(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEN NEREDE YANLIŞ YAPTIM?

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Final Eğitim Kurumları tarafından, “Gerçek Ana Babalık” konulu  seminer düzenlendi.

Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’ndeki seminerde konuşan Final Okulları Eğitim Danışmanı Polat Doğru, geçmişten günümüze anne ve babaların çocuklarını yetiştirmede yaşanan değişimi anlattı.

Zaman zaman kendi aile yaşamından örnekler veren Doğru, şunları kaydetti:

İŞİN EN GÜNAHSIZI ÇOCUKLARDIR
“Ben, bu ülkede alınabilecek en iyi eğitimi aldım. İzmir’in en iyi okullarında okudum, annem çok iyi bir öğretmendi, babam hakimdi, dedem; Fransızca, Türkçe, Arapça okur-yazardı. Ama bir sorun var, ‘çocuğum ne istiyorsun?’ çocuktan cevap çıkmıyor! Bu soruya cevap verecek çocuğu yetiştirmeyen okul da, ana-baba da yanlış yapıyordur. Asıl hikaye, ‘matematikten kaç soru çözüyorsun’ değildir. Asıl hikaye, ‘ben kimim ve kim olmak istiyorum’dur. Buna karar vermiş çocuğu iteklemenize gerek kalmaz. Buna karar vermiş çocuğa doğruyu, yanlışı anlattığınız zaman neyi seçeceğini bilir. Buna karar vermiş çocuğu sokakta takip etmen gerekmez, ‘arkadaşı kim?’ diye kaygılanmazsın, ‘cep telefonunda kaç saat geçirdi?’ diye takip etmek zorunda kalmazsınız. Ama buna karar verecek çocuğu yetiştirmezsen ömrün çobanlıkla geçer çünkü ne yapmak istediğine ana-baba olarak sen karar vereceksin. Bu konuşma, ‘biz bu çocuğu nasıl yetiştiririz?’in konuşmasıdır. Ve bu işin en günahsızı da çocuklardır. Hiçbir çocuk kendiliğinden, bizim tasvip etmediğimiz hale gelmiyor. Eğer çocukta bir şeyler ters gidiyorsa, ‘acaba ben nerede yanlış yaptım?’ diye dönüp, bakalım.

ÇOCUKLARI NASIL YETİŞTİRECEĞİZ
İçinde bulunduğum her yerde, ortamda, her zaman en iyi çocuk benim çocuğum olsun istedim. En güzel notu benimkisi alsın, en efendi, en girişken, en konuşkan benimkisi olsun istedim. Ama aynı zamanda susacağı yeri bilsin, şunu yapsın, bunu yapsın derken kendi çocuklarımın canına okuyorum, Bunu bir tek ben değil, hepimiz yapıyoruz. 45 Yaşında bir baba olarak geldiği yeri söylüyorum; Ben bir gün inşallah yaşlanacağım ve İnşallah yaşlandığımda çocuklarım da benim yaşlara gelmiş olacaklar. O zamanlardayken, çocuklarımın ‘yahu bizim çok tatlı bir babamız var, gidip bir ziyarete delim, yanında olalım’ demelerini istiyorum. Eğer bunun yerine, ‘babam mı? Şeytan görsün yüzünü’ diyecekleri noktaya gelirsem çok yanlış yapmış olurum. Bütün gayem, bunu sağlayacak ilişkiyi yakalamak. Ben bu dediğim ilişkiyi yakalayabilirsem okul, gelecek, para, pul; aklına ne gelirse hepsini çocuk halleder zaten. Ama yeter ki o ilişki sağlanabilsin.

ÇOCUKLA İLETİŞİM KURABİLMEK
Çocuk yetiştirmenin çok kolay olmadığını biliyoruz. Bugün ana-babalık, öğretmenlik yapmak çok zor. Benim çocukluğumda da ‘çocuk olmak’ çok zordu. Anneler, babalar, öğretmenler, büyükler bütün hayatı yönetiyorlardı, şimdi öyle bir durum yok. Evet biliyorum hayatınız, zor iş güç var, yetişmeye çalıştığınız tonla şey var falan ama bu çocuklar da biz istedik diye hayattalar değil mi? O emeği de vermek zorundayız.  Bunun için, çocuklarımızla sağlıklı ilişki kuracağız. Evli olmak, eğer her şey planladığımız gibi giderse, anne babalarımızın cenazelerinde yan yana dururuz."

Final Okulları Eğitim Danışmanı Polat Doğru’nun zaman zaman davetlilerle karşılıklı konuştuğu, soruları yanıtladığı etkinliğe, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Özel Echomar Hastanesi Müdürü Kaya Karatepe, Final Okulları Karadeniz Ereğli Yöneticisi Recep Vural, okul idaresi, öğretmenler ile veliler katıldı.




Bu sayfayı yazdır

16.03.2019 14:40:07

Bu haber 1087 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.113.101

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
232 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri