(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CUMARTESİ GELECEK

Ereğli

5 Temmuz’da başlayacak olan “21. Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali” etkinlikleri kapsamında son dakika değişikliği yaşandığı bildirildi.

Ereğli belediyesinden yapılan yazılı açıklamalar göre, bu yıl “Sevgi, Barış, DostlukÖdülü”nün verilmesi kararlaştırılan ve 7 Temmuz’da ilçede olacağı duyurulan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, programının 6 Temmuz Cumartesi gününe değiştirildiği belirtildi,

Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, İmamoğlu’nun, ‘halkla iç içe olmak istediğini” anlatarak, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla Karadeniz Ereğli’ye gündüz saatlerinde gelmek istiyorum. Eğer sizin için mümkünse 6 Temmuz Cumartesi günü öğleden sonra gelip Ereğli halkıyla iç içe olmak, sergileri gezmek, festival havasını tatmak suretiyle halkla beraber yürümek istiyorum. Akşam saat 21.00 sıralarında da ödülü verdiğiniz takdirde beni mutlu edersiniz’ dediler. Biz de buna göre yeni planlama yaptık ve Sayın Ekrem İmamoğlu buna göre 6 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Ereğli’de olacaklar. Vatandaşlarımızı 6 Temmuz Cumartesi İmamoğlu ile buluşmaya davet ediyorum. Sizlerle her şey çok güzel olacak.”

FLAYBOARD'INDAN, WİNDSSURF'UNA...

Bu yıl; Gülşen, Volkan Konak, Hadise, Murat Boz, Koray Avcı ve Yıldız Tilbe’nin açık hava konserlerinde sahne alacağı stanttaki hazırlıklar tamamlandı. Sahnenin 5 yıl öncesine kadar kurulanlardan çok daha büyük ve görkemli olduğu gözlendi.

Bütün etkinliklerin ücretsiz olacağı festival programında, Trio Opal'den klasik müzik dinletisi, Tango Neva'dan dans, Çan Tiyatrosu'ndan çocuk oyunları yer alıyor. Çeşitli ülkelerden davet edilen sokak sanatçıları gösteriler yapacak, uygulamalı heykel sempozyumunda halk, heykel yapımına tanıklık edecek ve kent dört yeni heykele kavuşacak. Mim sanatçıları, gösteriler yapacak.

Satranç, Briç Turnuvası etkinliklerinin yanı sıra Flyboard (Su üzerinde uçmayı sağlayan alet), yamaç paraşütü, off-road (yıl dışı), windsurf (Rüzgar Sörfü), yarışlarının da yer alacağı festival etkinliklerinde, çeşitli sergiler açılacak, kitap imza etkinlikleri gerçekleştirilecek.

GÖSTERİLER BAŞLADI BİLE!

Adeta “Karnaval Havası”na büründürülen festival kortejinin yer alacağı etkinliklerde, ülke ve yabancı halk dansları ekipleri gösterilerine başladı. Ekipler, Sahil Bandındaki Amfi Tiyatroda gösterilerini sunuyorlar.

Sahil bandındaki havuz çevresinde ise akyam saatlerinde düzenlenen ‘Sıra Gecesi’nde vatandaşlara çiğ köfte ikramında bulunuluyor.

Bu arada, festivalin önemli etkinlikleri arasında yer alan Anelsander (Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği) işbirliği ile düzenlenen Geleneksel El Sanatları Günleri açılışı bugün gerçekleştirilecek.

Sahil Bandındaki Alemdar Müze Gemisi alanındaki stantların açılışı saat 20.30’da gerçekleştirilecek.




Bu sayfayı yazdır

4.07.2019 11:50:16

Bu haber 1402 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.021.670

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
805 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
415 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1433 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri