(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ'YE YAKIŞAN BUYDU

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) açılışı töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulan açılışta, işaret dili eşliğinde İstiklal Maşı okundu.
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, törende yaptığı konuşmada, Ereğli’de her geçen gün eksiklerin tamamlanmaya başlandığını, bilim ve sanat merkezinin de bunlardan biri olduğunu söyledi.
Ülkelerin, üstün zeka ve yetenek sahibi çocuklarını eğitmede çeşitli usuller arayışında olduklarını belirten Vali Bektaş, şöyle dedi:

VALİ BEKTAŞ: ZONGULDAK'TA 3 ADET
“Bu son yıllara kadar ülkemizde de fazla somutlaşmamıştı. Yavaş yavaş konu bakanlığın gündemine girdi ve BİLSEM adıyla her ilde bir kurum açılması yoluna gidildi. Kadrolar tahsis edildi, sistemi kuruldu, işlerlik başladı. Belli sınıflarda tanılamalar yapılıyor. Üstün zeka ve yetenek sahibi olduğu belli olan öğrenciler tespit ediliyor. Her ülke nüfusunun yüzde 1,8’i üstün yetenekli ve üstün zekalı olduğu varsayılıyor. Bu Türkiye’de böyle olduğu gibi Rusya’da da böyle, Arabistan’da da böyle, Amerika’da da böyle. Bu çerçevede bu şekilde tanılanan çocuklar okullarından koparılmadan, doğal ortamları bozulmadan ayrı bir kurumda kendi yetenek ve zekalarına uygun özel programlarla eğitime alınıyor.Her İlde bir BİLSEM planlandı, fakat ilçelerden Zonguldak’a gidiş-geliş zorlukları yaşandığından merkez, Ereğli ve Çaycuma’da olur diye düşündük. Çaycuma henüz şekillenemedi, onlar uğraşıyorlar ama Ereğli, sayın Kaymakam bey zaten hazırmış. Şekillendi, oluşturuldu, onayları alındı, iyi kötü bir bina bulundu, hocaları bulundu ve 150 çocuk Zonguldak’tan buraya geldi. Okulu açtık demek kolay ama yapmak kolay olmuyor. Emeği geçenler var her birine ayrı ayrı teşekkürü hak ediyor. Sağ olsunlar var olsunlar. Üstün yetenekli özel çocuklarımızın zamanlarını yollarda harcamalarına mani oldular. Okulumuz sadece Ereğli’nin değil, aynı zamanda Alaplı’nın okulu. Hayırlı olsun.”

HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİYLE YENİ BİNA
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da, BİLSEM’in Ereğli’de kurulmasında Vali Bektaş ile AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın Ankara’daki girişimleri sonucu ortaya çıktığını anlatarak, şunları kaydetti:
bir eksiklik olduğunu ve bunun giderildiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Açılırken biz hülle yapmıştık, siz bu okulu açarsanız, biz sizden para istemeyeceğiz dedik. İş tamamlanınca okulu açın dediler. Burada Atatürk ortaokulu vardı. Tam bir enkazdı. İki ay içinde devlet bütçesinden bir lira harcamadan, hayırseverlerin katkısıyla yaptık. Şu anda 150 olan öğrenci sayımızın bu sene sonunda 200’e çıkacağına, önümüzdeki günlerde de 300 ve üzerine çıkacağını düşünüyoruz.
Bir hayırsever vatandaşımız bize müracaat ederek okul yapmak istediğini bildirdi. Geçen hafta itibarıyla yeni yapacağımız BİLSEM’in projesini ile oradan da Ankara’ya göndereceğiz. Okullar bölgesine yapacağız.

POSBIYIK: EREĞLİ’YE YAKIŞAN BUYDU
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise bu tür bir merkez açmanın akılcı bir olay olduğunu savunarak, “Ereğli’ye yakışan buydu. Bu öncülüğü yapanlara Ereğli halkı adına tekraren şükranlarımı sunuyorum. Burada belediye olarak biz de yer almak istedik. Atölyenin yapılmasını ne kadar harcarsak harcayalım Ereğli Belediyesi olarak biz de destek vereceğiz” dedi.

OLUMSUZ HAVA ETKİLEDİ
Kurum Müdürü Serkan Çakır da, BİLSEM’in kuruluş ve süreci ile ilgili bilgiler içeren konuşma yaptığı açılışta, Zonguldak Halk Oyunları Birincisi Cumhuriyet Ortaokulu’nun ekibi Halk Oyunları, TOKİ Korubaşı İlkokulu öğrencilerinden oluşan ekip ise modern dans gösterisi sundu.
Tören sırasında yağış nedeniyle zaman kısıtlamasına gidilen program, okulun gezilmesi ve katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara plaketlerinin verilmesiyle tamamlandı.

KALABALIK DAVETLİ KATILDI
Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) açılışına Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, İYİ Parti İlçe başkanı Dr. Evrim Balbaloğlu, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, daire müdürleri, bazı okul yöneticileri ile müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve öğrenci velileri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

8.05.2019 22:45:38

Bu haber 2190 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 34 kişi online
Toplam ziyaret : 76.091.533

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
200 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
544 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1466 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri