(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla, Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen konserde izleyenler zevkli ve neşeli saatler geçirdi.

Erdemir Kültür Merkezi’nde, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Sponsorluğunda, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cemile tatoğlu Anaokulu tarafındanorganize edilen “Funniest Maestro” konser ve şov etkinliğinde Şef Musa Göçmen ve orkestrası sahne aldı.

HER ESER DAVETLİLERLE…

Dinleyicilerle etkileşim halinde gerçekleştirilen konserde, Şef Musa Göçmen, açılışı Rus Halk Şarkısı Polyuşka Polya’yı izleyicilerle birlikte icra ederek başladı. Konserde,  Türkiye’de çocuk şarkısı “Daha Dün Annemizin’ olarak bilinen Mozart’ın  K 265 C Majör Piyano Varyasyonu, polka, vals, felemenko, Tango, Marş, Caz, Rock’n Roll ve hip hop tarzlarında seslendirildi. İzleyiciler Johann Strauss’un Radetzky Marşı’na alkışlarıyla tempo tutarak eşlik etti.

Orkestra, solist Boğaçhan Sözmen eşliğinde “Ah bir ataş ver” zeybeği,  “Ah Bir Zengin Olsam” aranjmanı, Cemal Reşit Rey’in “Lüküs Hayat” operetinin yanı sıra, Barış Manço, Neşet Ertaş gibi Türk Müziğinin çeşitli türlerinin ustalarının eserlerini seslendirdi. İzleyiciler, orkestranın temin ettiği kaşıklarla Ertaş’ın “Bahçe Duvarından Aştım” türküsüne eşlik etti. Kasap havasında oynadı. Konser, Gençlik Marşı ‘Dağ başını Duman Almış’ın orkestra eşliğinde dinleyiciler tarafından söylenmesi ile son buldu.

Konserde şef Musa Göçmen ve Solist Boğaçhan Sözmen, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla orkestra üyesi kadınlara karanfil takdiminde bulundu.

DURUSU ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Erdemir İşletmeler Müdür Yardımcısı Vural Durusu, konserin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’ın başka bir programı dolayısıyla gecede bulunamadığını belirterek, selamlarını iletti.

Durusu şunları söyledi:

“Şef Musa Göçmen, Solist Boğaçhan Sözmen ve orkestramızın değerli sanatçılarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlere unutulmayacak bir konser armağan ettiler. Siz değerli dinleyiciler de bu güzel akşamı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

Bildiğiniz gibi bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü.  Bu güzel konserin böyle anlamlı bir günde gerçekleşmesinden dolayı büyük memnuniyet duydum. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün her zaman vurguladığı gibi, ‘Bir topluluğun ilerlemesi, onu oluşturan bütün unsurların birlikte gelişimiyle mümkündür’. Ülkemizin dünyada hak ettiği yeri alması, kadınların ve erkeklerin eşit fırsatlara sahip olmalarıyla, birlikte çalışmalarıyla, her alanda birlikte var olmalarıyla mümkün olabilir. Bu bilinçle, başta bu salondaki hanımefendiler olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Ayrıca, Ereğli’de kültür sanat etkinliklerinin artması yönünde teşviklerinden ötürü Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Konseri Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy,  Erdemir İşletmeler Müdür Yardımcısı Vural Durusu, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Hayırsever İşadamı-Sanayici Akın Tatoğlu, Cemile tatoğlu Anaokulu müdürü Demirhan Döl, Eski TSO Başkanı Sertan Yalçın, eski Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın izlediği konserin ardından Şef Göçmen ve Solist Sözmen, konserin ardından dinleyicilerin kutlamalarını kabul etti, hatıra fotoğrafları çektirdi.




Bu sayfayı yazdır

9.03.2019 14:27:28

Bu haber 1551 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.095.994

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
213 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
547 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1469 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri