(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖZEL BAKIM DA YAPILMIYOR AMA..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Gültekin Hayvan Çiftliği sahibi Endüstri Mühendisi Musa Gültekin (25) “Paşa” ismini verdikleri Simental cinsi dananın, 1400 kilo ile rekor ağırlık seviyesine ulaştığını söyledi.

Gültekin, Bölücek Mahallesi 2. Sanayi Caddesi’ndeki çiftliklerinde, 3 yıldır hayvan üreticiliği ile uğraştığını söyledi.

Ailesinin geçmişten beri bir-iki adet büyükbaş hayvan yetiştirdiğini belirten Gültekin, şöyle dedi:

“Ben de mezun olduktan sonra hayvancılık sektöründe ilerlemeyi düşündüm. Ülkemizde hayvancılık sektörünün sıkıntıda olduğunu da bildiğimden, bu işi büyütmeye karar verdim. Aynı zamanda, bölgemizdeki gençlere de örnek olup, teşvik etmek istedim. Bu amaçla, 3 yıl önce 5 büyükbaş hayvan ile başladığımız sektörde, bugün yaklaşık 60 hayvana ulaştık. Üretmek hoşuma gittiği gibi, üretim yaparak ülkemize de katkı sağladığıma inanıyorum.”

PAŞA NASIL BESLENİYOR?

Kendi ahırlarında dünyaya gelen dananın henüz 2 yaşında olduğunu anlatan Musa Gültekin, şunları söyledi:

“Ağırlığı 1400 kilograma ulaşan dana, şu ana kadar bölgemizde rekor kiloya sahip duruma geldi. Beslenmesini de yine kendi tarlalarımızdan temin ettiğimiz yiyeceklerle birlikte mısır sılacı, saman, yonca gibi ürünlerle sağlıyoruz. Sanayi yemi de kullanmıyoruz. Diğer büyükbaş hayvanlarımızdan farklı bir beslenme yada bakım yapmıyoruz. Ancak, diğer hayvanların ağırlıkları günlük 1-1,5 kilogram artarken, Simental cinsi danamız ise 2 kilogram kadar ağırlaşıyor. Beslenmesine biraz daha özen göstermiş olsak, daha da büyüyeceğinden zaptı zor olur diye de düşünüyoruz.

YAVRULARDAN YENİ REKOR BEKLENTİSİ!

Damızlık olarak yetiştirdiğimiz ‘Paşa’dan alacağımız yavruları da büyüterek, 1800-2000 kilogramlara çıkarıp, yeni rekorlara ulaşmayı hedefliyoruz. Daha sonra da ‘Paşa’yı ya Kurban Bayramı’nda satışa çıkaracağız, ya da kesimhaneye göndereceğiz. Bölgemizdeki gençlerimizi de bu yarışa davet ediyorum.”




Bu sayfayı yazdır

8.06.2019 13:02:36

Bu haber 1731 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.016.443

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
801 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
312 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri