(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BÜYÜK ÖNDER'İN BAŞLATTIĞI...

EREĞLİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde de etkinlikler düzenleniyor.

Bugün, İlçe Kaymakamlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğünce hazırlanan program kapsamında, Erdemir Caddesinde başlayan yürüyüş düzenlendi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bazı siyasi parti başkanları, Gaziler, kaymakamlık bünyesindeki daire müdürleri, sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri, okul müdürleri ile öğrencilerin yer aldığı yürüyüşle Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na gelindi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Keleş’in Anıt’a çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Keleş, günün anlamını içeren konuşmasında, bir toplumda genç nesillerin geçmişten habersiz, temel değerlerine ve geleneklerine yabancı yetişmesi halinde, o ülkenin kendine sağlam gelecek inşa edemeyeceğini belirtti.

Türk Milletinin Adaleti, hakkaniyeti ve merhameti esas alan, her insanın hukukunu gözeten, büyük medeniyetler kurmuş, insanlığa örnek şahsiyetler yetiştirmiş bir geleceğin takipçileri olduğunu savunan Keleş, şunları söyledi:

“Kurtuluşa giden süreçte, diğer mazlum milletlere de örnek teşkil eden, asil milletimizin kadın, erkek, genç, yaşlı demeden, canları pahasına omuz omuza verdiği kurtuluş mücadelesi; onurlu mücadele sonunda zaferle sonuçlanmış, ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Büyük Atatürk, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni, geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek, onlara ne kadar güvendiğini göstermiştir.

…  Bizler, tarihe yön vermiş muhteşem bir geleneğin varisleriyiz. Semalarında ezanların çınladığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı özgür, bağımsız ve güzlü bir ülke olarak Milli Mücadelemizin 100. Yılında yüz akımızla hep birlikte geleceğe koşalım.

Bu duygularla, Aziz Milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu topraklar için fedakarca mücadele eden bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bıraktıkları aziz emanete gençlerimizle birlikte sahip çıkacağımıza, onu iftiharla koruyup, gözeteceğimizin sözünü veriyorum.”

Okullar arasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilen verilmesiyle tamamlanan törünen ardından, ilk okul öğrencilerinin halk oyunları gösterisi izlendi, İnönü parkındaki stantlar gezildi, bazı spor kulüplerinin gösterileri takip edildi.

SAHNE TAMAM

Bu arada, akşam saatlerinde (22.00) Erdemir caddesi güzergahına çarşı merkezine düzenlenen 19 Mayıs Korteji için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Özellikle Belediye ekipleri, güzergahta ve sahil bandında incelemeler yaparak, olası aksaklıkların giderilmesi için talimatlar verdi.

Saat 23.30’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek olan ve İrem Derici’nin katılacağı açık hava konseri için oluşturulan sahne kurma çalışmaları da tamamlandı.

Oluşturulan sahne nedeniyle 19 Mayıs Törenleri için kullanılan alanda 'yerleşme' sıkıntı yaşandığı görüldü.




Bu sayfayı yazdır

19.05.2019 12:58:41

Bu haber 942 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 75.751.882

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
413 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri