(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MERAKLARINI GİDERDİLER!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, ana okulu öğrencileri Solucan Gübresi ve Organik Tarım Tesisini ziyaret etti.

İlçedeki Saniye Erdoğan Anaokulu’nda 5-6 yaş grubundaki 75 öğrenci “Eko-Okul” projesi kapsamında organik gübre üretilen KCSOL Solucan Gübresi ve Organik Tarım Tesisi’ne getirildi.

Okulun, Eko-Okul Kurum Koordinatör Öğretmeni Filiz Deniz, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, yaşanabilir çevrenin sürdürülebilir olması ve gelecek nesillere ‘yaşanabilir’ bir miras bırakabilmenin, eko-pedogojik yaklaşım temeline dayalı bir çevre eğitimi ile mümkün  olacağını belirtti.

SOLUCANLARI İNCELEDİLER

Deniz,  okul bahçesinde çocuklarla birlikte yapacakları kompost çalışması için bu gezinin önemli olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

“Sabah kahvaltıda yedikleri yumurta kabuklarını tesis sahibine, solucanları beslemeleri için vermeleri, okulda geri dönüşüm hikayesini başlattı. Çocuklar burada solucanları eline alıp, incelemeleri, gözlemlemeleri, yaşayarak deneyimlemeleri gezinin en beğenilen bölümü oldu. Çocuklarımıza gösterdiği ilgi ve verdiği bilgilerden dolayı KCSOL tesis sahibi Burhan Ateş ve ekibine teşekkür ediyoruz.”

ATEŞ BİLGİLENDİRDİ

Tesis sahibi Burhan Ateş DE, öğrencilerin gerçekleştirdiği ziyaretten ve ilgilerinden mutlu olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

“Okullarda verilen bu tür eğitimler gelecek nesillerin doğaya karşı tutumunu pozitif yönde etkileyecektir. Çocukların dokunarak, koklayarak ve birçok duyu organını kullanmanın yanında, olaylar hakkında neden-sonuç ilişkisi, analiz-sentez becerileri gelişiyor. Ziyarete gelen öğrenciler meyve-sebze artıklarını solucanlara vererek bu deneyimi yerinde yaşadılar.”

TESİSİ GEZDİLER

TESİS Sahibi Ateş tarafından tesisteki 4 istasyonu gezen öğrenciler, organik gübre üretimini sağlayan solucanlar tanışma ve besleme gibi farklı deneyimler yaşadılar. Havuzlardaki solucanları büyük merakla izleyen öğrenciler, daha sonra beslemek için küçük kaplarda sunulan solucanları yanlarında götürdüler.




Bu sayfayı yazdır

11.03.2019 11:20:50

Bu haber 1462 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.025.153

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri