasyon yapılması harikaydı. Bence tüm esnaf mutlu olmuştur. Ereğlinin üstündeki kara bulutları 3 günde olsa dağıldı.Belediye Başkanımızdan kentin insanları olarak daha fazla şey bekliyorum. Halkın gücünü arkasına alan bir başkan olarak, ereğliye yatırım yapılması için yaptırılması içinde aynı çalışma çabasını göstermesini bekliyorum. Onu destekleyen birisi olarak; eğer Halil Posbıyık isterse ereğliye mutlaka yatırım tesisleri gelir. Kendisinden özel üniversite beklentimiz, belediye konservatuvar beklentimiz,hat safhadadır.




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.081.497

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
182 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
540 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1459 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri