(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O GURURU YAŞADILAR...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, engelli vatandaşlar bir günlük temsili asker oldular.

Engelliler Haftası dolayısıyla, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında, geleneksel hale getirilen etkinlik,e 38 engelli, saç ve sakal tıraşı ardından askeri kıyafet giydi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Deniz Kuvvetlerini tanıtıcı brifinglerin verildiği program, Koramiral Doğan Toktamış Spor Salonu’ndaki yemin töreni ile devam etti.

Yemin töreni ardından Temsili erler adına bir konuşan yapan Deniz Çavuş Mehmet Zeki Aksungur, asker olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, kendilerine bu fırsat verildiği için ilgililere teşekkür etti. Deniz Er Cüneyt Yalçın ise yaş kütüğüne tertip plaketini çaktı.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu törende yaptığı konuşmada, temsili askerlik uygulamalarının Türk Milleti’nin vatan sevgisinin bir göstergesi olduğunu, uygulamanın ise Dünyada örneği bulunmadığını belirterek, engelli ailelerine hitaben şöyle dedi:

“Değerli aileler çalışma ve gayretleriniz her türlü takdirin üzerindedir. Ne mutlu size ki yürekleri vatan sevgisiyle dopdolu olan bu gençleri, bu yaşlara getirerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu saflarına katılmalarını sağladığınız. Bizler, sizler ve arkadaşlarımızla böyle anlamlı bir gün geçirmekten büyük bir onur ve gurur duyduk. Bugün hatırası hayatınız boyunca anılarınızdan ve yüreğinizden çıkmayacak mutlu bir gündür.”

Konuşmasını, engelli temsili askerlere yönelik sürdüren Tuğamiral Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Biraz önce sizler mukaddes bayrağımızın üzerinde silah tutarak omuz omuza yemin ettiniz. Sizlerin sevdiklerinizle, düşüncelerinizle, başarılarınızla engel yoktur; biz bugün bunları gördük, yaşadık. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra da sizlere gönlümüz ve komutanlığımızın kapıları sizlere sonsuza kadar açık olacaktır. Andımız yüce milletimize, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve değerli ailelerinize, sizlere hayırlı uğurlu olsun.”

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şubesi Başkanı İrfan Erdem, sanayici-işadamı hayırsever Akın Tatoğlu, komutanlıkta görevli rütbeli askerler, daire amirleri, gaziler, şehit yakınları ve özel bireylerin aileleri katıldığı törende, terhis belgeleri verilen temsili askerler karavanadan öğle yemeği yediler.

Spor salonunun önündeki geniş alanda çizilen çıpa (ÇAPA) figürünün üstünde duran temsili askerler, aileleri ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdiler.




Bu sayfayı yazdır

16.05.2019 14:38:40

Bu haber 1163 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.027.763

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
808 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri