(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

N.A.O.OĞUZ’DA YAPILDI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulunda, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Okul Müdürü Burak Turgut, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu Salonu’ndaki programda yaptığı konuşmada, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası’nda, okullarında kurdukları ‘Empati İstasyonu’ ile öğrencilerin, özel gereksinimli bireyler olan engellileri fark etmelerini, onlarla sohbetlerde bulunabilmelerini amaçladıklarını söyledi.

Turgut, engelli olmanın toplumun genel sorunu olduğuna dikkat çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“‘En büyük engel sevgisizliktir’ ilkesinden hareketle, öğrencilerimizin özel gereksinimli bireyleri fark etmelerini, sohbet etmelerini, öncelik vermelerini, her bir engelli bireyin farklı yetenekleri olduğunu bilmelerini sağlamak için okulumuzda empati istasyonları kurarak öğrencilerimizin onlarla duygudaşlık kurabilmelerini sağlamaya çalıştık. Öğrencilerimize bunları aşılamaya çalışırken bizler de eksikliklerimizi görme fırsatı yakaladık. Okul olarak, olası özel gereksinimli öğrencimizin kullanabileceği hale getirdik. Yine İlçemiz genelinde akülü tekerlekli sandalye almak için başlatılan yardım kampanyasında velilerimiz ve öğretmenlerimizin destekleriyle bir akülü tekerlekli sandalye alacak parayı toplamanın da mutluluğunu yaşamaktayız.”

Programda, okulda yapılan empati istasyonları videoları, evde eğitim öğrencisi Meliha Nur Peker’in okuma azmi, Karadeniz Ereğli Paravolley Takımının başarı öyküsü, gölge oyunu gösterisi yapıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, bazı dernek yöneticileri,  Paravolley Milli Takım Antrenörü Adem Çelik ve bazı Milli takım oyuncuları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldığı etkinlikte, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.




Bu sayfayı yazdır

18.05.2019 16:09:45

Bu haber 1152 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.112.806

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
231 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri