(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

COŞKUNUN SON NOKTASI!

EREĞLİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde düzenlenen kortej ve açık hava konserine binlerce insan katıldı.

Erdemir Caddesi’ndeki Ereylin Alışveriş merkezi önünde toplanan kalabalık, üzerlerinde Atatürk rölyefli tişort, ellerinde Atatürk ve Türk Bayrakları ve açılan 100 metre uzunluğundaki, üzerinde Atatürk’ün fotoğrafı yer alan dev Türk Bayrakları ile çarşı merkezine yürüdüler.

Atatürk Anıtı önünde, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmasının ardından hep birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi söylendi.

Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, burada yaptığı konuşmada, katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

“Karadeniz Ereğli, bugün muhteşem bir kalabalık ile gerçekleştirdiğimiz 100. Yıl Yürüyüşü ile ülkesinin bağımsız bütünlüğüne sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir. Türk Milletinin yeniden şahlanışının timsali olan 19 Mayıslar, Türk Milleti var olduğu sürece büyük bir coşku ile kutlanacaktır. Ülkemizin onur ve gurur kaynağı olan gençlerimiz ise her zaman ulusumuzun güvencesi olacaktır. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere ve gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ancak ve ancak gençler taşıyacaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim doğum günüm' diyerek Türk gençlerine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve eşi Azelya Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ve eşi Özlem Yazıcıoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcilerinin katıldığı program, gökyüzüne 1919 adet balon bırakılmasıyla tamamlandı.

SAHNEDE 2 SAAT KALDI

Daha sonra ise Atatürk Anıtı alanında oluşturulan sahnede İrem Derici konser verdi. 2 saat süre sahnede kalan Derici, gerek seslendirdiği eserler, gerekse vokalleriyle sergilediği performansı, alanı dolduranlar tarafından coşkuyla izlendi.

İrem Derici de, gördüğü ilgi ve kalabalık karşısında, “Her canlı bir gün mutlaka ölecektir. İnşallah tüm sanatçılar da, Ereğli sahnesine çıkmadan ölmezler. Bugün ben çok mutluyum” diye konuştu.

Program arasında sahneye çıkan Posbıyık ile eşi Derici’ye çiçek ile birlikte Osmanlı Çileği ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Posbıyık, sahnede yaptığı konuşmada ise 21. Sevgi Barış Dostluk Festivali’nin 5-6-7 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceğini de açıkladı.

19 Mayıs Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, konserin ardından havai fişek gösterileri ile tamamlandı.




Bu sayfayı yazdır

20.05.2019 12:16:26

Bu haber 1284 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 76.020.511

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
803 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
314 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri