(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İŞTEN ÇIKARILANLARA...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli belediyesinde iş akitleri sonlandırılanlara sahip çıkacaklarını bildirdi.
Çakır, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Devlet eliyle yapılan yada çalışmaları süren yol, sağlık, eğitim ve diğer konulardaki gelişmeleri anlattı.
İlçede, inşaatı devam eden okulların tamamlanarak, 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde, merkezde ‘tek devreli sisteme’ geçileceğini hatırlatan Çakır, Kavaklık Mahallesindeki Ağız-Diş Sağlığı Hastanesi arkasındaki alanda Sağlık Merkezi, Kırmacı mahallesine de Aile Sağlık Merkezi yapılacağını, Diş hastanesine yer bakıldığını ancak, Devlet hastanesi bünyesine de katılabileceğini söyledi.
Ereğli Zonguldak yolunun hastane kavşağı mevkisindeki ‘davalık’ alan dışında tamamlanacağını, Ereğli-Devrek yolunun da 8 iş makinesi ile çalışmaların sürdüğünü belirten Çakır, Terminal bağlantı yolunun ise Belediye tarafından asfaltlanması gerektiğini kaydetti.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ
Ereğli’de, 5 yıllık süreçtir gündemde olan, Süleymanlar Mahallesi mevkisindeki eski hastaneler alanının, Askeriye olan konusunun çözümlendiğini anlatan Çakır, “Bu konudaki kararlılığımız sonuç verdi. Burada öncelikli olarak Denizcilik Fakültesi ile bir fakülte daha mutlaka yapılacak. Arazi durumuna göre üçüncü bir fakülte de yapılabilir. Bunun yanı sıra, gerek üniversite oluşması gerekse fakülte sayısının daha da artabilmesi için daha geniş arazi arayışımız devam ediyor. Tespit ettiğimiz bir iki yer de mevcut” dedi.

SÖZÜMÜZÜ O ZAMAN SÖYLERİZ!
Çakır, konuşmasında, Ereğli Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarmalara da değinerek, şunları söyledi:
“Belediyeden işten çıkarmaları gözlemliyoruz, tarafsız, özgür basınımızın yaklaşımlarını da takip ediyoruz. Biz, her türlü işçi çıkarmaya karşıyız. Çıkarılan işçilere de sonuna kadar sahip çıkacağız. Bunları, diğer yerlerde bir an önce işe kavuşturup, evlerine bir an önce ekmek götürmelerinde yardımcı olacağız. Seçim öncesinde bunların işten çıkarılmayacağını taahhüt edenlerin bugünkü tavırlarını kamuoyunun taktirine sunuyoruz. Belediyede çalışanlardan AK Parti ilçe teşkilatı olarak referans olduklarımızın sayısı 15’i geçmez. Şunu da kimse unutmasın; biz, AK Parti ilçe teşkilatı olarak Belediye başkanına (Halil Posbıyık) bunlarla ilgili ricacı olmayız. Bundan sonraki süreçte yapılacak yatırımlarında Belediyenin de bize ihtiyacı olduğu yerde, biz de sözümüzü o zaman söyleriz. Kendisi ile görüştüğümde, ‘bundan sonraki durumda AK Parti Grubu’nun, Belediye Meclisinin ve hükümetin desteğine ihtiyacınız olduğu taktirde, bunlar sizin masanızın önüne gelecektir’ dedim. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, asgari ücretle çalışan insanların işten çıkarılmasına karşıyım.

BELEDİYEYE İŞÇİ ALIMLARI
Bir yanda alım devam ediyor. Öbür yanda, ‘danışmanlık’ adı altında 10 kişinin üzerinde insan görevlendiriliyor. Bunlardan imar veya mali işlerde olanlarını kabul edebilirim. Ama ’20 yıllık belediye tecrübe işi’ dediğiniz yerde eğer 10 danışmana ihtiyaç duyuyorsanız, tecrübenizi bir kez daha gözden geçirmeniz gerekir.
Bu danışmanların 10 kişi olsa, bir aylık maliyeti 80 bin lira, yıllık 960 bin lira, 5 yılda ise 4 milyon 800 bin liradır. 4 milyon 800 bin lira ile Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi gibi ilçeye 2 adet kültür merkezi kazandırılır.

İMAMOĞLU AFİŞİNE TEPKİ!
CHP’li Belediye başkan adayı (Ekrem İmamoğlu) ile ilgili afişi kabullenmemiz mümkün değil. Daha seçimi yapılmamış, ‘Belediye Başkanı’ diyemezsiniz, ‘adayı’ diyebilirsiniz. Çünkü sizin de o koltukta oturmanızda yetkiyi, Yüksek Seçim Kurulu vermiştir. Bugün CHP’nin adayına ödül vermeye kalkmak, o festivalin sadece CHP ve onunla birlikte olan Millet İttifakı ile yapmaya çalışmaktan öte bir şey değildir. Böyle bir yaptığında, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak o festivale katılmamız da, katkı sağlamamız da mümkün değildir. Bundan sonraki yürüyüşlerde, şehrin menfaatlerini gördüğümüz noktalarda katkımızı vermeye devam edeceğiz.”

SORULARI YANITLADI
AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, gazetecilerin sorularını da yanıtladığı toplantıda, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) ilçedeki emeklilere yönelik belirlenen arazinin ‘tarım arazisi’ çıkması nedeniyle başka yer arayışlarına girildiğini, mevcut TOKİ binaları çevresinde yen ibir çalışma yapıldığını, müracaat edenlerin haklarının saklı olduğunu ifade etti.

ERDEMİR PLAJI
Gülüç beldesinde bir ortaokul talibi bulunduğunu, bunun için arsanın tahsis edildiğini, Belediye başkanı Gökhan Demirtaş’ın da her türlü kolaylığı sağladığını anlatan Çakır, bir iki ay içinde ödenek sıkıntısını aşıp ortaokulu yaptırabileceklerini, mevcut ilk okulu da yıkarak yerine ilk okul ile orta okul yapılabileceğini söyledi.
Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş’tan gelecek taleplerde yanlarında olacaklarını belirten Çakır, Erdemir Plajı’nın ise halen şirketin kullanımında olduğunu, Erdemir’in vereceği karar sonrası gerekli değerlendirmenin yapılabileceğini bildirdi.

BİLET SATIŞ NOKTALARININ KALDIRILMASI
Eski Terminal Kavşağında belediye tarafından kaldırılan bilet satış noktalarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Fatih Çakır, şöyle dedi:
“Orada hazır kurulmuş, herkesin alıştığı bir düzen vardı. Bu gibi düzenleri bozmamak gerektiği kanaatindeyiz. Belediye başkanı orasını otopark yapmak istiyor, uygun yer olmadığını söylüyor. Bir de ‘o yeri neden verelim, yazıhane kiralasınlar’ diyor. Ama sonuçta bunlar vatandaşa hizmettir.

UYSAL’DAN YAKINDI!
Ama yetki belediye başkanlarının eline geçince… Biz hiçbir zaman belediyede iktidar olmadık. Bugün de muhalefetiz, dün de muhalefet gibi yaşadık. Biz şu andaki bazı konularda Ereğli belediyesine destek verdiğimiz gibi, keşke kendi belediye başkanımıza da (Hüseyin Uysal) verebilseydik. Kendi belediye başkanımızla da bunları paylaşabilseydik. Keşke kendi belediye başkanımızın makamına gittiğimizde dikkate alınabilseydik.”
Toplantıya; Kadın Kolları Başkanı Fatma Doğru, Gençlik Kolları Başkanı Tekin Alabaş, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Kemal Karaca, Belediye Meclisi Üyesi Numan Korkmaz, Mustafa Kumaş ile bazı partililer katıldı. 




Bu sayfayı yazdır

20.06.2019 14:05:22

Bu haber 1523 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
20.06.2019 16:22:34
Ahmet diyor ki;

Senin yaşanın batsın




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.026.322

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri