(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TAŞERON MESELESİ NETLEŞİYOR

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, Erdemir’deki taşeronların kadroya geçmelerine ilişkin gazetecilerin sorusuna yönelik, “Çünkü Ereğli’nin son yakın tarihindeki en önemli gelişme olduğu için taraflar bunu siyaseten sulandırmaya çalışabilirler. Ben açık ve net söylüyorum. Bunun bir numaralı takipçisi, Ereğli’nin mustakbel belediye başkanı Erol Şahin kardeşinizdir” dedi
Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ve AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte düzenledikleri kahvaltılı basın toplantısında, yaptığı açıklamalarda, Belediye Başkanı seçilmesi halinde ikametlere verilen içme suyunda yüzde 20 indir uygulayacaklarını söyledi.

19 MAYIS’A ÖZEL GENÇLİK KONSERİ
19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nın adımlarının atıldığını hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:
“Aynı zamanda Sahil bandımızda bulunan Alemdar Gemimiz bizim simgesel değer ifade etmekte ve Türkiye Cumhuriyetinin uluslar arası arenada tanınmasını sağlayan temelini oluşturmaktadır. Bütün bu gerekçeleri alt alta koyduğumuzda Karadeniz Ereğli Başkanı olduğumuzda yer yıl 19 Mayıs’ta kutladığımız Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramlarında Gençlik Konserleri düzenleyeceğiz.

SUDA İNDİRİM
Aile bütçesine ekonomik katkılar yapma ile ilgili projelerimi zaman zaman açıklıyoruz. Bunlardan en büyükleri istihdam projeleri oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladıkları yanısara yöresel olarak yapacaklarımız ile birlikte yeni bir müjde daha Ereğli'ye vermek istiyorum. Bu kardeşiniz Ereğli belediye başkanı olduğunda, Karadeniz Ereğli’deki su ücretlerini yüzde 20 indirecek.  Ereğlimize bu müjdeyi sunmaktan mutluluk duyuyorum. Yüzde 20 indirim yapacağız.”

SOSYAL TESİSLER ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK
Belediyemiz tarafından işletilen kafe, sosyal tesisler ve benzeri hiçbir tesisi özelleştirmeyeceğiz. Belediye olarak bunları işletmeye devam edeceğiz çünkü bazı dedikodular duyuyoruz bu konuyla ilgili. Buralarda insanlarımız ucuz çay ve kahve içmeye devam edecekler. Sadece temizlik, tertip ve düzeni Ereğli’ye yakışır hale getirilecek.

PROJELERİMİZ TAKLİT EDİLİYOR
Bir de bugüne kadar birçok proje açıkladık, iki aydan beri alandayız. Açıkladığımız birçok projenin rakiplerimiz tarafından kullanıldığını gördük.  Biz açıklıyoruz, rakiplerimizle bakıyoruz aynı şeyleri açıklıyorlar. Bu da aslında bir anlamda doğru yolda olduğumuzun, doğru şeyler söylediğimizin en güzel örneğidir. O yüzden cami projemizi en son sakladık. Onu da almasınlar diye iki gün önce sosyal medyamızda Ereğlimize yakışır bir cami projesini takdim ettik. Bildiğiniz gibi eski terminal alanımıza iki katlı yeraltı otoparkı yapılması esnasında, yoğun bir hafriyat ortaya çıkacak. Söz konusu hafriyat ile denizimiz de dolgu alanı elde edeceğiz.  Hem nakliye hem de hafriyat masraflarını aşağı düşürmüş olacağız hem de denizimiz üzerinde bir alan çıkmış olacak. İşte bu dolgu alanı üzerine hayırseverlerin de katkıları ile modern bir cami inşa edeceğiz. İnanıyorum ki bu camiye Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden insanlar gelecek. Güzel ilçemiz bu cami ile anılacak, resimleri kartpostallara konulacak.

PEVRUL KAVLAK’IN GELİŞİ
Türk Metal Sendikası'nın Genel Başkanı Pevrul Kavlak beyefendi nezaket gösterip Ankara'dan tebrik etmek için şahsımı ziyaret etmiş, şansımıza hitaben işçi dostu olduğumuzu ve desteklerini kendi ağzıyla ifade etmiştir. Kendisine çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum. Biz şehirde kavga, kaos istemiyoruz. Şehrimizin dinamikleri ile kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, iş adamlarıyla, sendika ile aramız her zaman barışık olmaya devam edecek. Birlikte birçok sorunun ve projenin çözümü gerçekleştirilmesinde beraber hareket edeceğiz. Bu birliktelik ruhunu ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Kavgalı eve kimse kız bile vermez ama birliktelik varsa sorunların çözümü de çok kolay ve hızlı olacaktır.

ERDEMİR… TAŞERON…
Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın bir Ereğli ziyareti gerçekleştirdi, miting yaptı. Bu miting esnasında Sayın Cumhurbaşkanımız ile özellikle otobüsle seyahat esnasında 15 dakikalık zamanın tamamında Erdemir taşeron işçilerine ayırdık. Başka hiçbir şey konuşmadık, sadece ve sadece taşeron işçilerin sorunlarını, süreci, şu anki pozisyonlarını, Erdemir’deki genel konumlarını detaylarıyla anlattım. Sayın Cumhurbaşkanımız beni dikkatle dinledi. Yine helikoptere binmek üzereyken Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan Bey ile de tanıştırdığımız esnada da durumu anlattım. Sayın Pevrul Kavlak beyefendinin Ereğli'ye gelişi, Ereğli'de yaptığı açıklamalar ile bu sorunun çözümü ile ilgili atılan adımlar ve buna bir nokta konulması Sayın Cumhurbaşkanımızın OYAK  Genel Müdürünü araması bizleri son derece mutlu etmiştir. Yani yıllardır kanayan bir yaramız olan taşeron işçilerinin kadro meselesi bu şekilde çözüm noktasına gelmesini Karadeniz Ereğli'de en büyük takipçisi Erol Şahin olacaktır. Bunu buradan tüm kamuoyuna açıklamak istiyorum. Ayrıca ilettiğimiz diğer tüm sorunların da Sayın Cumhurbaşkanımıza nezdinde yer etmesi, miting konuşmasına yer alması, gerekli talimatları vermesi, bazılarının hemen çözülmesi bazılarının ise çözülmesi için talimat verilmesi; üniversite arazi tahsisi, tersaneler ile ilgili sorunlar ayrıca Erdemir işçi alımı ile ilgili, demiryolu ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bu güzel müjdeler için teşekkür ediyoruz. Bu şu demektir; Ereğli ile sayın Cumhurbaşkanımızın arasında gönül bağının sonuçlarıdır.

5 YILDA 15 YILLIK İŞ
Önümüzdeki 5 yıl boyunca Erol Şahin kardeşiniz bu kentte en az 15 yıllık iş gerçekleştirecektir. Ereğli'nin bütün sorunlarını teker teker Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde arz ettik, arz etmeye devam edeceğiz. Ereğli’mizin üzerindeki kara bulutları derhal bertaraf edeceğiz, amacımız budur. Herkes, siyasi partisini bir kenara koysun. Bu seçim bir siyasi parti seçimi değil. Buradan Ereğlili hemşerilerime sesleniyorum; milletvekilleri seçimlerinde insanlar partilerine oy verebilirler, bu en tabii haklarıdır. Fakat bu belediye başkanı sizin mutfağınızdaki-banyodaki suyu akıtıyor, belediye başkanı kapınızdaki çöpü topluyor, belediye başkanınız Ereğli'deki otoparkını, çay ocağını, sokakların temizliğini, sosyal tesisleri hatta klasiğin dışında Erol Şahin örneğinde olduğu gibi Ereğli'nin temel ekonomik sorunların el atıp çözüm yollarını sokabiliyor. Bu şansı Ereğli iyi değerlendirmeli. Ben sevgili Ereğli hemşerilerimden istirham ediyorum seçime çok az bir süre kaldı. Bu süre içinde yapılanları, yapılabilecekleri, hangi adayların neleri ne kadar yapabileceklerini çok iyi değerlendirsinler.
Lütfen siyasi kaygılardan uzak duralım, siyasi görüşlerimizi hepsini bir kenara bırakalım. Ben bunu arzu ediyorum çünkü Erol Şahin seçildiği günden itibaren Karadeniz Ereğli’deki tüm hemşirelerin belediye başkanı olacak. Yani ben Ereğli'nin belediye başkan olmaya talibim.”

TAKİPÇİSİ BU KARDEŞİNİZ OLACAK
Gazetecilerin sorusu üzerine, Erdemir’deki taşeronların kadroya alınacağı yönündeki gelişmeleri de içeren soruyu yanıtlayan AK Parti Ereğli Belediye başkan Adayı Erol Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başlayan, Türk Metal Lideri Kavlak ile devam eden ve OYAK Genel Müdürü Savaş Erdem’in söylemleri ile bir noktaya gelen konunun netleştiğini tekrarlayarak, “bundan daha net, bundan daha elle tutulur ne olabilir ki? Ama bunu siyasi sebeplerle sulandırmak isteyenler olabilir.  Çünkü Ereğli’nin son yakın tarihindeki en önemli gelişme olduğu için taraflar bunu siyaseten sulandırmaya çalışabilirler. Ben açık ve net söylüyorum. Bunun bir numaralı takipçisi, Ereğli’nin mustakbel belediye başkanı Erol Şahin kardeşinizdir” diye konuştu.

ORUÇ: BU DAHA FRAGMAN
Başdanışman Oruç, kuvvetli bir şekilde seçim kampanyası yürüttüklerini belirterek, “güzel, bereketli, hareketli bir kampanya sürüyor. Bürokrasi daha seçimin öncesinde bile hareketli geçmiş durumda. Seçime iki gün kala iki bakan yardımcısı gelecek. Türk Metal Sendikası'nın bütün bileşenlerinin bu sürece katkılarına teşekkür ediyoruz. Bu daha fragmandır.  Erol Şahin başkanımız seçildikten sonra asıl performansı, Ereğli açısından yapılacaktır. O zaman göreceksiniz. Gümbür gümbür bir kampanya yürüyoruz.”

Toplantının ardından Erol Şahin ve Saadet Oruç, basın mensupları ile çay içti, sohbetlerde bulundu.




Bu sayfayı yazdır

28.03.2019 13:44:46

Bu haber 1649 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
31.03.2019 14:57:44
Asi diyor ki;

ByKaL Sağolasın Kardeşim Çok Güzel Bir Yorum... Tebrikler...Aynen..Aşağıda ki Yorumlara Kapak Olsun...
29.03.2019 22:22:46
ASIM CAKIR diyor ki;

BU ILCENIN TAKIPCIYE IHTIYACI YOK BILINCLI BELEDIYE BASKANI SECECEGIZ.DESTEK SIZDEN TAKIP BIZDEN NE DEMEK BEN BANA VERILEN TALIMATLARI EREGLIDE TAKIP EDECEGIM DEMEK TALIMATI KIM VERECEK.5 YILDIR BELEDIYEYI NASIL IDARE ETTIGINIZI EREGLI GORDU .SIZIN BELEDIYE VE BELEDIYECILIK ILGILI CALISAMAMANIZI 5 YIL EREGLI IZLEDI YOK ARTIK BILMEDIGINIZ ISI SIZE VERMEYECEK EREGLI
29.03.2019 02:23:34
efkan diyor ki;

terminali yarım bıraktınız ak parti yaptı,belediye binasını yarım bıraktınız akparti yaptı,ereğliye arıtılmış su ak parti zamanıda geldi,ereğlide sel olan,afet yaşanan tüm dere ıslahlarını ak parti yaptı,arabalar derelerde balık gibi yüzüyordu şuan millet yağmurdan korkmuyor penceresine çıkıp keyifle izliyor.40 yıllık kırmacı çöplüğünü ak parti kaldırıyor,,ilçenin 100 yıllık altyapısını ak parti yaptı,değişmeyen boru kalmadı,halk kanserli asbestli borulardan kurtuldu rahat etti.doğalgaz,kanalizasyonsuz mahalle kalmadı.sahildeki kafelere git benim adımı ver 1 liraya çay iç yanlış duymadın 1 tl.daha önce 3 kafe özeldeydi şuan belediye işletiyor,millet bayram ediyorbayram..bir dünya cadde düzenlemesi yapıldı,Atatürk anıtı yenilendi,İnönü parkı yenilendi,cadde ve sokak düzenlemeleri yapıldı,b..k kokan sakindere yapıldı,ve bunlar 5 yılda yapıldı,20 sene bu parti ereğliyi yönetse gelen tanıyamaz.ak parti bunları yaptı işte.gene geliyoruz Allah(c.c)ın izniyle..
28.03.2019 14:59:04
ByKaL diyor ki;

Posbıyık için herşey festivalden ibarettir diyen birisi, dün akşam 3 sanatçı ile konser verdi. 19 Mayıs ta konser verecek, Temmuzda festival yapacak. Demezler mi bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Birde bu değirmenin suyunu sormak lazım. Gerçi belli ama yinede bu kahvaltılar, konserler vs. giderlerin bir dökümanını paylaşsa keşke halk ile...!!






Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 75.755.610

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
422 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
186 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1308 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri