(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASININ ARDINDAN…

EREĞLİ

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) bünyesindeki OYAK Maden Metalürji Grubu’nun, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) üretime yönelik 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını bildirildi.

19 MarT’ta ilçeye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Erdemir burada 1 milyar dolar yatırım yapacak. Bu sayede 1000 kişiye de yeni istihdam sağlanacak” sözlerinin ardından, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem de, açıklama yaptı.

OYAK Maden Metalurji Grubu resmi internet sitesinde yer alan habere göre Erdem, yapılacak yatırımların ülke ve grubun gelecek hedefleri için önemli olduğunu belirtti.

Yeni yatırımların hayata geçmesi ile ülke sanayisinin ve grubumuzun uluslararası piyasalarda çeşitlilik ve maliyet açısından rekabetçiliğini de destekleyeceğini anlatan Erdem, şunları kaydetti:

YATIRIM TAMAMI EREĞLİ’YE…

“Dünya çelik üretim sıralamasında 8’inci konumdaki Türk çelik endüstrisi, iddiasını devam ettirmesine katkı sağlayacak olan bu yatırımları önemsiyoruz. Ülkelerin stratejik öneme sahip ve öncelikli sektörlerinin başında gelen çelik sektöründe ülkemizin yerini sağlamlaştırmayı ve bu hedefe katkı sunmayı önemsiyoruz. Bu kapsamda planladığımız yatırımlar ile Ereğli fabrikamız hammadde üretiminde yeterli hale gelecek ve fabrikamızın üretim kapasitesi artacak. Aynı zamanda dijital endüstride yaşanan gelişim yakalanırken, fabrikamızın verimliliği de artmış olacak.

İSTİHDAM VE İNSAN KAYNAĞINA DESTEK

 OYAK Maden Metalürji Grubu olarak, ürün teknolojisinin ötesinde ülke sanayisinde de bu konuda öncülük görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Güçlü bilanço yapımız, güçlü ürün portföyümüz ve yetkin insan kaynağımızdan aldığımız güçle bu yatırımları gerçekleştirirken; yeni teknolojilerin uygulanması ve insan kaynağı yetiştirme görevlerimizi de yerine getirmiş olacağız.”

YATIRIMIN DETAYLARINI AÇIKLADI

OYAK Maden Metalürji Grup Başkanı Toker Özcan da,  kaynak kullanım verimliliği açısından dünya çelik pazarında en iddialı oyuncu konumuna geldiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bu konumumuzu korumaktan öteye güçlendirerek rakiplerimizle aramızdaki farkı açacağız. Rekabet ortamı, devletlerin müdahalelerini artırmasıyla farklı bir zemine taşındı. Yeni zeminin kalıcı olacağını düşünüyoruz ve Grubumuzu tüm boyutlarda güçlendirecek yatırım paketini de bu çalışmalarımız kapsamında tasarladık.
Ereğli tesislerimizde yapacağımız 1 milyar USD bütçeli yatırımlar kapsamında 800 bin ton/yıl kapasiteli kok üretim tesisi yatırımı, 5 milyon ton/yıl kapasiteli sinter üretim tesisi yatırımı, yeni yüksek fırın, çelikhane yenileme ve modernizasyonu, liman modernizasyonu ve özellikle otomotiv sektörüne üretim yapan hatların endüstri 4.0 penceresinden modernizasyonu yer alıyor.”




Bu sayfayı yazdır

23.03.2019 12:58:25

Bu haber 1607 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 27 kişi online
Toplam ziyaret : 75.747.707

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
407 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri