(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KEPEZ VE İZMİRLİOĞLU'NDA...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Kepez İlkokulu ve İzmirlioğlu İlk Okulunda etkinlikler düzenlendi.

Kitabının imza günü dolayısıyla Kepez İlk Okulu’na gelen Emekli Öğretmen-Yazar Ayşe Yamaç, okul bahçesinde bir araya geldiği öğrencilerle sohbet etti, çeşitli konular üzerinde görüşlerini aktardı.

İzmirlioğlu İlk Okulunda ise “Ekranla Değil Akranla Oyna” sloganı ile Sınıf Manavı, Akıl Oyunları, Ritim Aletleri, Küçük Mucitler, Bedenim Bana Aittir, Zorbalığa Veda Dostluğa Merhaba, Çocuk Oyunları, Taş İdik Çiçek Olduk gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

GELİRLER MEHMETÇİK VAKFI’NA

Okul idaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Okulun 4/B sınıfı öğrencilerinin, öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları proje kapsamında, öğrenciler tarafından manavda satılan ürünlerden elde edilen gelir, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Mehmetçik Vakfı’na bağışlandığı belirtildi.

Okulun 2. Sınıf öğrencilerinin de öğretmenlerinin eşliğinde serbest etkinlikler dersinde hazırladıkları ritim aletlerini tanıtan bir stant açarak diğer arkadaşlarına ve katılımcılara ritim aletleri hakkında bilgiler veridği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

KÜÇÜK BEYİNLERİN BÜYÜK AKILLARI

“Yapılan bu etkinlikle öğrenciler paylaşım duygularını, iş birliği ile hareket etmeyi, grup olarak üretmeyi, matematik, fen bilimleri dersleri ile ilişkilendirilmiş konuları yaparak yaşayarak öğrendiler. Yine 2.sınıf öğrencileri ‘Akıl Oyunları’ etkinliği ile ekranla değil akranla oynamanın önemine dikkati çekerek arkadaşlığa vurgu yaptılar.

Akranları ile hem oynadılar hem de eğlendiler. Okul rehberlik servisi ve okulumuz öğrencileri tarafından açılan sergide ‘Bedenim Bana Aittir’ vurgusu ile ortaya çıkan ürünler sergilenerek kişisel sınırlar konusunda farkındalık oluşturuldu. Yine ‘Zorbalığa Veda Dostluğa Merhaba’ sloganı ile zorbalıkla ilgili okudukları kitapları hayal güçlerini kullanarak resmeden öğrencilerin resimleri, imzaladıkları arkadaşlık sözleşmesi ile birlikte sergilendi.

EĞLENCELİ ANLAR YAŞANDI

 4/F Sınıfının Mucitleri adlı etkinlikte öğrenciler sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde yıl boyunca tasarladıkları ürünleri sergilediler ve kullanım amacını akranları ve katılımcılar ile paylaştılar. 3. Sınıf öğrencileri ve öğretmenlerinin organizasyonu ile ‘Çemberden Geçme ve Top Taşıma’ oyunları ile eğlenceli anlar yaşandı. 4/E sınıf öğretmeni ve öğrencileri ‘Taş İdik Çiçek Olduk’ projesi kapsamında boyadıkları taşlar ile oluşturdukları tabloları anneler günü kapsamında annelerine hediye ettiler.”

KÖSE: ÇOCUKLARA ÖZGÜVEN AMAÇLANDI

Bu arada, Okul Müdürü Orhan Köse, gerçekleştirilen etkinlikle ilgili şöyle dedi:

“Okul bahçesinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikte renkli ve eğlenceli anlar yaşandı. Çocuk şarkıları eşliğinde öğrenciler ürünlerini sergileme fırsatı yakaladı. Kurum olarak öğrencilerin arkadaş ilişkilerinin güçlenmesini, kendini ifade edebilme becerilerinin ve özgüvenlerinin geliştirilmesini amaçladık. Öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmelerine fırsat oluşturuldu. Başta proje koordinatörü Okul Müdür Yardımcısı Hasan Gülhan olmak üzere, etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmenler, öğrenciler ve velilere teşekkür ediyorum.”




Bu sayfayı yazdır

18.05.2019 12:21:17

Bu haber 1617 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.032.318

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
423 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri