(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YÖRESEL HAVA DA YAŞANDI...

Ereğli

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, hafta sonu gerçekleştirilen-kına-düğün etkinlikleri yeni ve mutlu yuvaların kurulmasına vesile oldu.

Eski Güneşli (Çaylıoğlu) Belediye Başkanı Önder Özsoy ile Emine Özsoy’un çocukları Edip Burak, bir süre önce tanışıp, geleceğe yönelik planlarını hazırladıkları Bingüzel-Metin Şahin’in kızı Deniz ile dünya evine girdi.

İlk kına-düğünlerini Ankara’daki Gölbaşı Park Maya’da yapan Deniz-Edip Burak çifti, ‘Babaocağı’ Karadeniz Ereğli’de ise Eski Bağlık Gazinosu’ndaki nikah-düğün etkinliği ile noktayı koydular.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın mekanın avlusunda hazırlanan konsepte kıydığı nikahın ardından salona geçilerek düğün etkinliğine devam edildi.

GELİN AĞLADI!

Aynı saatlerde, bir başka kına-düğün etkinliği ise Erdemir Yönder Site Kulüp’teydi.

Eski Fenerbahçe Kulübü Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Halil Uzun ile Altun Uzun’un kızları Aşkın, Sebahat Mehmet Kayıran çiftinin çocukları Utku ile evlilik adımında son viraja girdiler.

Kalabalık davetlinin katıldığı kına-düğünde, salona alkışlarla giren çift, önce dans ettiler, ardından kestikleri pastadan bir birlerine ikramda bulundular.

Bu gibi etkinliklerin ‘duygusal yanı’ olan kına merasiminde ise gözler gelin Aşkın’daydı. Kına etkinliklerinin vazgeçilmez türküsü ‘Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar” ile başlayan merasimde gelinin gözlerinin yaşardığı görüldü. Kayınvalidenin avuç için ealtın koyarak kınayı yakmasıyla başlayan eğlence ise adeta ‘doruk ‘ yaptı.

ARKA BAHÇEDE DAVUL-ZURNA

Bu sırada, mekanın açık hava alanı olan arka bahçesinde ise davul-klarnet eşliğinde yöresel türkülen ile eğlenildi.

Aralarında Fenerbahçe Kulübü Ereğli Şube ve Karadeniz Ereğli Fenerbahçeli Taraftarlar Dernek Başkanı Serdar Özbek, dernek yöneticileri, Erdemir Teknikerler Derneği Başkanı Gürkan Çaylı ve yönetim kurulu üyeleri ile davetliler, bir yandan türkülere eşlik etti, diğer yandan oyunlar oynadı.

SEKMEN'İN KARDEŞİ EVLENDİ

Diğer yandan, Ereğlili sanatçı Egemen Sekmen’in, kardeşi Selen de ‘Evliler Kervanı’na katıldı.

Sevil-Vedat Sekmen’ın kızı Selen, Fisun-Erkan Karslı’nın çocukları Kuzey ile Erdemir Yönder site Kulüp’te düzenlenen kına-düğün ile evliliğe adım atmış oldular.

Gençler, kına-düğünden bir gün sonra ise Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu’nda kıyılan nikahları sonrası dünya evine girdiler.

Hakimiyet Yayın Grubu olarak çiftlere ömür boyu butluluklar diliyoruz.




Bu sayfayı yazdır

24.06.2019 15:49:16

Bu haber 3109 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 76.032.953

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri