(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÜRETİME YÖNELİKSE EVET...

ZONGULDAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Taş kömürü Kurumu’nda (TTK) üretim artışı odaklı her türlü girişimin yanında olduklarını bildirdi.
Aralarında TTK’ya işçi alımına yönelik kura çekilişi amacıyla Zonguldak’a gelen Bakan Dönmez, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret etti.
Dönmez, burada yaptığı konuşmada, Zonguldak’ın önemli tarihlerden birini yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

ARTIŞ ODAKLI GİRİŞİME KATKI
“Biz Sendikal hayatın, çalışma hayatının en önemli aktörlerinden biri olduğuna inanıyoruz. Bugüne kadar da bu ilişkiye çok önem verdik. Madencilik sektörü iş riski açısından diğer sektörlere göre daha yüksek bir riske sahip. Son dönemde hem yasal mevzuatta hem ikincil mevzuatta yapılan düzenlemelerle iş güvenliği noktasında azami ölçüde bir güvenlik için kolları sıvamış durumundayız. Yapılan bu düzenlemelerle ve sıklaştırılan denetimlerden dolayı, geçtiğimiz yıl ölümlü iş kazası oranı madencilikte yüzde 50 azaldı. Elbette ki amaç sıfır kaza. Bunun için de çalışacağız. İşverenler kadar işçimize de büyük sorumluluklar düşüyor. Onlar da ailelerini düşünmek suretiyle daha hassas olacaklar. Bunun için tabii eğitim şart. Eğiteceğiz, pratik yapacağız ve kuralları harfiyen uygulayacağız. İstihdam için kamu-özel bunu birlikte yürütmemiz gerekiyor. Bildiğiniz gibi üç sahanın ruhsat devri ihalesini yaptık. Onlar şimdi hazırlık yapıyor. Aynı zaman da onlarda istihdamı artıracak. Biz de şartları zorlayacağız. Ne yapabiliriz diye. Top yekun havzada güvenli madencilik yapabilmek için kamu-özel ayrımı yapmaksızın üretim artışı odaklı her türlü girişimin yanındayız.”

DEMİRCİ: BÖLGE HEYECAN YAŞIYOR
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de, Zonguldak, Bartın, Karabük illerinin bugün büyük heyecanı yaşadığını hatırlatarak, şöyle dedi:
“10 yıl aradan sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu’na yeniden toplu işçi alımı yapılıyor. Öncelikle 1.500 işçi alınması kararını veren Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Biz, bu 1500 işçi alımı kararını yeni bir adım olarak görüyor ve bölge olarak bunun heyecanını yaşıyoruz. İşçi alımında büyük katkısı olan TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay ağabeyimize de huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Birlikte mücadelemizle bu kurumun, ülkemize ve milletimize daha fazla katkı vereceğine yürekten inanıyoruz.

GENEL MÜDÜRE YETKİ VERİLSİN
Daha önce ifade ettiğimiz gibi TTK Genel Müdürlüğünün belirlediği norm kadro ile istikrarlı bir şekilde üretim yapabilmemiz için her yıl işçi açıklarının giderilmesi gerekiyor. Bunun için Genel Müdürlüğümüzün yetkilendirilmesini istiyoruz. Havzamızda yeterli kömür var, kömüre ihtiyaç var ve bu en zorlu işi yapmaya hazır işsizler var.

ÖZEL SEKTÖRE DE İHTİYAÇ VAR
Ülkemizin ihtiyacının yerli kaynaklardan karşılanması için özel sektörün üretimini de önemsiyoruz. Ancak uzun zamandır üretim aşamasına gelemediler. Ve halen hazırlıklara devam ediyorlar. İçinde bulunduğumuz şartlar göz önüne alındığında bizim kamu olarak daha kısa zamanda üretimi artırma imkanımızın olduğunu belirtmek istiyorum.

MERKEZ ATÖLYEDE İŞÇİ SAYISI AZALDI
Aynı zamanda bizim bir Merkez Atölyemiz var. Yüksek kaliteli işler yapılıyordu. Ancak işçi sayısı çok azaldı. Bundan dolayı sıkıntılarımız var. Atölyemizdeki işçi açıklarının da giderilmesi için desteğini istiyoruz. Çünkü Merkez Atölyesi sadece TTK’ya değil ülkemizin tüm madencilik sektörüne hizmet edebilecek bir potansiyele sahip.”

PARÇA KÖMÜR HEDİYE ETTİ
Demirci’nin, ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, TTK ArmutçukMüesesesi – 550 kodundan çıkarılan parça taşkömürünü hediye ettiği bakan Dönmez’in ziyaretinde, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ile Ahmet Çolakoğlu, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Bakanlık Bürokratları, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, GMİS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Yönetim Kurulu üyeleri ile bazı şube başkanları hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

2.03.2019 14:53:49

Bu haber 1115 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.027.268

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
416 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1436 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri