(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

PERUVANIZ NETA OLSUN!..

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2018-2019 Eğitim, Öğretim dönemin mezuniyet Töreni düzenlendi.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı Hayırsever İrfan Erdem tarafından yaptırılan okulun bahçesinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Okul Müdürü Hüseyin Arslan, mezun öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, okulun dünya standartlarındaki olanaklara sahip olduğunu söyledi.

Arslan, öğrencileri de çağdaş usulleri ile teknolojiyi çok iyi bilen, ülke ihtiyaçlarına göre gemi adamı yeterliliğine sahip mezunlar olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Öğrencilerimizin dürüst, Atatürk İlke ve İnkılaplarını özümsemiş, onun gösterdiği çağdaş hedeflere yürekten inanmış, denizcilik hasletleri ile bütünleşmiş, eğitimi ve disiplini tam, morali yüksek, inisiyatif ve medeni cesarete sahibi, bedenen ve ruhen gelişmiş denizciler olmalarını sağlamaktır. Mezun olarak bugün aramızdan ayrılıyorsunuz. Engin denizlerde dolaşırken uğrayacak çok limanınız olacak ama bilmenizi isterim ki; sizin ilk ve kutsal limanınız burası; Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesidir.

Pirig Reis, Turgut Reis ve Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin gibi, bayrağımızı şerefle dalgalandırıdğı denizlerde, aynı hassasiyeti taşıyacağınıza yürekten inanıyor, sizleri onların torunları olarak, engin denizlere uğurlarken, denizlerin sakin ve rüzgarların daima size yardımcı olması dileğiyle, hepinize üstün başarılar diliyorum. Pruvanız neta olsun.”

Müdür Arslan’ın konuşmasının ardından mezun öğrenciler toplu halde; “sağol” dediler.

USTA İYİ ÇIRAK YETİŞTİRMEZSE!..

Öğretmenler adına konuşan okulun Coğrafya Öğretmeni Halil İbrahim Kekeç de, öğrencilerin, kendilerine milletin emaneti olduğunu anlatarak, “her mesleğin araç, gereci, kaynağı ve uygulama sahası vardır. Her meslek erbabı, elindeki kaynak ve araç gereçlerle ortaya çeşitli ürünler koyar. Bizim mesleğin kaynağı da, araç gereci de ilmimizdir. Bu ilmin ortaya çıkardığı ürünlerse, her anlamda iyi yetişmiş öğrencilerimizdir. Bir usta çırağını iyi yetiştirememişse, o çıkar ileride iyi bir usta olamayacaktır. Bu ise bir sürü emeğinin ve mesainin, zamanın zayi olması demektir” dedi.

MEZUNİYET BRÖVESİNİ ÇAKTI

Okulda ilk üç dereceye giren öğrencilere, başarı belgeleri ile plaketleri verilen törende, eğitim döneminde öğrencilerin staj yapmalarında ve çeşitli katkılarda bulunmalarından dolayı destek olan kurum; kuruluş ve kişilere de plaketleri takdim edildi.

Okul Birincisi Ersin Akkaya de kütüğüne “Mezuniyet Brövesi” çakmasının ardından, döneme ilişkin konuşma yaptı.

Mezun öğrencilerin mezuniyet andı okuduğu tören, mezun öğrenciler tarafından, Türk Bayrağı ve Okul Filaması devir-Teslimi ile devam etti.

Okul Müdürü Arslan’ın, öğretmenler ve okul personeline plaketlerini verdiği törende okul öğrencilerinden oluşan grup dans gösterilerinde bulundu.

Tim’s Ajans organizasyonuyla hazırlanan havai fişekler eşliğinde kep fırlatan 6’sı kız 69 öğrenci, sevinç ve duyguyu bir arada yaşadılar. Bu arada bir grup öğrenci, okun Fizik öğretmeni Alparslan Kütük’ü havaya atarak sevgi gösterisinde bulundular.

HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKTİRİLDİ

Bazı İlçe Milli eğitim Şube Müdürleri, okul öğretmenleri ile velilerin katıldığı törenin sona ermesi ardından öğrenciler ve öğretmenler, oyun havaları eşliğinde eğlendiler. Bu arada, okul bahçesine asılı üzerinde Atatürk ile Merhum Hatice Erdem ile hayırsever İrfan Erdem’in fotoğrafları bulunan afiş ve mezuniyet pankartı önünde hatıra fotoğrafları çektirildi,




Bu sayfayı yazdır

14.06.2019 12:03:44

Bu haber 1931 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.109.578

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
229 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri