(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEKİN'DEN EMEĞE SAYGI...

ALAPLI

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi belediye Başkanı Nuri Tekin, belediye bünyesindeki taşeron firmada çalışan 126 işçinin, “Sendikalı” olduğunu bildirdi.

Tekin, Alaplı Çay Bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, belediye çalışanların maaşlarını 60 aydır aksatmadan ödediklerini, kendinden önceki dönemde personelin 4 aylık alacaklarının da ödendiğini belirtti.

Şirket çalışanlarının da sendikalı olma hakları bulunduğunu hatırlatan Tekin, konuşmasında şunları kaydetti:

“Müteahhit işçisiyken 2018 yılında şirket işçisi olarak çalışırken sendika hakkınız yoktu. Şirket işçilerimizin sendikalı olması haktır diyerek 126 işçimiz sendikalı yapma kararı aldık. Bugünden itibaren işçilerimiz sendikalı olmuşlardır. Bugün Alaplı Belediyesi için büyük ve önemli bir gün. Ben tüm işçilerimizin sendikaları hayırlı olsun diyorum. 2014 yılında hem Alaplı vatandaşlarımızın hem de sizlerin verdiği oylarla Belediye Başkanı seçilerek birlikte İlçemize hizmet ediyoruz. Acısıyla tatlısıyla birlikte 5 yıl geçirdik. Ben her zaman söylüyorum benim önceliğim emektir, işçi kardeşlerimdir. Geldiğimiz günden beri işçi kardeşlerimizin maşlarını aksatmadan ödedik. Müteahhit işçisiyken 2018 yılından itibaren şirket işçisi olarak çalışıyorsunuz. Sendika hakkınız yoktu. Şirket işçilerimizin sendikalı olması hak dır diyerek 126 işçimiz sendikalı yapma kararı aldık. Ardından diğer sendikalı arkadaşlarımız gibi sizlerde sendikalı oldunuz. Sendikadaki tüm haklardan sizlerde yararlanacaksınız. “

İŞÇİMİN YANINDA OLDUM

Aynı zamanda yerel seçimlerde CHP’den tekrar belediye başkan adayı gösterilen Nuri Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2014 yılında Belediye başkanı olduğumda halkımıza söz verdiğim gibi rozetimi çıkararak Tek Sevdam Alaplı diyerek hizmet etmeye başladık. O günden bu güne hiçbir yerde siyaset yapmadım. Belediye içinde de yapmadım. Sendika konusunda siz ne istediyseniz biz onu yaptık. Bu güne kadar bir tane işçimize kötü davranmadık. Kötü söz söylemedik. Her zaman sizin yanınızda oldum. Sahada, yolda hepinizle tokalaşıp yanınızda olmuşumdur. Sizler Belediyenin en damar ve en çok çalışan işçisiniz. Yaptığımız çalışmaları Alaplı halkı görüyor. Yağmur çamur, kar kış demeden hep beraber güzel hizmetler yaptık. Hiçbir işçimize görüşü ile ilgi kötü davranmadık. Kimsenin ekmeği ile oynamadık. Her zaman emekten yana olduk. Nuri Tekin seçilirse işçini aylıklarını ödeyemeyecek diyorlar. 5 seneden bu yana aylıkları kim ödüyor onlar mı ödüyor.”

Tekin’in konuşması, kadroya geçen işçiler ve törende bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.




Bu sayfayı yazdır

24.03.2019 14:58:48

Bu haber 1210 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.024.680

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1435 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri