(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

VATANDAŞ TEDBİR İSTİYOR!

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, metruk binanın çöken duvarı, çevre sakinlerinde korku ve endişe yarattı.

Kirmanlı Mahallesi 1 Nolu Pestilci Sokak’taki terk edilmiş 4 katlı metruk binanın bir kısmı, önceki gün (24 Haziran) çöktü.

Çökme nedeniyle oluşan gürültüyü duyan çevre binalardaki vatandaşlar ‘deprem oluyor’ endişesiyle evlerini terk etiler.

Bina sakinlerinden Aysun Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu metruk binalarda, geçmiş sürede çok sayıda benzer çökmeler oluştuğunu, bunun da tehlike yarattığını söyledi.

Söz konusu mahalde çocuklarının oyunlar oynadığını anlatan karaman, şöyle dedi:

“Büyük bir gürültü duyduk. Korkuyla dışarı çıktık, yanımızdaki binanın bir kısmının koptuğunu gördük. O tuğlalar çocuklarımızın başına düşseydi ne yapacaktık?  Burada, 4 yıldan beri zabıta ile uğraşıyoruz. Mahallede imzalar topladık, dilekçemiz ile birlikte verdik. Dilekçe ‘oraya gidecek’ dediler ‘buraya gidecek’ dediler hala bekliyoruz. Daha önce, üzerinde çivileri çıkan tahtalar tepemize düştü. Geçen bir parça koptu, çocukların oynadığı yerin yanına düştü. Bugün de burada çocuklarımız top oynadıktan sonda duvardan bir kütleme sesi, bir baktık ki vaziyet fena. Zabıta geldi, iki tane kurdele (güvenlik şeridi) taktı, gitti.

Belediye başkanının bilgisi var. Bu binanın, daha da tehlike arz etmeden ya yıkılmasını istiyoruz ya da önlem alınmasını istiyoruz. Bu bina yakılırsa facia olur. Yıllar içinde bir tahtası koptu, yok orası çöktü, burası koptu derken şimdi bina resmen yan yattı, bir sürü çatlak var. Ev ufak bir rüzgarda bile sallanıyor ve çok korkuyoruz. Gittiğimiz her yerde bize ‘ev sahibini bulun, imza atsın’ dediler. Ev sahibi kim bulamıyoruz, gelmiyor da. Bütün sokak olarak şikayetçiyiz.

UYSAL’A DA GİTMİŞLER!

Buraya bizim eski başkanımız da (Hüseyin Uysal) geldi. Başkanımız gördü. O zaman onay verdi, ‘kimseye zarar olmadan halledelim bu işi’ dedi ama adamın ya eli değmedi ya da dönemi bitti. Biz, yeni gelen başkandan buranın en yakın zamanda yıkılmasını istiyoruz.”

Mahalle çocukları da, her gün korku yaşadıklarını anlatarak, “biz artık top oynamaktan korkuyoruz. Mesela önceden çok rahat oyun oynuyorduk. Bugün bu yıkılma olunca çok korkmaya başladık. Bize bir şey olmadan bu binanın yıkılmasını istiyoruz” dediler.




Bu sayfayı yazdır

25.06.2019 12:29:22

Bu haber 1089 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.031.301

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri