(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERDOĞAN'DAN BİR PROJE DAHA...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Saniye Erdoğan Anaokulu’nda, “Erken Çocukluk ve Özel Eğitimde Montessori Eğitimi” semineri gerçekleştirildiği bildirildi.

Okul Müdürü Emine Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, Saniye Erdoğan Anaokulu’nda 2018-2019 Eğitim ve öğretim döneminde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile gerçekleştirdikleri başarılı projelere imza attıklarını belirtti.

Okullarında, 20-21 ve 27-28 Nisan tarihlerinde Düzce Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Özge Pınarcık tarafından verilen 4 günlük “Erken Çocukluk ve Özel Eğitimde Montessori Eğitimi”ne 25 öğretmenin katıldığını anlatan Erdem, açıklamasında şunları kaydetti:

ÖNCELİK ÇOCUĞUN GELİŞİMİ…
“Eğitimde, Montessori yaklaşımı, çağdaş çocuk eğitimi konusunda erken çocukluk ve özel gereksinimli çocuklarımız için de, onların gelişimlerine yardımcı olabilecek etkinlik ve aktivitelerle ele alınmıştır. Bu bağlamda, okul öncesi eğitim kurumlarında Montessori, ilke ve eğitim yöntemlerine uygun olarak hazırlanmış materyallerle, çocuğun gelişimi göz önünde bulundurularak etkili ilerlemeler sağlanabilir. Gerçekleştirilen uygulamalı eğitim ile Montessori yaklaşımının, erken çocukluk ve özel eğitimde de rahatlıkla ve etkili bir biçimde gerçekleştirilebileceği görülmüştür.”

OKULLARA ÖRNEK PROJE
Proje Koordinatörü Ayşe Kalo Efe de, “Erken Çocukluk ve Özel Eğitimde Montessori Eğitimi” Projesinin, aynı zamanda diğer anaokullarına da örnek teşkil ettiğini ifade ettiği açıklamada, şöyle dedi:
“Erken çocukluk dönemini  kapsayan Montessori Eğitim programı, çocuklara ne istediğini bilmeleri noktasında karar verme, özgüven, bağımsızlık, konsantrasyon ve düzen gibi birçok alanda yetkinlik kazandırır. Çocuğu olduğu gibi gören Montessori yaklaşımı, diğer yaklaşımlardan farklı olarak çocuğa zevkli bir öğrenme ortamı sağlar. Bu noktada özel olarak hazırlanmış ve çocuğun gelişimi dikkate alınarak geliştirilmiş materyallerle, erken çocukluk ve özel eğitim alanında  verimli bir şekilde öğrenme süreci gerçekleştirilirse, çocuklarımızın gelişimine önemli düzeyde katkı sağlayacaktır.”

Açıklamada, Saniye Erdoğan Anaokulunda gerçekleştirilen eğitime katılan öğretmenlere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Sever ve Yrd. Doç. Dr Özge Pınarcık tarafından, “Katılımcı Öğretmen Sertifikası” verildiği kaydedildi.




Bu sayfayı yazdır

2.05.2019 12:50:46

Bu haber 1960 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.020.915

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
804 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
314 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1432 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri