(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜRKÜLERLE DOYURDULAR

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi tarafından, “Halk Müziği Konseri” düzenlendi.

Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde, okulun müzik öğretmenlerinden Yakup Erdoğdu yönetimindeki konserde, TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Zafer Taşdelen ile Kültür Bakanlığı Sanatçısı Harun Koç’un da aralarında yer aldığı saz heyeti eşliğinde, okul öğrencilerinden oluşan koro; Şanluurfa yöresinden “Bugün Yasta Gördüm Zülfü Siyahı”, Amasya yöresinden “Gökyüzünde Bölük Bölük Durnalar”, Kars Yöresinden “Kiziroğlu”, Isparta yöresinden “Sarızeybek”, Eskişehir yöresinden “Öte Yakaya Geçelim”, Trakya yöresinden “Güldanelim”, Diyarbakır yöresinden “Aşk Bağrımda Yar Açar”, Urfa yöresinden “Nemrud’un Kızı” ve Hatay yöresinden “Kaleden İndirdiler” isimli türküleri seslendi.

SOLO PERFORMANSLAR BEĞENİLDİ

Okul öğrencilerinin solo performansları da izleyenler tarafından beğeni aldı.

Sedanur Sevindik’in “Amyon/Emirdağ türküsü “Çanakkale Derler Yeşil Söğütlü”yü seslendirdiği solo performanslar, İrem Yıldız’ın Azerbaycan türküsü “Eziz Dostum Mennen” isimli eseri ile sürdü.

Okul öğrencilerinden Efe Erdin solo performansında, ardı ardına seslendirdiği Bolu yöresinden “Beyaz Giyme” ile Sivas yöresinden “Hacel Obası” türkülerine davetliler de eşlik etti.

Batuhan Otu’nun; Kırşehir’den “Şad Olup Gülmedim” ve Kayseri yöresi “Salında Gel” isimli türküleri seslendirdiği solo performanslar, Nur Acar’ın Kerkük yöresi eseri “Baba Bugün Dağlar Yeşil Boyandı” ile “Uyandım Sabah İle” isimli eserlerle noktalandı.

“Halaylar”la tamamlanan Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi Halk Türküleri Konserini, Cemile Tatoğlu Anaokulu ile Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’ni yaptıran hayırsever Akın Tatoğlu ile kalabaık davetli izledi.

Bazı velilerin, cep telefonlarıyal video çekimi de yaptıkları programın ardından öğrenciler, aileleri ile hatıra fotoğrafları çektirdiler.




Bu sayfayı yazdır

31.05.2019 17:42:57

Bu haber 2096 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.117.460

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri