(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FESTİVAL TANITILDI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 5-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek, “21. Sevgi, Barış Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali”nin program tanıtımı yapıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Uzunkum Caddesi’ndeki Sahil Bandı Süs Havuzu çevresinde düzenlenen  tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, festivaldeki amaçlarının Ereğli’nin tanıtımı ve ekonomik hareketliliğin sağlanması olduğunu söyledi.

Posbıyık, 5 yıl aradan sonra bir festivalde daha yeniden ‘Sevgi, Barış ve Dostluk’ diyeceklerini belirterek şunları kaydetti:

“3 gün sürecek olan festivalin gündüz programlarında kültür, sanat ve spor ağırlıklı bir çok etkinlik gerçekleştirilecek. Yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda sanatçının katılacağı Anadolu sanatları sergisi Ereğli festivalinde olacak. 8 ülkeden gelecek halk dansları grupları gösteriler yapacak. Cehennemağzı Mağaraları’nda klasik müzik dinletileri ve Tango gösterileri olacak. Trio Opal grubu konser verecek. Sahil bandında çocuk tiyatrosu sanatçıları oyunlar sahneleyecek. Mim sanatçıları, dünyanın pek çok ülkesinden gelen sokak sanatçıları festival boyunca gösteriler yapacak. Ünlü yazarların söyleşi ve imza günleri festivalde yer alacak. Ünlü futbolcuların katılacağı veteranlar futbol müsabakaları ile su sporları ve eğlenceleri gerçekleştirilecek. Festivalde ayrıca piknik, tarih ve doğa gezileri de düzenlenecek. Festivalin konser bölümünde ilk akşam Gülşen ve Volkan Konak, ikinci akşam Hadise ve Murat Boz, üçüncü akşam Koray Avcı ve Yıldız Tilbe halkımızla buluşacak. Ereğli; Türkiye ve Avrupa tarafından bu yıl bir kez daha alkışlanacak. Bizim en büyük amacımız Karadeniz Ereğli’yi tanıtmak. Aynı zamanda Ereğli'ye ekonomik hareketlilik yaşatmak. Bunda geçtiğimiz yıllarda çok başarılı olduk, bu dönemde de başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum.

Bu festivalin ve Ereğli'nin en iyi noktaya ulaşması için gayretlerini ortaya koyan bütün arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

5-6-7 Temmuz’da Türkiye’yi sanat, spor, söyleşi, halk dansları, canlı performanslar, kültürel etkinlikler ve müziğin dopdolu yaşanacağı Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivaline davet ediyorum”

Ereğli Kaymakam İsmail Çorumluoğlu da, Ressam Adnan Turan, alanda yaptığı Ereğli tablosunu kendisine hediye etmesi ardından yaptığı konuşmada, ilçedeki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerindeki ambiyansı gördüğünde, ilçede festivallerin ne kadar önemli olduğunu anladığını ifade ederek, “İnşallah kazasız, belasız güzel, mutlu, huzurlu, sağlıklı bir festival geçiririz. Şimdiden değerli belediye başkanımız ve emeği geçen değerli çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum” dedi.

Sinevizyondan festival etkinlikleri ile Açıkhava konserlerinde sahne alacak sanatçıların tanıtım filmlerinin yayınlanan, süs havuzunda ışıklı su gösterisi yapılan ve davetlilere yiyecek içecek ikramında bulunulan etkinliğe, Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, Ereğli Belediyesi başkanı Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.




Bu sayfayı yazdır

19.06.2019 15:05:19

Bu haber 1365 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.108.717

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri