(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İLK KEZ AÇIKLADI!

 

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanlığınca, “Aday ve Proje tanıtım Toplantısı” düzenledi.

Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de düzenlenen toplantıdakonuşan CHp İlçe Başkanı Sevdekar Aras, geçtiğimiz gün ilçeye gelen Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Aras, Erdoğan’ın 24 Haziran Genel Seçimleri öncesi Türkiye Taş kömürü Kurumu’na 1500 işçisözü verdiğini hatırlatarak, şöyle dedi:

“Bu işçilerin 1000 tanesi kura ile alındı. Maalesef kura ile yapılan bu çekilişti bazı köylerde 5 kişi çıkarken, bazı köylerden ise hiç işçi alınmadı. Erdemir’e de yeni yatırımla birlikte 1000 işçi sözü verdi. Erdemir’in özelleştiği dönem Ereğli’den merkezi Hükümete 3 milyar dolar gitti. Karşılığında ise sadece ‘göç’ aldık. Bizim derdimiz Türkiye, derdimiz Ereğli’dir, Bu nedenle de yola çıkarken ‘Derman Belediyecilik’ dedik. Biz, kentimize derman olmak için yola çıktık. Bu yolda da Ereğli olarak Halil Posbıyık ile yola çıktık.”

POSBIYIK MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

Daha sonra sahneye çıkan Posbıyık, aralarında Kent Meydanı, Bağlık Mahallesine viyadük, Göztepe’ye seyir tepesi ve teleferik, yeni Atatürk Kültür Merkezi, mevcut Ofis binası anındaki spor parkına Nikah salonu gibi projelerini anlattı.

İlçedeki trafik ve park sorununu çözeceğini iddia eden Posbıyık, İstahdamı kökten çözemeyeceğini ancak ‘işsizliğin belini kıracağını’ sözlerin ekledi.

Konuşmasında zaman zaman Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin’e atıflarda da bulunan Posbıyık, “Ereğli’ye doğalgaz getirdik” diyen Cumhurbaşkanına karşı olarak ise “doğalgazı Ereğli’ye getiren Halil Posbıyık’tır. İlk kaynağı da Atatürk Anıtı önünde yaptık” diye çıkıştı.

Posbıyık, her dönem önüne çıkan ‘malvarlığı’ konusunda ise geçmiş yıllardaki seçimlerden farklı olarak ilk kez açıkladı.

Posbıyık, mal varlığı hakkında şunları kaydetti:

Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesinde  iş yeri,  Kestaneci Mahallesi’nde konut. . Konut yanında da  272 metrekare ve 206 metrekare olmak üzere toplam 2 parsel yer var. Kıyıcak Mahallesinde 129 m hisseli bir yer var, birde290 metrekare yer var. Sarıyer’deki Zonguldaklılar Kooperatifinde bulunan dairemizde kızımız oturuyor. Polatlı’da 600 metrekare yerimiz var. BMW marka arabamı seçim için sattım, oğlumun arabasını kullanıyorum.  Hanımımın altında da Hyundai araba var.

Mal varlığım budur, arz ederim. Ama asla peşlerini bırakmam mutlak surette aday adaylarının mal varlıklarını açıklamasını istiyorum.”

Partinin belde başkan adayları, İl Genel ve belediye Meclis Üyesi adaylarının tanıtılmasının ardından çalan yerel türkü ile oynamaya başlayan Posbıyık’a önce eşi Neriman Posbıyık, onları talepleri üzerine de sahnede bulunan adaylar eşlik etti.

Katılımın yüksek olduğu toplantıya Kandilli Belediye Başkanı ve başkan adayı Mustafa Aydın, Eski Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Gülüç Belde Belediye Başkan Adayı Emrah Yapıcı, Ormanlı Belde Belediye başkan adayı Ayhan Turan ile partililer katıldı.

 




Bu sayfayı yazdır

21.03.2019 16:42:12

Bu haber 1329 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
23.03.2019 14:04:19
davut diyor ki;

bak şimdi ,heykelin önünden doğal gaz çıkmış haberimiz yok....
21.03.2019 17:13:03
Kepezliler diyor ki;

Kepezde Kepezin öz evladı Emrah Karaarslan ve Çetin Günce'nin yanındayız
21.03.2019 17:11:05
Ahmet Çakıroğlu diyor ki;

Aile bireyleri arasında siyasi görüş farklılıkları olabilir.Emrah Karaarslanın kendisi hakiki Chplidir.Kendisi bu dönem Posbıyıkın doğru tercihlerinden biridir.Yolu açık olsun.




Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 76.034.673

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
811 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1441 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri