(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇINARLARI KORUMAK İÇİN...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, ormanlık alandaki çınar ağaçlarının kesileceği iddiasına köylüler tepki gösterdiler.
Ereğli Devrek yolunun 30 kilometresindeki Ortaköy mevkisinde, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince, “tomruk istiflemek üzere alan açma” çalışmaları başlattı. Civar köylüler ise çalışma sırasında, alanda bulunan çınar ağaçlarının kesileceği iddiasıyla olay mahalline geldiler.
Emekli öğretmen Nihat Aydın, iş makinesinin önüne geçerek tepkisini ortaya koyduğunu duyan köylüler de ‘çevre katliamı olacağı’ endişesiyle müdürlük ekipleri ile tartıştılar. Köylülerin tepkisi üzerine ekipler çalışmalarını durdurdular.

ALANI ONLAR AYEDİRMEYECEĞİZ
Köylülerden Nihat Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğü'nün deposu olmasına rağmen alana tomruk yığmak istediğini belirterek, "Burada birçok ağacı damgalamışlar ve işaretlemişler, kesecekler. Ekipler geldi, çalışma başlattı, Bizde gelerek önlerini kestik. Bu alanı onlara vermeyeceğiz. Tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.
Aydın, söz konusu arazinin ‘köyün tüzel kişiliği’ olarak kayıtlara geçtiğini; mülkün köylüye ait olduğunu da öne sürdü.

KESMEKTEN VAZGEÇMİŞTİK!
Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli Şef Şenol Bahar ise köylülerin iddia ettiği gibi yaklaşık 1 dönüm alan üzerinde bulunan ağaçların kesilmeyeceğini söyledi. Bir hafta önce kesilmesine karar verilen ağaçların işaretlendiğini ancak kesimden vazgeçtiklerini de anlatan Bayar, şöyle dedi:
"Bizde her türlü belge var, haritalarda da net gözüküyor. Köylülerin iddia ettiği gibi değil bu alan zaten ormanın. Hemen karşı tarafta orman depomuz var ama yeri sıkıntılı. Bu alanda çalıları ve dikenler temizlenerek bu alanı orman depo alanı olarak bir süre kullanmak istiyoruz. Ağaçların damgalanması ve işaretlenmesi ile ilgili daha önce böyle bir çalışma yapılmıştı ancak bu karardan vazgeçildi ve ağaçlar kesinlikle kesilmeyecek. Sadece alandaki diken ve çalılar temizlenecek."

DİRENMELER İSÜRECEK
Gösterdikleri tepki nedeni ile işaretlenen ağaçların kesilmekten vazgeçildiğini yineleyen köylüler, Şef Bahar ile bir süre daha tartıştı. Köylüler iş makineleri gidene kadar alandan ayrılmayacaklarını ve köylülerin daha önceden futbol sahası ve mesire alanı olarak kullandığı bölgeyi depo yaptırmayacaklarını belirtti.
Öte yandan, durumun savcılığa bildirildiği, buradan çıkacak sonuç doğrultusunda hareket edileceği öğrenildi.




Bu sayfayı yazdır

27.05.2019 18:51:07

Bu haber 1401 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.035.777

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri