(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK'TAN ERDEMİR ÇIKIŞI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Hiç felaket tellallığı falan yapmıyorum, yapmayacağız da. Ereğli'yi düzeltmeye çalışıyoruz ama tabi ki sıkıntılarımız, problemlerimiz var. Kucağımıza büyük sıkıntılar bırakılmış durumda” dedi.

Posbıyık, Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısında yaptığı gündem dışı konuşmada, ilçede kurulu Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) Belediyeye ödediği vergiyi kaldırdığını söyledi.

Ereğli belediyesinde tahsilat eksikliği olduğunu belirten Posbıyık, şunları kaydetti:

“Hiç felaket tellallığı falan yapmıyorum, yapmayacağız da. Ereğli'yi düzeltmeye çalışıyoruz ama tabi ki sıkıntılarımız, problemlerimiz var. Kucağımıza büyük sıkıntılar bırakılmış durumda. Aynı zamanda büyük bir tahsilat eksikliği var, borçlarımız olduğu kadar 16 milyon lira tutarında tahsilat yapılmamış. 5 Senelik dönemde 4-5 seçim üst üste yapıldığı için – seçmeni darıltmayalım diye- ilave zam olmamış. Bir taraftan da su ve emlak gibi tahsilat yapılmamış. Su borcu olup Ereğli'yi terk edip gidenler var. Belediyemiz maalesef bu anlamda sıkıntılı dönemde. Genelde demeç de vermiyorum. 31 Meclis üyemizin, çalışma arkadaşlarımızın bize verdiği destekle sevgi, barış, dostlukla Ereğli'de Allah nasip ederse iyi bir noktaya getireceğiz.”

400 BİN LİRAYI KESTİ!

Posbıyık, Erdemir’in 12 Anayasa Mahkemesi’ne giderek, belediyeye aylık ödediği 400 biralık vergiyi kestiğini ifad ederek, şunları kaydetti:

““Şu anki zararımız,1.6 trilyon lira. Bir takım söylemlere bakılırsa 5 yıl geriye giderek, ödediği parayı gecikme faizi ile birlikte geri almak için mahkemeye gittiklerini duyuyoruz. Yani 400 bin liramıza Erdemir el koydu. Bu para benim cebime değil Ereğli halkına yatırım için gidecekti. 40 Senedir ödeniyordu ama Ocak ayında buna el koydular. Bu haksızlık, izah edilecek hiçbir tarafı yok. Erdemir 400 bin lirayı elimizden aldı diye Allah razı olsun demeyeceğiz. Emlak paramızı da yok etmeye çalışıyorlar. Endüstriyel bölge adı altında emlak paralarımıza da el koymaya çalışıyorlar, büyük bir çaba içerisindeler. Ama diğer taraftan da çok mutlular, geçen yıl dönem sonu karı 6 milyar Türk lirası. Bu kadar para kazandık diye övünüyorlar. Neyin sayesinde kazandın? Ereğli'de olduğu için rahat rahat hareket ettiğin için, açık stok sahasında biriktirdiğin cevher tozları hepsi evimizin önünde. Ses çıkartan yok. Sivil toplum kuruluşlarından ses seda yok. Siyasi partilerden ses seda yok. Kapalı alanlarda konuşuyoruz. Bu hep böyle devam etmeyecek.”

SESSİZ KALACAĞIMIZI ZANNETMİYORUM!

Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçe halkının ezildiğini ileri sürdüğü konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ezildiğini net bir şekilde görüyoruz. Pek sessiz kalacağımızı zannetmiyorum. Ensemize, yanağımıza tokat atıyorlar. Biz de 'eyvallah' diyoruz, sesimizi çıkartmıyoruz. Burada 31 tane meclis üyesi var. Ereğli halkı bunları temsilci olarak seçti. AK Parti, CHP, MHP İlçe Başkanları var diğer partilerin ilçe başkanları var, sanılmasın ki bunlar konuşulmuyor. Yakında bir yerlere gideceğiz, efendice taleplerimizi söyleyeceğiz. Ereğli halkının ezildiğini, zehirlendiğini, bir takım haklarının alındığını anlatacağız. Erdemir şuan Ereğli'yi boğuyor, belediyeye boğmaya çalışıyor. Hiç kimse kendisinin boğulmasını ve boğdurulmasını istemez."




Bu sayfayı yazdır

2.05.2019 17:35:35

Bu haber 2330 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
03.05.2019 15:41:48
Kemal onat diyor ki;

Blrak Kaveler böyle kalsın beyler
03.05.2019 09:15:09
Ereğli diyor ki;

Helal olsun başkanım
02.05.2019 21:00:04
gideni aratma da diyor ki;

hemen cafeleri özelleştiriyorsun, millet uygun fiyata hizmet alıyor, sen özele öptüreceksin milleti. zarar falan etmez deli gibi işliyor oralar.




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.030.604

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
810 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1438 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri