(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MECLİSTE KONUŞTU

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “AK Parti, CHP, MHP İlçe Başkanları, Kaymakamımız, Valimiz, Üniversitemiz (BEÜ) ile büyük bir anlayış içerisinde bu memlekete Üniversite kurulması için büyük bir seferberlik var, Allah nazardan saklasın” dedi.
Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezindeki Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Ereğli Belediyesi Temmuz Ayı Birinci oturumunda yaptığı gündem dışı konuşmada, sahil bandında yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte deniz üzerine cami yapılacağını söyledi.
Ereğli Belediyesinde önceki dönem yaşananlara bir anlam veremediğini anlatan Posbıyık, şunları kaydetti:

ÜNİVERSİTE YERİ BELLİ

"Ereğli Belediye Meclisi önümüzdeki aylarda önemli olaylara imza atacak. Ayrıntıya girmek istemiyorum ama tüm siyasi partiler, AK Parti, CHP, MHP İlçe Başkanı, Kaymakamımız, Valimiz, Üniversitemiz ile büyük bir anlayış içerisinde bu memlekete üniversite kurulması için büyük bir seferberlik var, Allah nazardan saklasın. Yeri tespit ettik. Bu Ereğli meselesi, siyaset yok burada. Büyük bir aşama kaydettik. Hastane arkasındaki yer 3 katlı izin geldi, inşaat yapabiliriz haldeyiz. Sarıkorkmaz'da 400 dönüm arazi ile ilgili çizimleri, hazırlığı yapılıyor. Büyük bir çalışma içerisindeler. Son aşamalara doğru gelindi. Mülki amirlerimizin talimatını bekliyoruz. Belki Ağustos, Eylül ayında Ereğli Belediye Meclisi'ne getirip kararı alacağız. İmardan geçireceğiz demek yüzde 50 işin olması demektir. Bu bize ve size nasip olacak demektir. Allah'a dua ediyorum. Kesin laflar söylemek istemiyorum, en az 2 fakülte yapılacak. Fatih (Çakır) Bey ile iyi ilişki içerisindeyiz. Bu, çok hayırlı bir haber. Tarihe bir not düşeceğiz.”

DENİZE CAMİ
Siyasi partilerimizin, amirlerimizin desteği ile ortak mücadele ile sahilde büyük bir değişime gidiyoruz. Yatlar geliyor, sığınacak bir yer bulamıyorlar. Kayıkların alabora olmaması için götürü alan projesi hazırlanıyor. Büyük ihtimalle denizin ortasına bir cami yapacağız. Yine kıyıları doldurmak suretiyle sahili değiştireceğiz. Belediye olarak kendi imkanımız ile proje hazırlıyoruz. Yürüyüş yolunu deniz kenarına alacağız. Bu konuda bazı maddi problemlerimiz var.

ENTERESAN ŞEYLER!..
Hiç felaket tellallığı yapmak istemiyorum, eskiyi kötülemek gibi bir yapının içerisine girmek istemiyorum ama bazı sıkıntılarımız var. Plajda gofret, çikolata, sade gazoz satıyoruz. İhale yapmışlar, yüzde 80'ini satamazsak ceza yiyeceğiz. Et hala geliyor, Ankara'daki bir firma tarafından. Etler buraya geldiğinde mezbanede soğutma vardı arıza yaptı, yeni bir yer tespit ettik. Firma terminal alanına bir soğutma yeri yapmış. Enteresan şeyler. Sayım falan yok ambarlarda. Belediye Başkanı belediye başkan yardımcılarına, 'güvenmiyor musunuz?' demiş, sistem tamamen çökmüş. Kafelere giren çıkan malın tespiti yok. Yeniden belediyeyi dizayn ettiremeye çalışıyoruz. Kurumsal bir hale getirmek hedefindeyiz.”

FESTİVALDE HERKES GÖREVLİ!
Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ndaki ‘Yağlı Direk’ etkinliğini yeniden başlatmalarının ilçeye moral olduğuna inandığını, 5 Temmuz’da başlayacak, 7 Temmuz ‘da tamamlanacak olan “21. Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali” hazırlıklarının  da tamamlandığını belirterek, “Meclis üyelerimizin hepsi festivalde görevlidir. Ereğli'nin adını Türkiye'ye duyurmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Festivalde her an bir hareket olacak. Ereğli'ye büyük bir insan kitlesi gelecek ve ekonominin iyi olacağını ümit ediyoruz" dedi.

Gündem maddeleri okunan Meclis’te bazı maddeler kabul edilirken, bazıları ise görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.




Bu sayfayı yazdır

3.07.2019 13:26:48

Bu haber 1280 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
03.07.2019 18:54:55
Sakindereli diyor ki;

Sn baskanim 1 nolu sakinderede de sikinti buyuk yol kalmadi kaldirim yok bi cocuk parki yok sahip cikan zaten yok
03.07.2019 13:30:33
EREĞLİLİ diyor ki;

Artık hikayeyi geçelim. Ttk ya hayat veren erdemire hükmeden milletvekilleri istiyoruz. Boray baycık kaç bin işçi aldırdı erdemire ttk ya. Allah razı olsun ondan. Sonra ne oldu? Fabrikatör milletvekilleri geldi. Ama pardon ondan sonrakilerin adı bile yok. Vah zonguldak vah.




Şu anda 31 kişi online
Toplam ziyaret : 76.048.398

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
818 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
427 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1446 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri